ΥΠΑΙΘ
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διορισμοί: «Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ οφείλουν εδώ και τώρα να λύσουν την αδικία που οι ίδιοι δημιούργησαν με την πολιτική τους»

Να σταματήσει η αδικία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση που βάζει φρένο στο δικαίωμα διορισμού τους για 1 εργάσιμη ημέρα, ζητά η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου.

«Το ΥΠΑΙΘΑ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερημένες προσλήψεις των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που επιβαρύνουν περισσότερο τα δικαιώματά τους!» επισημαίνει η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, υποστηρίζει ότι «φαίνεται να κλείνει την πόρτα στο δικαίωμα διορισμού δεκάδων συναδέλφων που έχουν εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα τελευταία 2 χρόνια εργάστηκαν ως αναπληρωτές στο δημόσιο σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς και των δύο σχολικών ετών».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου

Να σταματήσει τώρα η αδικία για τους συναδέλφους αναπληρωτές με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση που βάζει φρένο στο δικαίωμα διορισμού τους για 1 εργάσιμη ημέρα!

Το ΥΠΑΙΘ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερημένες προσλήψεις των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που επιβαρύνουν περισσότερο τα δικαιώματά τους!

Το ΥΠΑΙΘ φαίνεται να κλείνει την πόρτα στο δικαίωμα διορισμού δεκάδων συναδέλφων που έχουν εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα τελευταία 2 χρόνια εργάστηκαν ως αναπληρωτές στο δημόσιο σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς και των δύο σχολικών ετών (δηλ. από την Α΄ φάση προσλήψεων του 2022-2023 και 2023-2024), καλύπτοντας φυσικά  τις πάγιες ανάγκες και κενά στα σχολεία της χώρας.

Και αυτό γιατί το ΥΠΑΙΘ αναγνωρίζει δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία από την ιδιωτική εκπαίδευση, μόνον εφόσον οι συνάδελφοι αυτοί έχουν υπηρετήσει στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές για τουλάχιστον 2 «πλήρη διδακτικά έτη», όπου «πλήρες» διδακτικό έτος ορίζονται για την Δευτεροβάθμια οι 10 μήνες και για την Πρωτοβάθμια οι 9 μήνες και 21 ημέρες (ν.4589/2019).

Όμως, τον Σεπτέμβρη του τρέχοντος σχολικού έτους (2022-23) η απόφαση των προσλήψεων των αναπληρωτών αντί να ανακοινωθεί έστω την 1η Σεπτεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει να προσμετριέται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ανακοινώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου! Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης, είναι και η αφαίρεση των πολύτιμων ημερών προϋπηρεσίας.

Έτσι, στην παραπάνω κατηγορία των συναδέλφων φαίνεται να μπαίνει φρένο στο δικαίωμα του διορισμού τους, καθώς, όχι με δική τους προφανώς ευθύνη, για 3 ημέρες δεν συμπληρώνεται η πολυπόθητη διετία τη στιγμή όμως που εργάζονται κανονικά από την αρχή της χρονιάς! Πώς γίνεται λοιπόν το Υπουργείο να απαιτεί την υπηρέτηση 2 «πλήρων» διδακτικών ετών και ταυτόχρονα με απαράδεκτα τεχνάσματα να υπονομεύει την προϋπηρεσία των συναδέλφων;

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ οφείλουν εδώ και τώρα να λύσουν την αδικία που οι ίδιοι δημιούργησαν με την πολιτική τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα