Πρόταση Δημιουργικής Γραφής ως ανεξάρτητου μαθήματος εξετάζεται από το ΙΕΠ
Υπουργείο Παιδείας: "Ο αριθμός αναπληρωτών θα είναι περίπου ο ίδιος με πέρυσι λαμβάνοντας υπόψη και τους διορισμούς. Σενάρια για μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών δεν ισχύουν".

Πρόταση Δημιουργικής Γραφής ως ανεξάρτητου μαθήματος εξετάζεται από το ΙΕΠ σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Συλλόγου Αναπληρωτών Φιλολόγων (ΣΑΦ), μετά τη συνάντηση με αρμοδίους που είχε χθες Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ΥΠΑΙΘΑ. 

Η ενημέρωση του Συλλόγου Αναπληρωτών Φιλολόγων (ΣΑΦ)

Σήμερα 15/07/2024 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του ΣΑΦ με το Υπουργείο Παιδείας και σύντομα θα ακολουθήσει ολοκληρωμένο Δελτίο Τύπου με περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν διεξοδικά είναι τα εξής:

1) Κατανομή: ολοκλήρωση διαδικασιών, αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

2) Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: διορισμοί από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ για τα δύο τουλάχιστον επόμενα χρόνια.

3) Ψηφιακό φροντιστήριο: παράλληλη λειτουργία με την ενισχυτική διδασκαλία. Αφορά μόνιμους και αναπληρωτές με επιπρόσθετες προσλήψεις αναπληρωτών. Αφορά κυρίως τις δυσπρόσιτες περιοχές, εκεί δηλαδή όπου δεν μπορεί να λειτουργήσει τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας.

4) Προσλήψεις αναπληρωτών: προσπάθεια του Υπουργείου για τοποθέτηση ΠΡΙΝ το πρώτο κουδούνι. Επιπλέον, ο αριθμός αναπληρωτών θα είναι περίπου ο ίδιος με πέρυσι λαμβάνοντας υπόψη και τους διορισμούς. Σενάρια για μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών δεν ισχύουν.

5) Ψηφιακή καταγραφή κενών: γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει το σύστημα.

6) Άδειες εγκυμοσύνης αναπληρωτριών: το θέμα εξετάζεται σοβαρά. Συναντάται δυσκολία στην εφαρμογή, διότι εμπλέκονται και οι λοιποί συμβασιούχοι του δημοσίου.

7) Πρόταση ειδικής αγωγής: δημιουργία οργανικών θέσεων με τον τίτλο του υπευθύνου ειδικής αγωγής στα σχολεία. Η πρόταση εξετάζεται σοβαρά από τον υπεύθυνο ειδικής αγωγής του Υπουργείου.

8 ) Πρόταση Δημιουργικής Γραφής ως ανεξάρτητου μαθήματος: εξετάζεται από το ΙΕΠ. Θα γνωστοποιηθεί ολοκληρωμένη στα μέλη μας άμεσα.

9) Ενίσχυση κτηριακών εγκαταστάσεων: σήμερα κατατέθηκε αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για ανανέωση και τοποθέτηση κλιματισμού σε όλες τις αίθουσες πανελληνίων. Θα ακολουθήσει ανανέωση των κτηριακών υποδομών σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα σχολεία.

10) Β’ ανάθεση Ιστορίας: Το θέμα χρειάζεται κινητοποίηση όλων των φιλολόγων. Θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

11) Οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ: αναμένονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ψηφιακο
ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παγκόσμια «υπερδύναμη» της ψηφιακής εκπαίδευσης
Παγκόσμιο «σημείο αναφοράς» η ελληνική εκπαίδευση: Η ανάλυση του ΟΟΣΑ για το ψηφιακό άλμα
ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παγκόσμια «υπερδύναμη» της ψηφιακής εκπαίδευσης
χαρ
Στο «σκαμνί» του Πειθαρχικού δύο εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για το ερώτημα της δυνητικής αργίας
Υπόθεση Χοντζόγλου - Χαρτζουλάκη: Η δίωξη για την αντίσταση στην αξιολόγηση που διχάζει την εκπαιδευτική κοινότητα
Στο «σκαμνί» του Πειθαρχικού δύο εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για το ερώτημα της δυνητικής αργίας
Μετακλητοί στην Ελλάδα, μελέτη ΠΑΝΣΥΠΟ
Δημόσιο: Εκτοξεύτηκαν στους 3.500 οι μετακλητοί - Πάνω από 24.000€ κόστος για κάθε "πολιτικό" διορισμό
Η Ελλάδα των μετακλητών: 87.000.000 ευρώ το χρόνο το κόστος για το Δημόσιο, πώς διπλασιάστηκαν οι διορισμοί εκτός ΑΣΕΠ
Δημόσιο: Εκτοξεύτηκαν στους 3.500 οι μετακλητοί - Πάνω από 24.000€ κόστος για κάθε "πολιτικό" διορισμό