ΔΥΠΑ: Open Day για τις σχολές της Θεσσαλονίκης, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου
Οι εκδηλώσεις «Open Day» αποσκοπούν στην ενημέρωση μαθητών και γονέων για τη λειτουργία δωρεάν Σχολών της ΔΥΠΑ σε όλη την Ελλάδα και τη φιλοσοφία του δυικού συστήματος που εφαρμόζεται στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας

Στην εκδήλωση «Open Day – Γνώρισε τις Σχολές» προσκαλεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης τις νέες και τους νέους της Θεσσαλονίκης την Κυριακή και Δευτέρα 8-9 Σεπτεμβρίου (από τις 11:00 έως τις 21:00), στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Πρόκειται για την 8 η εκδήλωση «Ανοιχτών Σχολών» της ΔΥΠΑ και 2 η που διοργανώνεται σε ανοιχτό χώρο.

Οι εκδηλώσεις «Open Day» αποσκοπούν στην ενημέρωση μαθητών και γονέων για τη λειτουργία δωρεάν Σχολών της ΔΥΠΑ σε όλη την Ελλάδα και τη φιλοσοφία του δυικού συστήματος που εφαρμόζεται στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας (που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με το πρόγραμμα μαθητείας -πρακτικής- σε εργασιακό χώρο).

Επίσης, δίνουν την ευκαιρία ενημέρωσης για τις προοπτικές που ανοίγονται για τους μαθητές των ΕΠΑΣ και τους σπουδαστές που θα επιλέξουν τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), καθώς αποκτούν πρακτική εμπειρία εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, ενισχύουν το επαγγελματικό τους προφίλ και αποκτούν άμεση επαφή με τον κλάδο τους, δημιουργώντας παράλληλα ένα επαγγελματικό δίκτυο επαφών που διευκολύνει την ταχεία ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Στην ανοιχτή πρόσκλησή της η ΔΥΠΑ επισημαίνει ότι «σε μια περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις δηλώνουν δυσκολία εύρεσης προσωπικού με γνώσεις και δεξιότητες τεχνικών επαγγελμάτων, η εκδήλωση «Open Day» της Θεσσαλονίκης αποτελεί μια ευκαιρία ενημέρωσης των νέων, των γονέων και των επιχειρήσεων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, για τις Σχολές της ΔΥΠΑ και για τα προγράμματα σπουδών, τα οποία επικαιροποιούνται με τη συνεργασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και επιχειρήσεων που ηγούνται στον τομέα δραστηριότητάς τους.

(Όλες οι πληροφορίες για τις παροχές, τις ειδικότητες και τις εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), της ΔΥΠΑ βρίσκονται στο νέο ιστότοπο των Σχολών: schools.dypa.gov.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Το βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τσικνοπέμπτη
«Δεν είναι όλοι οι καπνοί για καλό»: Το viral βίντεο της ΕΛΑΣ για την Τσικνοπέμπτη
Με ένα ευρηματικό βίντεο στα social media, η Ελληνική Αστυνομία έστειλε το δικό της μήνυμα για την Τσικνοπέμπτη
«Δεν είναι όλοι οι καπνοί για καλό»: Το viral βίντεο της ΕΛΑΣ για την Τσικνοπέμπτη
Δημοτικά τέλη
Αποκαλυπτική έρευνα: Τα δημοτικά τέλη στους 332 δήμους της Ελλάδας το 2026
Αυτοί είναι οι Δήμοι-«φαρμακείο»: Πού πληρώνουμε 10 φορές ακριβότερα δημοτικά τέλη και πού είναι... τζάμπα (Πίνακες)
Αποκαλυπτική έρευνα: Τα δημοτικά τέλη στους 332 δήμους της Ελλάδας το 2026
Δημόσια εκπαίδευση
Η ποιότητα της εκπαίδευσης απαιτεί θεσμική ασφάλεια και όχι διοικητικό αυτοσχεδιασμό
«Όταν η διοίκηση του σχολείου λειτουργεί υπό καθεστώς άτυπων πιέσεων και προφορικών «οδηγιών», το πρώτο θύμα δεν είναι ο εκπαιδευτικός αλλά ο μαθητής...
Η ποιότητα της εκπαίδευσης απαιτεί θεσμική ασφάλεια και όχι διοικητικό αυτοσχεδιασμό