sxoleio
«Οι εκπαιδευτικοί είμαστε εργαζόμενοι με εργασιακά δικαιώματα και όχι πειθήνιοι δούλοι του ΥΠΑΙΘΑ», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί

Την έντονη αγανάκτησή τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου, για τις τακτικές τακτικές του ΥΠΑΙΘΑ και των υπηρεσιών του σύμφωνα με τις οποίες «επιχειρείται με εκφοβιστικές και τρομοκρατικές μεθόδους να μετατραπούν οι εκπαιδευτικοί από εργαζόμενοι – επιστήμονες με αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα σε πειθήνια όργανα – δούλοι του ΥΠΑΙΘΑ και των υπηρεσιών του».

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, «οι εκπαιδευτικοί είμαστε εργαζόμενοι με εργασιακά δικαιώματα και όχι πειθήνιοι δούλοι του ΥΠΑΙΘΑ». 

«Καλούμε τις/τους Σχολικούς Συμβούλους – Αξιολογητές/αξιολογήτριες της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας αλλά και τον Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας να μην τολμήσουν να συνεργήσουν με κανέναν τρόπο στην επιβολή οποιασδήποτε ποινής σε απεργούς εκπαιδευτικούς – μέλη του σωματείου μας, στη βάση των καθόλα παράνομων και παράτυπων έγγραφων εντολών του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ και του Περιφερειακού Δ/ντή Πρ. & Δευτ. Εκπ/σης Αττικής, διότι θα αντιμετωπίσουν εκτός από την οργή μας και τις κινητοποιήσεις μας και τις ένδικες – ποινικές ευθύνες που έχουν αν αμφισβητήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα εργαζόμενων εκπαιδευτικών», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Aναλυτικά

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΙΘΗΝΙΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ
Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση των εκπαιδευτικών – μελών του σωματείου μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ απερίφραστα, για άλλη μια φορά, τις απαράδεκτες και κατάπτυστες τακτικές του ΥΠΑΙΘΑ και των υπηρεσιών του (Περιφερειακής Δ/νσης Πρ. & Δευτ. Εκπ/σης Αττικής – Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας κ.λπ.) σύμφωνα με τις οποίες επιχειρείται με εκφοβιστικές και τρομοκρατικές μεθόδους να μετατραπούν οι εκπαιδευτικοί από εργαζόμενοι – επιστήμονες με αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα σε πειθήνια όργανα – δούλοι του ΥΠΑΙΘΑ και των υπηρεσιών του. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και κατόπιν των εντολών της όλη η υπόλοιπη διοικητική ιεραρχία της Δημόσιας Εκπ/σης (Περιφερειακοί Δ/ντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας  Εκπ/σης – Δ/ντές Π. Ε. – Σχολικοί Σύμβουλοι Εκπ/σης κ.λπ.), προβαίνουν σε αχαρακτήριστες ενέργειες καθόλα παράνομες με αποστολή έγγραφων εντολών τους προκειμένου να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών και τις συλλογικές αντιστάσεις τους απέναντι στην βαθιά αντιλαϊκή και αντιπαιδαγωγική εκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζουν διαλύοντας το Δημόσιο Σχολείο ξεκινώντας από την εξαφάνιση κάθε είδους παιδαγωγικού και επιστημονικού κλίματος εντός των σχολικών μονάδων.

Ξεχνούν μάλλον οι «ιθύνοντες» της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ και οι εντολοδόχοι τους  (Περιφερειακοί Δ/ντές – Δ/ντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας  Εκπ/σης – Σχολικοί Σύμβουλοι Εκπ/σης) ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε εργαζόμενοι με εργασιακά δικαιώματα και από 22 Ιουνίου έως και 31 Αυγούστου έκαστου έτους είμαστε σε διακοπές και με τα σχολεία κλειστά. 

Η αποστολή έγγραφων εντολών στις/στους Διευθύντριες/Διευθυντές των Σχολείων και Προϊστάμενες/Προϊστάμενους των Νηπιαγωγείων αλλά και η εκτέλεσή τους κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων και νηπιαγωγείων είναι καθόλα παράνομη και παράτυπη και έχει στόχο, εκτός της επιβολής του φόβου και της τρομοκρατίας στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, να καθιερώσει ευθέως και μονίμως το καθεστώς της αμφισβήτησης των θερινών διακοπών του καλοκαιριού για τις/τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. 
Η κατάσταση, εξαιτίας αυτών των πολιτικών και τακτικών της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ, αυτή τη στιγμή στα Δημόσια Σχολεία και Νηπιαγωγεία θυμίζει περισσότερο «ρωμαϊκές στρατιωτικές γαλέρες» παρά εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εκπαιδευτικούς εξουθενωμένους και απαξιωμένους από την πολιτεία, μαθητές – μαθήτριες και γονείς εξαγριωμένους και τα στελέχη της εκπαίδευσης (Περιφερειακούς Δ/ντές, Δ/ντές Π. Ε., Σχολικούς Συμβούλους, Δ/ντές Σχολείων – Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων) σε ρόλους σκληρών καταπιεστών των υφισταμένων τους. 

