πολ κρητης
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024

Με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, η FSTUC, η ομάδα Formula Student του Πολυτεχνείου Κρήτης, ανακοινώνει ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη συμμετοχή της στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student Italy 2024. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 στην πίστα Autodromo Riccardo Paletti, στο Varano de' Melegari της Ιταλίας.

Η Formula Student είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους διαγωνισμούς μηχανολογίας και τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ομάδες που συμμετέχουν από πανεπιστήμια όλου του κόσμου καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να αγωνιστούν με ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Αυτό απαιτεί εφαρμογή των γνώσεών τους στον μηχανολογικό σχεδιασμό, την κατασκευή και την επιχειρηματική στρατηγική, ενώ παράλληλα προωθείται η καινοτομία και η βιωσιμότητα.

Η FSTUC ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες και χορηγούς της, που συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου, καθώς και το Πολυτεχνείο Κρήτης για τη συνεχή στήριξή του. Από τα 38 μέλη της ομάδας, τα 19 θα ταξιδέψουν στην Ιταλία για να εκπροσωπήσουν το Πολυτεχνείο Κρήτης και την Ελλάδα, συνοδευόμενα από τον υπεύθυνο καθηγητή της ομάδας, Διομήδη Κατζουράκη.

Ο αρχηγός της ομάδας, Αγιώτης Ανδρέας, δήλωσε: «Με τη στήριξη των χορηγών μας, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ακαδημαϊκού μας υπεύθυνου Διομήδη Κατζουράκη καθώς και της  αδιάκοπης δουλειάς των μελών της ομάδας, είμαστε έτοιμοι για τον διαγωνισμό της Ιταλίας. Έχουμε δουλέψει όλοι σκληρά και ανυπομονούμε να αγωνιστούμε με το νέο μας μονοθέσιο στην πίστα».

Η ομάδα θα αναχωρήσει σύντομα για την Ιταλία. Το νέο μονοθέσιο έχει βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης, μετάδοσης και πέδησης και είναι προϊόν σκληρής δουλειά στο θέμα της κατασκευής. Καλούμε όλους τους υποστηρικτές μας να ακολουθήσουν την πορεία της FSTUC στην πίστα του Autodromo Riccardo Paletti μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα παρέχονται συνεχείς ενημερώσεις από τον διαγωνισμό και τους ζητάμε να μας ευχηθούν καλή επιτυχία.

Media: https://linktr.ee/fs_tuc?utm_source=linktree_profile_share&ltsid=505cf030-015f-454b-b15d-3dacb1587469

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απεργία ταξί
Από σήμερα Τρίτη η 48ωρη απεργία των ταξί στην Αττική - Οι αυτοκινητιστές κατεβαίνουν στους δρόμους
Η κινητοποίηση έρχεται μετά την προηγούμενη τριήμερη απεργία σε όλη τη χώρα και συμπίπτει με την κλαδική ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί...
Από σήμερα Τρίτη η 48ωρη απεργία των ταξί στην Αττική - Οι αυτοκινητιστές κατεβαίνουν στους δρόμους
AI Ethics Officer
AI Ethics Officer: Το νέο επάγγελμα που βάζει «όρια» στην τεχνητή νοημοσύνη
Ένα νέο επάγγελμα γεννιέται στην Ευρώπη, αυτό του ρυθμιστή - ελεγκτή χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης - Πώς μπαίνει κανείς σε αυτό
AI Ethics Officer: Το νέο επάγγελμα που βάζει «όρια» στην τεχνητή νοημοσύνη
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΩΡΩΝ - ΚΑΛΕΣΜΑ 26 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Συνταξιοδοτικός Οδηγός 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
Συντάξεις: Όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ενόψει των αιτήσεων του Φεβρουαρίου
Συνταξιοδοτικός Οδηγός 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
misthos_30121019.jpeg
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
Επιστροφή δικαιωμάτων μετά από περισσότερο από μία δεκαετία
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια