Εκπαιδευτικοί: «Να παρθούν πίσω οι αναστολές κατάτμησης νέων τμημάτων σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία»
«Πάει περίπατο το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών που μετατρέπονται σε «παιδοφύλακες»

Ο Σύλλογος Π.Ε Αμαρουσίου με σχετική του ανακοίνωση καταγγέλλει την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τη μη κατάτμηση νέων και αναστολή της κατάτμησης τμημάτων σε Δημοτικά και σε Νηπιαγωγεία (από 3 σε 2 τμήματα και από 2 σε 1 τμήμα) για το σχολικό έτος 2024-2025.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη (09/07) στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής στις 10:00.

«Οι 10.000 διορισμοί που εξήγγειλε το Υπουργείο αποτελούν κοροϊδία απέναντι στις πραγματικές ανάγκες και απλά διασκεδάζει τις εντυπώσεις για τους κόφτες που στην ουσία μειώνουν θέσεις εργασίας και δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία στοιβάζοντας τους μαθητές σε μεγάλα τμήματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Εν μέσω του καλοκαιριού, κι ενώ ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο «σφαγείο» για το «Ανοιχτό σχολείο», το Υπουργείο Παιδείας, συνεπές στην αντιεκπαιδευτική πολιτική των συγχωνεύσεων τμημάτων και αύξησης των μαθητών ανά τάξη, ανακοίνωσε τη μη κατάτμηση νέων και αναστολή της κατάτμησης τμημάτων σε Δημοτικά και σε Νηπιαγωγεία (από 3 σε 2 τμήματα και από 2 σε 1 τμήμα) για το σχολικό έτος 2024-2025.

Αυτή η εξέλιξη είναι απαράδεκτη, καθώς καθιερώνονται τμήματα 23 και 24 μαθητών ανά τμήμα, με πληθώρα γνωματεύσεων Παράλληλης Στήριξης και παρακολούθησης σε Τμήματα Ένταξης και ουσιαστικά βάζει στον «προκρούστη» τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, ενισχύει τη λογική του κόστους – οφέλους.

Οι 10.000 διορισμοί που εξήγγειλε το Υπουργείο αποτελούν κοροϊδία απέναντι στις πραγματικές ανάγκες και απλά διασκεδάζει τις εντυπώσεις για τους κόφτες που στην ουσία μειώνουν θέσεις εργασίας και δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία στοιβάζοντας τους μαθητές σε μεγάλα τμήματα. Ήδη το Υπουργείο δεν κάλυπτε τις ανάγκες στην παράλληλη στήριξη μοιράζοντας του εκπαιδευτικούς προς 2 – 3 μαθητές, ενώ και με το νέο νομοσχέδιο θα προσπαθήσει να νομοθετήσει και «με τη βούλα» τους κόφτες στην παράλληλη στήριξη, μειώνοντας θέσεις εργασίας.

Ακόμα χειρότερα το ΥΠΑΙΘΑ και ο ΑΣΕΠ κωφεύουν στο δίκαιο αίτημα χιλιάδων αναπληρωτών – υποψήφιων για μόνιμο διορισμών εκπαιδευτικών για διόρθωση των λαθών στους πίνακες του ΑΣΕΠ και για αποκατάσταση τώρα της αδικίας για τους εκπαιδευτικούς με ιδιωτική προϋπηρεσία που κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τους διορισμούς για μια εργάσιμη μέρα λόγω μη έγκαιρης πρόσληψης τους το σχολικό έτος 2023-2024 με ευθύνη του ΥΠΑΙΘΑ.

Αντί το 2024 να συζητάμε πως οι μαθητές και ιδιαίτερα αυτοί με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες θα έχουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης μέσα από την αντίστοιχη αναγκαία εκπαιδευτική παρέμβαση, το Υπουργείο απαντάει ότι αυτή η ανάγκη είναι κόστος που πρέπει να κοπεί.

Αντί να συζητάμε για μαζικές μόνιμες προσλήψεις όλων των αναπληρωτών για να έχουν οι μαθητές όλη την αναγκαία στήριξη σε σταθερή βάση, στο Υπουργείο δημιουργούν κόφτες που μειώνουν τις προσλήψεις.

Απαιτούμε:

•             να αποκατασταθεί τώρα η αδικία για τους εκπαιδευτικούς με ιδιωτική προϋπηρεσία που κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τους διορισμούς για μια εργάσιμη μέρα λόγω μη έγκαιρης πρόσληψης τους το σχολικό έτος 2023-2024 με ευθύνη του ΥΠΑΙΘΑ

•             να διορθωθούν τώρα όλα τα λάθη στο σύστημα και στους πίνακες του ΑΣΕΠ, να αρθούν οι περιορισμοί και οι αποκλεισμοί, να αποκατασταθούν οι αδικίες, ούτως ώστε ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ να μην βρεθεί αποκλεισμένος/η.

•             πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

•             μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών! Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών που έχουν έστω και μια σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

•             κατάργηση του νόμου 4589/2019 του προσοντολογίου.

•             Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

•             Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.

•             Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών. Εδώ και τώρα 9μηνη άδεια ανατροφής. Εδώ και τώρα 12μηνη σύμβαση από Σεπτέμβριο μέχρι Αύγουστο.

•             Δικαίωμα διορισμού σε όλες/όλους. Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα σε όλες/όλους

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Πάει περίπατο το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών που μετατρέπονται σε «παιδοφύλακες», αφού με αυτόν τον τρόπο είναι αδύνατη η ισότιμη εκπαίδευση όλων των μαθητών ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Απαιτούμε:

•             Να παρθούν πίσω οι αποφάσεις που αναστέλλουν την κατάτμηση νέων τμημάτων.

•             Τμήματα 15 μαθητών σε Α΄, Β΄ τάξεις και ως 20 στις υπόλοιπες. Μείωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των συναδέλφων στα ολιγοθέσια σχολεία όπως στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Τμήματα μέχρι 15 νήπια και 2η Νηπιαγωγό σε όσα λειτουργούν με περισσότερα.

•             Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για κάλυψη όλων των κενών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, του ΕΕΠ και ΕΒΠ αλλά και όλων των ανα¬γκαίων εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή. Κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης σε όλα τα παιδιά με βάση τις γνωματεύσεις, να μπει τέρμα στις ιδιωτικές παράλληλες που έχουν πλημμυρήσει ειδικά και γενικά σχολεία. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει!

•             Τμήματα Ένταξης σε κάθε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και 2ο τμήμα Ένταξης σε μεγαλύτερα σχολεία, καμιά αναστολή 2ου τμήματος Ένταξης όπου υπήρχε.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Επιπρόσθετα ο Περιφερειακός Δ/ντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αττικής με πρόσφατό έγγραφό του προς τις Δ/νσεις Πρ. & Δευτ. Εκπ/σης Αττικής ζητά από τους Διευθυντές Εκπ/σης να προβούν στην επιβολή κυρώσεων, με βάση το κατάπτυστο άρθρο 56 του ν. 4823/2021, σε όσες/όσους Διευθυντές/Διευθύντριες συμμετείχαν στην Απεργία – Αποχή και δεν «αξιολόγησαν» τους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς ποινικοποιώντας έτσι την συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε:

•             την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου κατάπτυστου και καθόλα παράνομου εγγράφου του Περιφερεικού Δ/ντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αττικής.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ Δ/ΝΤΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Διορισμοί/Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ποια δικαιολογητικά πρέπει να ετοιμάζουν οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και για τους αναπληρωτές
Διορισμοί/Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ποια δικαιολογητικά πρέπει να ετοιμάζουν οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές