english language
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρεται στη μη σύσταση οργανικών θέσεων ΠΕ06 (αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας) στα Ειδικά Σχολεία.

«Όλοι γνωρίζουν πως οι μαθητές με δυσλεξία αντιμετωπίζουν κυρίως πρόβλημα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας λόγω της ιδιομορφίας της στην ορθογραφία. Πρόβλημα το οποίο εύκολα αντιμετωπίζεται μέσω διαφορετικού τρόπου διδασκαλίας και μικρών τμημάτων, όπως τα τμήματα ένταξης. Και σε αυτά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το ΥΠΑΙΘΑ στερεί το δικαίωμα από τους μαθητές στερώντας τους πάλι από ειδικά εκπαιδευμένους καθηγητές ειδικής αγγλικής αγωγής», υποστηρίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Στην πρόσφατη σύσταση οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια ειδική αγωγή με έκπληξη και απογοήτευση διαπιστώσαμε πως το ΥΠΑΙΘΑ εξαίρεσε τους ΠΕ06 (αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας) μη δίνοντας τους ούτε μία οργανική θέση πανελλαδικά. Τη στιγμή μάλιστα που το μάθημα των αγγλικών έχει απόλυτη σύνδεση από τη πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αναρωτιόμαστε πως ένα τόσο σημαντικό προσόν ζωής, που αποτελεί προϋπόθεση για τον σύγχρονο πολίτη του κόσμου, θεωρείται από το ΥΠΑΙΘΑ ως πολυτέλεια για τους μαθητές της ειδικής αγωγής και τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες με κυριότερη τη δυσλεξία.

Όλοι γνωρίζουν πως οι μαθητές με δυσλεξία αντιμετωπίζουν κυρίως πρόβλημα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας λόγω της ιδιομορφίας της στην ορθογραφία. Πρόβλημα το οποίο εύκολα αντιμετωπίζεται μέσω διαφορετικού τρόπου διδασκαλίας και μικρών τμημάτων, όπως τα τμήματα ένταξης. Και σε αυτά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το ΥΠΑΙΘΑ στερεί το δικαίωμα από τους μαθητές στερώντας τους πάλι από ειδικά εκπαιδευμένους καθηγητές ειδικής αγγλικής αγωγής.

Να τονίσουμε πως σε όλες τις προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ η γνώση ξένης γλώσσας θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση. Μήπως το ΥΠΑΙΘΑ χρησιμοποιεί τους όρους «ίσες ευκαιρίες για όλους» και «συμπερίληψη» κατά το δοκούν?

Ζητούμε ΑΜΕΣΑ να αρθεί αυτή η ανισότητα τόσο για τους εκπαιδευτικούς της αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας όσο και για το μαθητικό πληθυσμό της ειδικής αγωγής και των τμημάτων ένταξης.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκη Φευγαλά
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
«Μας έχουν σακατέψει»: Η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στα Προπύλαια - Όσα είπε η Νίκη Φευγαλά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
«13 ώρες δουλειάς από το πρωί ως το βράδυ – Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει έτσι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την απεργιακή συγκέντρωση στο...
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
εργας
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Σφοδρές αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την 13ωρη εργασία – Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την απεργία
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»
Σε απευθείας σύνδεση η πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων, Suzan Tayseer Salam, χαιρέτησε την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»