σχολεία
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ/INTIME NEWS
Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Πετρούπολης

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Πετρούπολης αναφέρεται στην ανάγκη για απόσυρση του νομοσχεδίου που καταργεί την ίδια την Πρόληψη.

«Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πετρούπολης, πιστεύει ότι είναι τεράστια ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ της ενίσχυσης των Κέντρων Πρόληψης που σήμερα λειτουργούν με πολύ σημαντικό έργο. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, που ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τους επιχειρηματικούς ομίλους κάνοντας την τοξικοεξάρτηση ένα ακόμα «φιλέτο» για τα κέρδη τους», τονίζεται.

Η ανακοίνωση

«Μετά από 30 χρόνια στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και στην προαγωγή της ψυχικής υγείας, ένα νομοσχέδιο καταργεί την ίδια την Πρόληψη. Ειδικά εφέτος όπου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βροντοφωνάζει "Επενδύστε στην Πρόληψη" η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να την καταργήσει. Ενώνουν τα Κέντρα Πρόληψης τις φωνές τους με όλους τους φορείς ψυχικής υγείας και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων που κινδυνεύουν να κλείσουν, κινδυνεύουν να συρρικνωθούν, κινδυνεύουν να πάψουν να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες δωρεάν σε όλη την κοινότητα.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πετρούπολης, πιστεύει ότι είναι τεράστια ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ της ενίσχυσης των Κέντρων Πρόληψης που σήμερα λειτουργούν με πολύ σημαντικό έργο. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, που ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τους επιχειρηματικούς ομίλους κάνοντας την τοξικοεξάρτηση ένα ακόμα «φιλέτο» για τα κέρδη τους.

Σας προωθούμε για ενημέρωση σας:

  1. Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Συλλόγων οικογένειας ΚΕΘΕΑ
  2. Κάλεσμα σε σύσκεψη Ομοσπονδιών, σωματείων και φορέων από τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων ΨΝΑ σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη ψυχική υγεία και απεξάρτηση που κατατέθηκε και οδηγεί στη διάλυση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.
  3. Ανοιχτό κάλεσμα σε έκτακτη σύσκεψη από: το Σωματείο Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18 ΑΝΩ, τις Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 18 ΑΝΩ και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη σας και στηρίξετε με όποιο πρόσφορο τρόπο, ανακοινώσεις, ψηφίσματα, υπογραφές την προσπάθεια για να μην περάσει η αντιδραστική "ψυχιατρική" μεταρρύθμιση. Στηρίζουμε και υπογράφουμε το ψήφισμα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΕΘΕΑ (για να υπογράψετε το ψήφισμα πατήστε εδώ).»

Ομοσπονδία Συλλόγων οικογένειας ΚΕΘΕΑ

«Την Πέμπτη 4 Ιούλη στις 23:55, μέσα στο μαύρο σκοτάδι,αναρτήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης». Δεν μας ξαφνιάζει η τακτική της κυβέρνησης να αναρτήσει το νομοσχέδιο μέσα στο κατακαλόκαιρο και στα μαύραμεσάνυχτα. Ο στόχος είναι να μην υπάρχουν αντιδράσεις για το μαύρο μέλλον που επιφυλάσσουν σε εμάς και τις οικογένειές μας, σε όλες τις οικογένειες της χώρας. Το συμβολικό μήνυμα είναι πως μια τόσο μεγάλη και επικίνδυνη αλλαγή δημοσιοποιείται τα μεσάνυχτα όπως οι κλέφτες που θέλουν μείνουν απαρατήρητοι.

Από την πρώτη διαρροή του νομοσχεδίου σύσσωμη η οικογένεια του ΚΕΘΕΑ, καταδίκασε το περιεχόμενο και την τακτική της κυβέρνησης να συγχωνεύσει το ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ σε ένα νέο οργανισμό, τον Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων). Εκεί εντάσσει και τα υπόλοιπα στεγνά προγράμματα του ΕΣΥ (18 ΑΝΩ, ΔΙΑΠΛΟΥΣ, ΑΡΓΩ, ΙΑΝΟΣ) και τα Κέντρα Πρόληψης.

Οι άνθρωποι του επιστημονικού πεδίου και οι λήπτες των υπηρεσιών, γνωρίζουν πολύ καλά τις αρνητικές συνέπειες συγχώνευσης προγραμμάτων με διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση. Και η κυβέρνηση το γνωρίζει. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη, η προώθηση και στήριξη των προγραμμάτων «μείωσης της βλάβης» και χρήσης υποκατάστατων ουσιών. Γι’ αυτό και διαχρονικά ενισχύονται τα παραπάνω (τα υποκατάστατα) έναντι των στεγνών προγραμμάτων, των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής παρέμβασης.

Η κάθε κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πως ένας άνθρωπος στη χρήση και την εξάρτηση είναι εύκολα χειραγωγήσιμος, άβουλος, χωρίς ελπίδες και όνειρα, χωρίς ουσιαστική ζωή. Γνωρίζει πως η καθαρή σκέψη είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα και τα σχέδιά τους.

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Φαρμακευτικές εταιρίες, ιδιώτες της Ψυχικής Υγείας χρειάζονται ενα«λειτουργικό» χρήστη για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Μόνο ανατριχίλα μας πιάνει ακούγοντας αυτές τις λέξεις.

Να έρθουν όλοι αυτοί να τους πούμε εμείς τι σημαίνει χρήση, εξάρτηση, ζωή με δόσεις κι όχι ολόκληρη.

Να έρθουν να τους πούμε εμείς πως διαβήκαμε την πόρτα του ΚΕΘΕΑ σερνάμενοι και πως βγήκαμε όρθιοι.

Η Ομοσπονδία συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Καλούμε:

- Όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό μας κόντρα σ’ αυτή την εγκληματική προσπάθεια της κυβέρνησης.

- Τα μέλη των συλλόγων οικογένειας του ΚΕΘΕΑ να συμμετάσχουν μαζικά στις δράσεις και κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.

- Σε Σύγκλιση τη ΓΣ του ΚΕΘΕΑ ως το ανώτατο συλλογικό όργανο του ΚΕΘΕΑ το οποίο η διορισμένη Διοίκηση αρνείται να συγκαλέσει από το 2019.»

Δείτε ΕΔΩ το κάλεσμα σε σύσκεψη Ομοσπονδιών, σωματείων και φορέων από τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων ΨΝΑ
Δείτε ΕΔΩ το ανοιχτό κάλεσμα σε έκτακτη σύσκεψη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα