Πρόταση Δημιουργικής Γραφής ως ανεξάρτητου μαθήματος εξετάζεται από το ΙΕΠ
Υπουργείο Παιδείας: "Ο αριθμός αναπληρωτών θα είναι περίπου ο ίδιος με πέρυσι λαμβάνοντας υπόψη και τους διορισμούς. Σενάρια για μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών δεν ισχύουν".

Πρόταση Δημιουργικής Γραφής ως ανεξάρτητου μαθήματος εξετάζεται από το ΙΕΠ σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Συλλόγου Αναπληρωτών Φιλολόγων (ΣΑΦ), μετά τη συνάντηση με αρμοδίους που είχε χθες Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ΥΠΑΙΘΑ. 

Η ενημέρωση του Συλλόγου Αναπληρωτών Φιλολόγων (ΣΑΦ)

Σήμερα 15/07/2024 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του ΣΑΦ με το Υπουργείο Παιδείας και σύντομα θα ακολουθήσει ολοκληρωμένο Δελτίο Τύπου με περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν διεξοδικά είναι τα εξής:

1) Κατανομή: ολοκλήρωση διαδικασιών, αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

2) Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: διορισμοί από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ για τα δύο τουλάχιστον επόμενα χρόνια.

3) Ψηφιακό φροντιστήριο: παράλληλη λειτουργία με την ενισχυτική διδασκαλία. Αφορά μόνιμους και αναπληρωτές με επιπρόσθετες προσλήψεις αναπληρωτών. Αφορά κυρίως τις δυσπρόσιτες περιοχές, εκεί δηλαδή όπου δεν μπορεί να λειτουργήσει τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας.

4) Προσλήψεις αναπληρωτών: προσπάθεια του Υπουργείου για τοποθέτηση ΠΡΙΝ το πρώτο κουδούνι. Επιπλέον, ο αριθμός αναπληρωτών θα είναι περίπου ο ίδιος με πέρυσι λαμβάνοντας υπόψη και τους διορισμούς. Σενάρια για μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών δεν ισχύουν.

5) Ψηφιακή καταγραφή κενών: γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει το σύστημα.

6) Άδειες εγκυμοσύνης αναπληρωτριών: το θέμα εξετάζεται σοβαρά. Συναντάται δυσκολία στην εφαρμογή, διότι εμπλέκονται και οι λοιποί συμβασιούχοι του δημοσίου.

7) Πρόταση ειδικής αγωγής: δημιουργία οργανικών θέσεων με τον τίτλο του υπευθύνου ειδικής αγωγής στα σχολεία. Η πρόταση εξετάζεται σοβαρά από τον υπεύθυνο ειδικής αγωγής του Υπουργείου.

8 ) Πρόταση Δημιουργικής Γραφής ως ανεξάρτητου μαθήματος: εξετάζεται από το ΙΕΠ. Θα γνωστοποιηθεί ολοκληρωμένη στα μέλη μας άμεσα.

9) Ενίσχυση κτηριακών εγκαταστάσεων: σήμερα κατατέθηκε αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για ανανέωση και τοποθέτηση κλιματισμού σε όλες τις αίθουσες πανελληνίων. Θα ακολουθήσει ανανέωση των κτηριακών υποδομών σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα σχολεία.

10) Β’ ανάθεση Ιστορίας: Το θέμα χρειάζεται κινητοποίηση όλων των φιλολόγων. Θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

11) Οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ: αναμένονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πληρωμή μέσω IRIS
ΑΑΔΕ: Υποχρεωτικές οι πληρωμές μέσω IRIS από 1η Δεκεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και καταναλωτές
Νέες τεχνικές προδιαγραφές και προθεσμίες συμμόρφωσης για POS, ERP και παρόχους πληρωμών
ΑΑΔΕ: Υποχρεωτικές οι πληρωμές μέσω IRIS από 1η Δεκεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και καταναλωτές
ekav
Μυστήριο με νεκρό οδηγό στον Νέο Κόσμο – Εξετάζεται το ενδεχόμενο επίθεσης πριν το τροχαίο
Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 58χρονος να δέχθηκε επίθεση πριν χάσει τον έλεγχο του οχήματός του
Μυστήριο με νεκρό οδηγό στον Νέο Κόσμο – Εξετάζεται το ενδεχόμενο επίθεσης πριν το τροχαίο
ιεπ
Ανοίγουν οι αιτήσεις για τα Επιμορφωτικά Προγράμματα SUB.8 – Οδηγός για εκπαιδευτικούς
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα Επιμορφωτικά Προγράμματα SUB.8 του ΙΕΠ – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
Ανοίγουν οι αιτήσεις για τα Επιμορφωτικά Προγράμματα SUB.8 – Οδηγός για εκπαιδευτικούς
mousiki
Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας: Ποιες οι αλλαγές μετά από σειρά παραιτήσεων
Αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής μετά από σειρά παραιτήσεων – Νέος πρόεδρος ο Αθανάσιος Τρικούπης
Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας: Ποιες οι αλλαγές μετά από σειρά παραιτήσεων