Εκπαίδευση

Σε εφαρμογή το Panic Button για μαθητές/τριες - Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

bullying
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
H εφαρμογή απευθύνεται και σε γονείς αλλά και σε παιδιά

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στο MEGA για την επέκταση της εφαρμογής panic button σε ανήλικους και μαθητές.

Με τα περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας να είναι πλέον καθημερινά, στην φαρέτρα παιδιών και γονέων μπαίνει το panic button.

«Πρόκειται για μία εφαρμογή που θα την έχουμε μέσα στον επόμενο μήνα και θα λέγεται «SafeYouth». Θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν τόσο οι ανήλικοι όσο και οι ενήλικοι. Η εφαρμογή απευθύνεται καις του γονείς και τα απιδιά. Όταν κατεβάζει την εφαρμογή ζητείται η ηλικιακή του ομάδα, οπότε θα έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό. Στους ανήλικους δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιούν το κουμπί όταν βρίσκονται σε κίνδυνο».

Το γνωστό «κουμπί πανικού» θα εφαρμόζεται στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών. Αν νιώσουν κίνδυνο θα μπορούν να ειδοποιήσουν άμεσα τις αρχές για την ακριβή τους τοποθεσία.

«Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας όταν ενεργοποιείται το περιστατικό για να δούμε αν είναι αληθές. Η εφαρμογή είναι δωρεάν. Δεχόμαστε ένα σύνδεσμο γεωεντοπισμού και έχουμε και τα στοιχεία του παιδιού καθώς έχει γίνει εγγραφή».

Την ίδια εφαρμογή θα μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμα και οι γονείς.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση