Μερόπη Τζούφη
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Για τις καταργήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, η Μερόπη Τζούφη επεσήμανε πως δεν μπορεί να παρακάμπτεται η Σύγκλητος του ΑΕΙ

Έντονη κριτική άσκησε η Μερόπη Τζούφη στην κυβέρνηση για τον περιορισμένο χρόνο διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Μιλώντας στην τέταρτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαφορά μεταξύ της κατ’ οίκον διδασκαλίας και της διδασκαλίας στα σχολεία εντός των νοσοκομείων για πάσχοντα παιδιά, ενώ μίλησε για την ανάγκη διασφάλισης της πιστοποίησης της ελληνικής γλώσσας στα Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Παράλληλα, η βουλευτής Ιωαννίνων εξέφρασε την ανησυχία της για την πρόβλεψη που επιτρέπει τον διορισμό μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από το Υπουργείο Παιδείας, παραβιάζοντας τις δημοκρατικές αρχές και την εκλογική βούληση των εκπαιδευτικών ψηφοφόρων. Μάλιστα, τόνισε πως η Νέα Αριστερά θα καταθέσει σχετική τροπολογία.

Αναφορικά με την ανώτατη εκπαίδευση υπογράμμισε πως η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) έχει μετατραπεί στο μακρύ χέρι της κυβέρνησης στα δημόσια ΑΕΙ, ενώ για την πρόβλεψη του νομοσχεδίου σχετικά με τις καταργήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, επεσήμανε πως δεν μπορεί να παρακάμπτεται η Σύγκλητος του ΑΕΙ.

Τέλος, αναφερόμενη στα άρθρα που αφορούν τον αθλητισμό, η Μερόπη Τζούφη επέκρινε την κυβέρνηση, σημειώνοντας την έλλειψη ολιστικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση επενδύει αποκλειστικά σε κατασταλτικά και όχι προληπτικά μέτρα, με τουλάχιστον αμφίβολα αποτελέσματα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Βαθμολογίες κάτω από τη βάση... να φάνε και οι κότες! Μα τι συμβαίνει επιτέλους;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η καταστροφή στην πόλη της Γάζας από πανοραμική φωτογραφία
Γάζα: Σχέδιο του Ισραήλ για υποχρεωτικό εκτοπισμό 600.000 Παλαιστινίων – «Οδικός χάρτης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας»
Οι Ισραηλινές δυνάμεις καλούνται να προετοιμάσουν τη μεταφορά 600.000 Παλαιστινίων σε στρατόπεδο πάνω στα ερείπια της Ράφα – Σχέδιο μαζικού...
Γάζα: Σχέδιο του Ισραήλ για υποχρεωτικό εκτοπισμό 600.000 Παλαιστινίων – «Οδικός χάρτης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας»
foto_education_pencils.jpg
ΚΥΣΠΕ: Στο «τραπέζι» οι μετατάξεις, οι αιτήσεις Στελεχών Εκπαίδευσης και οι αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών
ΚΥΣΠΕ: Όλα όσα θα συζητηθούν
ΚΥΣΠΕ: Στο «τραπέζι» οι μετατάξεις, οι αιτήσεις Στελεχών Εκπαίδευσης και οι αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών
mixanografiko-2016_1.jpg
Πανελλήνιες 2025- Υπουργείο Παιδείας: Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού
Οδηγός για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου 2025
Πανελλήνιες 2025- Υπουργείο Παιδείας: Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού