mayrelis
Με απέραντη θλίψη και συντριβή αποχαιρετούμε δυο αγαπημένους φίλους εκπαιδευτικούς

Με απέραντη θλίψη και συντριβή αποχαιρετούμε δυο αγαπημένους φίλους εκπαιδευτικούς. Τον Μάκη Μαυρέλη και τον Γιώργο Σκαλτσά. Και οι δύο έκαναν τη «θητεία» τους στον Βόρειο Έβρο και έδωσαν το παρόν σε συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

mayrelis

Ο Μάκης Μαυρέλης διορίστηκε και υπηρέτησε στο Λύκειο Βύσσας. Υπηρέτησε στο 4ο ΓΕΛ Καλλιθέας ως μαθηματικός και  ήταν για χρόνια Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου και αναπληρωτής αιρετός στο ΠΥΣΔΕ της Δ΄ ΔΔΕ Αθήνας. Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των καθηγητών και των μαθητών. Μέχρι την τελευταία στιγμή οργάνωνε την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και την αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Καλλιθέας με πραγματικό, ανθρώπινο, ανιδιοτελές  ενδιαφέρον. Ευγενικός, αγωνιστής, ευαίσθητος για όλα τα κοινωνικά θέματα.

Ο Γιώργος Σκαλτσάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΑΣΠΕ και από την ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ενώ φοίτησε και στο τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας του ΔΠΘ. Υπηρέτησε στο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ το 1988, ταμίας το 1999 και πρόεδρος το 2001. Τον Ιούνιο του 2001 πήρε μετάθεση στις Σέρρες και από τότε «ρίζωσε» εκεί υπηρετώντας την εκπαίδευση σε διάφορα σχολεία των Σερρών: ΤΕΕ Σιδηροκάστρου, Ν.Ζίχνης, ΕΠΑΛ/ΓΕΛ Ν.Ζίχνης, 4ο Γυμνάσιο Σερρών. Παράλληλα με την πλούσια εκπαιδευτική του δράση αγαπούσε το θέατρο και συμμετείχε σε ερασιτεχνικές ομάδες.    «Μαχητής» έως τη τελευταία του στιγμή, συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ «Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ» (2/2024) και «Το Σκυλί του Περιβολάρη» στο ρόλο του «Καμίλο» στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. (Μάιος 2024)

ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ

Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Η Σοφία Ζαχαράκη αποχαιρετά τη Sofia Corradi, την εμπνεύστρια του Erasmus
Σε συγκινητική ανάρτηση για τον θάνατο της οραματίστριας του Erasmus προχώρησε η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη: «Αντίο, Sofia Corradi,...
Η Σοφία Ζαχαράκη αποχαιρετά τη Sofia Corradi, την εμπνεύστρια του Erasmus
δασκαλα
«Δράσεις» παντού: Όταν το δημόσιο σχολείο πνίγεται στη γραφειοκρατία
Από την “Ημέρα Αθλητισμού” μέχρι την “Ημέρα Ζωοφιλίας”: Η υπερβολή των αποσπασματικών δράσεων πνίγει εκπαιδευτικούς και μαθητές
«Δράσεις» παντού: Όταν το δημόσιο σχολείο πνίγεται στη γραφειοκρατία
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στον Πειραιά
Εκπαιδευτικοί: Μαζική κινητοποίηση αύριο Δευτέρα 20/10 - «Η διάλυση του σχολείου δεν θα περάσει»
Οι εκπαιδευτικοί της Αν. Αττικής στην πρώτη γραμμή: Μαζική κινητοποίηση ενάντια σε αυθαιρεσίες και υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου
Εκπαιδευτικοί: Μαζική κινητοποίηση αύριο Δευτέρα 20/10 - «Η διάλυση του σχολείου δεν θα περάσει»
ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ
Μαρία Καρυστιανού: «Η μάχη για τα Τέμπη είναι μάθημα ανθρωπιάς» (Βίντεο)
Το «ευχαριστώ» της Μαρίας Καρυστιανού στους εκπαιδευτικούς: «Το μάθημα του αγώνα για το δίκαιο και το καλό να μεταφερθεί στις μαθητικές αίθουσες»
Μαρία Καρυστιανού: «Η μάχη για τα Τέμπη είναι μάθημα ανθρωπιάς» (Βίντεο)