Τελευταία παραδείγματα όλων των παραπάνω είναι τόσο η αποστολή έγγραφων εντολών από τον Γεν. Γρ. του ΥΠΑΙΘΑ κο Κατσαρό και τον Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αττικής κο Νικολόπουλο (οι οποίες επαναλαμβάνουν τρομοκρατικές και εκφοβιστικές εντολές του παρελθόντος – δες εγκυκλίους πρώην Γεν. Γρ. ΥΠΑΙΘΑ κου Κόπτση – αναφορικά με την εφαρμογή της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/2020 και 4823/2021 προσπαθώντας να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία των απεργών εκπαιδευτικών) όσο και η αποστολή εντολών του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας κου Μπαμπαρούτση στις/στους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων και τις/τους Προϊστάμενες/-ους των Νηπιαγωγείων μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εκτέλεση διοικητικού χαρακτήρα ενεργειών από την πλευρά τους (π.χ. χωρισμός τμημάτων στο myscool κ.ά.) ενώ τα σχολεία και νηπιαγωγεία είναι κλειστά και οι εκπαιδευτικοί σε διακοπές.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ και όλων αυτών των κυρίων/κυριών που αποκαλούν τους εαυτούς τους στελέχη της εκπαίδευσης και «επιστήμονες», οι οποίοι/-ες συγκρινόμενοι με έναν Δημήτρη Γληνό, έναν Αλέξανδρο Δελμούζο και έναν Ευάγγελο Παπανούτσο, οι οποίοι χρημάτισαν Γεν. Γραμματείς του Υπουργείου Παιδείας, ή έναν Γιάννη Βαγενά που χρημάτισε Σχολικός Σύμβουλος ή μια Ρόζα Ιμβριώτη που χρημάτισε Διευθύντρια του πρώτου Ειδικού Σχολείου στην Ελλάδα, αυτοί/-ες (τα σημερινά στελέχη εκπαίδευσης) φαντάζουν ως θλιβεροί επιλοχίες, λοχίες και δεκανείς – απολογητές της πιο βαθιά αντιδραστικής εκπαιδευτικής πολιτικής που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, η εφαρμογή της οποίας έχει στόχο την πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου και Δωρεάν σχολείου και αυτοί/-ες (τα σημερινά στελέχη εκπαίδευσης) πρέπει να ντρέπονται που συντελούν στην εφαρμογή της.  

Γνωρίζουμε καλά ότι ο πανικός στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση το ΥΠΑΙΘΑ και οι εντολοδόχοι τους εντείνεται εξαιτίας των πρόσφατων αποφάσεων (Ιούνιος 2024) που έλαβε η 93η Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε. για την συνέχιση του αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/2020 & 4823/2021 με όπλα τα ενιαία κείμενα αποδόμησης της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ, αλλά και την πρωτοφανή συσπείρωση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα συνδικάτα τους, όπως αυτή εκφράστηκε με την μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις έκτακτες Γ. Σ. του περασμένου Μαρτίου του 2024, με τις οποίες κατοχυρώθηκε και συνεχίστηκε με την ψήφο των εκπαιδευτικών η συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ας γνωρίζει καλά η κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘΑ και οι εντολοδόχοι τους ότι: 

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ 

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΓΑΛΕΡΑ – ΣΤΡΑΤΩΝΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί τους εκπαιδευτικούς – μέλη του να ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις συμμετέχοντας ενεργά και μαζικά στις κινητοποιήσεις του κλάδου – ήδη το σωματείο μας συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων στις 9/7 και 11/7 στην Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αττικής – και επιπρόσθετα (το Δ. Σ. του Σ. Ε. Π. Ε. Αμαρουσίου) παρέχει πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στα μέλη του προκειμένου κατά το διάστημα των θερινών διακοπών από 22 – 6 – 2024 έως 31 – 8 – 2024 να μην προβούν σε κανενός είδους διοικητικού χαρακτήρα εργασίες ενώ τα σχολεία και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. 

Επιπρόσθετα καλούμε τις/τους Σχολικούς Συμβούλους – Αξιολογητές/αξιολογήτριες της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας αλλά και τον Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας να μην τολμήσουν να συνεργήσουν με κανέναν τρόπο στην επιβολή οποιασδήποτε ποινής σε απεργούς εκπαιδευτικούς – μέλη του σωματείου μας, στη βάση των καθόλα παράνομων και παράτυπων έγγραφων εντολών του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ και του Περιφερειακού Δ/ντή Πρ. & Δευτ. Εκπ/σης Αττικής, διότι θα αντιμετωπίσουν εκτός από την οργή μας και τις κινητοποιήσεις μας και τις ένδικες – ποινικές ευθύνες που έχουν αν αμφισβητήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα εργαζόμενων εκπαιδευτικών. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα