Μητσοτάκης συνέντευξη ΔΕΘ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θυμό και αγανάκτηση προκαλούν στους εκπαιδευτικούς που ζουν και εργάζονται στα Δωδεκάνησα , με τα υπέρογκα ενοίκια , με τα εισιτήρια να έχουν χτυπήσει κόκκινο , με το κόστος ζωής να εξανεμίζει τους μισθούς πείνας.

«Εμπαιγμό προς όλους τους δημοσίους υπαλλήλους», χαρακτηρίζουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει πάνω από 40% των αποδοχών τους οι εκπαιδευτικοί της Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

«Είναι φανερό ότι οι εξαγγελθείσες αυξήσεις δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μισθολογικές απώλειες που έχουν υποστεί οι δημόσιοι υπάλληλοι, πόσο μάλλον εάν συνυπολογιστεί η γενικευμένη ακρίβεια στην ενέργεια, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης κ.α», τονίζουν.

Ολη η ανακοίνωση της Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

 

Αποτελούν εμπαιγμό προς όλους τους δημοσίους υπαλλήλους οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει πάνω από 40% των αποδοχών τους.

Η κυβέρνηση εξήγγειλε αυξήσεις από την άνοιξη του 2025 που με ορίζοντα τριετίας, δηλαδή έως το 2027, θα φτάσουν μέχρι και τα 100 ευρώ μέσω της εξίσωσης του εισαγωγικού μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση που τον Απρίλη του 2025 ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα αυξηθεί από 830 σε 870 ευρώ, οι αυξήσεις στο δημόσιο για το 2025 δε θα ξεπερνούν τα 20 ευρώ μικτά αφού ο εισαγωγικός μισθός στο δημόσιο σήμερα είναι 850 ευρώ. Ντροπή είναι η μόνη λέξη που τους ταιριάζει.

Αυτό που δεν λένε, είναι ότι στο Δημόσιο οι μισθοί που καταβάλλονται είναι 12 και όχι 14. Ότι και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα βλέπουν το μισθό τους να εξανεμίζεται λόγω ακρίβειας στα μισά του μήνα. Μάλιστα,  αποκλείστηκε οποιαδήποτε επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού στο δημόσιο γιατί τάχα δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε εποχές που υποτίθεται ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες της χώρας. Ταυτόχρονα δεν έγινε καμία αναφορά στην επιστροφή του κλεμμένου κλιμακίου 2016-2017 και την κατάργηση του χαρατσιού της <<ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας>> .

Είναι φανερό ότι οι εξαγγελθείσες αυξήσεις δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μισθολογικές απώλειες που έχουν υποστεί οι δημόσιοι υπάλληλοι, πόσο μάλλον εάν συνυπολογιστεί η γενικευμένη ακρίβεια στην ενέργεια, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης κ.α.

Θυμό και αγανάκτηση προκαλούν στους εκπαιδευτικούς που ζουν και εργάζονται στα Δωδεκάνησα , με τα υπέρογκα ενοίκια , με τα εισιτήρια να έχουν χτυπήσει κόκκινο , με το κόστος ζωής να εξανεμίζει τους μισθούς πείνας.

Ως εδώ! Δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης. Δεν ανεχόμαστε να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τα αιτήματά μας και να περιορίζουν τις ζωές μας στους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τις δήθεν αντοχές της οικονομίας.

Γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη και απαίτηση να οργανωθεί άμεσα ο αγώνας για πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Κάθε συνάδελφος συσπειρωμένος στα σωματεία του, με τη δράση και τη συμμετοχή του να συμβάλλει στη διεκδίκηση για:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

  • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

  • Κατάργηση του χαρατσιού της "ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας".

  • Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει "παγώσει".

  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία. 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φάρμακα
Συναγερμός για φάρμακo: Έρευνες μετά από θανάτους ασθενών στην Ιαπωνία – Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα
Περίπου 20 θάνατοι συνδέονται με σοβαρές ηπατικές βλάβες σε ασθενείς που λάμβαναν το φάρμακο για σπάνια αυτοάνοσα νοσήματα – Σε επιφυλακή οι...
Συναγερμός για φάρμακo: Έρευνες μετά από θανάτους ασθενών στην Ιαπωνία – Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα
ypourgeio_exoterikwn.jpg
Υπουργείο Εξωτερικών: Διάβημα στο Ισραήλ για την προστασία των Ελλήνων στο «Global Sumud Flotilla»
Σε αυξημένη επιφυλακή η Αθήνα μετά την αναχαίτιση του στολίσκου αλληλεγγύης προς τη Γάζα – Συνεχής επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ
Υπουργείο Εξωτερικών: Διάβημα στο Ισραήλ για την προστασία των Ελλήνων στο «Global Sumud Flotilla»
molivi
Αντιπαράθεση στην Ημαθία για την αξιολόγηση και τον συνδικαλισμό των εκπαιδευτικών
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εξαπολύει πυρά κατά της ΔΑΚΕ, θέτοντας ζητήματα στάσης απέναντι στην αξιολόγηση, τις διώξεις εκπαιδευτικών και...
Αντιπαράθεση στην Ημαθία για την αξιολόγηση και τον συνδικαλισμό των εκπαιδευτικών
Καταργούνται στο Δημόσιο μια σειρά από δικαιολογητικά για τους πολίτες
Ξεκινά η αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο – Εκδόθηκε η νέα εγκύκλιος
Οδηγίες προς τις δημόσιες υπηρεσίες για τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών
Ξεκινά η αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο – Εκδόθηκε η νέα εγκύκλιος