esties
Σημειώνεται ότι εκτός από τα συγκεκριμένα 40 δωμάτια της φοιτητικής εστίας δεν προσφέρονται άλλες δυνατότητες δωρεάν στέγασης των φοιτητών, όπως για παράδειγμα σε ξενοδοχεία της πόλης, κάτι που είχε γίνει στο παρελθόν.

Στη… μάχη για ένα δωμάτιο 1.889 πρωτοετείς φοιτητές που περιμένουν την έναρξη εγγραφών στα τμήματα

Την ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των ηλεκτρονικών εγγραφών στα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναμένουν οι επιτυχόντες στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, διεκδικώντας δωρεάν στέγη για έναν χρόνο στη Φοιτητική Εστία του Βόλου.

Μόνο που και φέτος τα δωμάτια απευθύνονται μόλις στο 2% των πρωτοετών φοιτητών.

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της στο taxydromos.gr της Μαγνησίας η Ελένη Χάνου, από τους 1.889 πρωτοετείς φοιτητές των τμημάτων του Βόλου μόλις οι 40 θα πάρουν το κλειδί στο χέρι, όσα είναι δηλαδή και τα δωμάτια της φοιτητικής εστίας στην πόλη.

Συγκεκριμένα

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, σειρά έχει για τους επιτυχόντες η αναζήτηση στέγης. Η έλλειψη μικρών διαμερισμάτων και οι υψηλές τιμές αποτελούν αγκάθι στην εύρεση φοιτητικής στέγης ενώ η δυνατότητα φιλοξενίας σε δωμάτια της φοιτητικής εστίας αφορά μόλις 40 πρωτοετείς φοιτητές και μόνο για έναν χρόνο.

Κριτήριο για την επιλογή και διαμονή των φοιτητών είναι η οικονομική και οικογενειακή κατάστασή τους. Επίσης συνεκτιμώνται λόγοι υγείας καθώς και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Για να μείνει ένας πρωτοετής στη φοιτητική εστία Βόλου, θα πρέπει να καταθέσει ηλεκτρονική αίτηση μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά από την ημερομηνία εγγραφής τους στο τμήμα και μέχρι τη λήξη της ημερομηνίας των ηλεκτρονικών εγγραφών που αναμένεται να οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας. Αν οι αιτήσεις είναι περισσότερες από 40 που είναι τα διαθέσιμα δωμάτια, γίνεται επιλογή όσων θα λάβουν το πολυπόθητο κλειδί με βάση οικονομικοκοινωνικά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι εκτός από τα συγκεκριμένα 40 δωμάτια της φοιτητικής εστίας δεν προσφέρονται άλλες δυνατότητες δωρεάν στέγασης των φοιτητών, όπως για παράδειγμα σε ξενοδοχεία της πόλης, κάτι που είχε γίνει στο παρελθόν.

Τα 500 δωμάτια που αναμένεται να δημιουργηθούν στη νέα φοιτητική εστία στο οικόπεδο της πρώην Βαμβακουργίας, εκτιμάται ότι θα καλύψουν σημαντικό μέρος των αναγκών αλλά στο… απώτερο μέλλον. Προς το παρόν, εκατοντάδες φοιτητές θα μπουν στη διαδικασία διεκδίκησης δωματίου, η συντριπτική πλειοψηφία όμως θα μείνει εκτός εστίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία τετάρτη 21/1 στην Αττική
Κλειστά σχολεία: Σε ποια Περιφέρεια μπάινει "λουκέτο" σε όλες οι σχολικές μονάδες αύριο Τετάρτη 1 Απριλίου
Σε ποια Περιφέρεια θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία αύριο
Κλειστά σχολεία: Σε ποια Περιφέρεια μπάινει "λουκέτο" σε όλες οι σχολικές μονάδες αύριο Τετάρτη 1 Απριλίου
taksi
Σφοδρή επίθεση εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας για τα «Ωνάσεια Σχολεία» και τις διαφημίσεις τους
Οι εκπαιδευτικοί υπεραμύνονται του έργου που επιτελείται σε όλα τα δημόσια σχολεία από χαμηλά αμειβόμενους λειτουργούς και κατηγορούν την πολιτεία...
Σφοδρή επίθεση εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας για τα «Ωνάσεια Σχολεία» και τις διαφημίσεις τους