pierrakakis
Υπογράφτηκε χθες Πέμπτη από τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και ανακοινώνεται σήμερα Παρασκευή

Η εβδομάδα κλείνει σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου με την πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr  από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γιάννη Κατσαρού, χθες Πέμπτη 8 Αυγούστου υπογράφτηκε από τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη η  Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων το σχολικό έτος 2024-2025.

Βγαίνει η πρόσκληση για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών 2024

Η Πρόσκληση θα ανακοινωθεί σήμερα Παρασκευή από το υπουργείο Παιδείας.

Σε αυτή τη φάση η Πρόσκληση αφορά  τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ των Προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσηςπου είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β΄ των Προκηρύξεων 3ΕΑ/2022 και 4ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ.

Κατά τη διαδικασία επιλογής περιοχών προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://opsyd.sch.gr) δηλώνονται, κατά σειρά προτεραιότητας, από μία (1) μέχρι και το σύνολο των διαθέσιμων, ανά κλάδο, περιοχών προτίμησης αναπληρωτών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 της υπ’ αριθμ. 104627/ΓΔ5/7-8-2020 (Β΄ 3344) υ.α. η αίτηση αναπληρωτή και ωρομισθίου (ανά ειδικότητα και δομή εκπαίδευσης) υποβάλλεται άπαξ, ο δε υποψήφιος αναπληρωτής διατηρεί τις εξής δυνατότητες:

α. Απενεργοποίησης της/των αίτησης/αιτήσεών του, κατά περίπτωση, στο ΟΠΣΥΔ, καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Στην περίπτωση αυτή δεν έχει δικαίωμα εκ νέου ενεργοποίησης της/των αίτησης/αιτήσεων που απενεργοποίησε.

β. Τροποποίησης της αίτησης-δήλωσης που έχει υποβάλει, αποκλειστικά ως προς την αφαίρεση περιοχών ή/και λοιπών επιλογών προτίμησης από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και την 30η Απριλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι (2023) η Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας περίπου μια εβδομάδα αργότερα (στις 14 Αυγούστου) και καλούσε σε υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων προτίμησης περιοχών από την Παρασκευή 18 έως και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Άνοιξαν νέες Τοπικές Προσκλήσεις για εκπαιδευτικούς – Όλες οι προθεσμίες
Οι προθεσμίες, οι περιοχές και ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στις νέες προσλήψεις, όπως δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια
Άνοιξαν νέες Τοπικές Προσκλήσεις για εκπαιδευτικούς – Όλες οι προθεσμίες
Δασκάλα δίνει τετράδιο σε μικρή μαθήτρια στην τάξη
Τριετής φοροαπαλλαγή για ιδιοκτήτες που νοικιάζουν σε εκπαιδευτικούς από τον Ιανουάριο 2026
«Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς: Αρχίζει η τριετής φοροαπαλλαγή στα ενοίκια – Το «κλειδί» για να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια
Τριετής φοροαπαλλαγή για ιδιοκτήτες που νοικιάζουν σε εκπαιδευτικούς από τον Ιανουάριο 2026
Δημόσιο Ωνάσειο Σχολείο (ΔΗΜ.Ω.Σ.)
Ωνάσεια Σχολεία: Το «crash test» του 2026 – Ποια κόβονται και ποιες είναι οι μεγάλες προσθήκες (Λίστα)
Ριζική αναμόρφωση στο δίκτυο των ΔΗΜ.Ω.Σ. με ΦΕΚ – Η «ακτινογραφία» των αλλαγών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι απεντάξεις μονάδων σε Αθήνα και...
Ωνάσεια Σχολεία: Το «crash test» του 2026 – Ποια κόβονται και ποιες είναι οι μεγάλες προσθήκες (Λίστα)