EIDIKI-AGOGI
Για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης θα ισχύουν έως τη λήξη του έτους 2024- 2025. Πότε το Υπουργείο Παιδείας θα στείλει αίτημα στο ΑΣΕΠ για την έκδοση των νέων προκηρύξεων για την Ειδική Αγωγή!

Για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης Β΄ και οι τελικοί επικουρικοί αξιολογικοί πίνακες (της παραγράφου 4 του άρθρου 58 του ν.4589/2019) υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π. 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο και Ιούλιο 2023 (στα ΦΕΚ Γ΄ 1618/26.6.2023, Γ΄ 1845/18.7.2023 και Γ΄ 1680/29.6.2023, αντιστοίχως) και επομένως θα ισχύουν έως τη λήξη του έτους 2024- 2025

Επομένως, το σχολικό έτος 2025-26 πρέπει να υπάρχουν νέοι πίνακες Ειδικής Αγωγής.

Αρμόδιος φορέας υλοποίησης της διαδικασίας κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, βάσει μοριοδότησης, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) έχει οριστεί η Ανεξάρτητη Αρχή του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού. Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο (2) σχολικά έτη  διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, των υποψηφίων για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η προκήρυξη και η διαδικασία κατάταξης πραγματοποιούνται ύστερα από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το οποίο διατυπώνεται, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά κλάδο και ειδικότητα.

Από τα παραπάνω τεκμαίρεται ότι οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής πρέπει να «ανοίξουν» (δηλαδή να εκδοθούν νέες προκηρύξεις κατάρτισης πινάκων) σύντομα σε χρονικό σημείο που να επιτρέπει στο ΑΣΕΠ να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής (έστω των προσωρινών) ως τον Αύγουστο του 2025.

Για αυτό, είναι ανάγκη το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει, αν δεν το έχει ήδη κάνει, να σταλεί άμεσα αίτημα στο ΑΣΕΠ για την έκδοση των νέων προκηρύξεων για την Ειδική Αγωγή!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου: Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου ο υφυπ. Παιδείας
Ο υφυπουργός Παιδείας μεταβαίνει στην Ιταλία για την 106η συνάντηση της Διαχειριστικής Επιτροπής
Νίκος Παπαϊωάννου: Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου ο υφυπ. Παιδείας
Επίθεση του IDF στον Λίβανο
Διπλωματικός μαραθώνιος στην Ουάσινγκτον για την εκεχειρία στον Λίβανο - Η Χεζμπολάχ δεν αναγνωρίζει καμία συμφωνία
Παρά το γεγονός ότι οι εχθροπραξίες στο πεδίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, η συγκέντρωση των διπλωματικών αποστολών στην αμερικανική πρωτεύουσα...
Διπλωματικός μαραθώνιος στην Ουάσινγκτον για την εκεχειρία στον Λίβανο - Η Χεζμπολάχ δεν αναγνωρίζει καμία συμφωνία
Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μιμήθηκε live τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είναι η Ελένη Λουκά της πολιτικής»
Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μιμήθηκε live τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είναι η Ελένη Λουκά της πολιτικής»
Μέχρι και το ταλέντο της στη... μίμηση επιστράτευσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου για να επιτεθεί στη Ζωή Κωνσταντοπούλου (vid)
Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μιμήθηκε live τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είναι η Ελένη Λουκά της πολιτικής»