ΙΚΥ-ΕΚΟ: Ερχεται νέα προκήρυξη υποτροφιών για επιμελείς φοιτητές
Σε πρώτη φάση θα καλύπτονται υποτροφίες φοιτητών/τριών που θα εμπίπτουν στα κριτήρια για την επιλογή ωφελούμενων από το ΙΚΥ για τα ακαδημαϊκά έτη 2021-2022, 2022-2023 και 2023-2024 και στη συνέχεια για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη και έως το 2027

Νέα πρόσκληση για το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών ΙΚΥ-ΕΚΟ αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, ενώ οι υποτροφίες αυτές θα  λάβουν ένταξη στο ΕΣΠΑ 2021-2027  με πολυετή προγραμματισμό για πρώτη φορά, έως το 2027.

Αυτό ανακοίνωσε το ΙΚΥ, απαντώντας σε σε ερωτήματα σχετικά με τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στο πρόγραμμα υποτροφιών.

Σε πρώτη φάση, αναφέρει το ίδρυμα,  θα καλύπτονται υποτροφίες φοιτητών/τριών που θα εμπίπτουν στα κριτήρια για την επιλογή ωφελούμενων από το ΙΚΥ για τα ακαδημαϊκά έτη 2021-2022, 2022-2023 και 2023-2024 και στη συνέχεια για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη και έως το 2027.

Η ανακοίνωση του ΙΚΥ

Σε συνέχεια ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί στην Υπηρεσία μας, αναφορικά με το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών και φοιτητριών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το  Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ανακοινώνει ότι συμφωνήθηκε με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» (ΕΥΔ ΠΑΔΚΣ) να εκδοθεί, από την τελευταία, η σχετική πρόσκληση και ένταξη στο ΕΣΠΑ 2021-2027 συγχρηματοδοτούμενης δράσης που αφορά στο εν λόγω πρόγραμμα, με πολυετή προγραμματισμό για πρώτη φορά, έως το 2027.  

Σε πρώτη φάση θα καλύπτονται υποτροφίες φοιτητών/τριών που θα εμπίπτουν στα κριτήρια για την επιλογή ωφελούμενων από το ΙΚΥ για τα ακαδημαϊκά έτη 2021-2022, 2022-2023 και 2023-2024 και στη συνέχεια για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη και έως το 2027.

Μετά την έκδοση των ανωτέρω αποφάσεων της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» (ΕΥΔ ΠΑΔΚΣ), το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο θα προετοιμάσει και θα εκδόσει τις αντίστοιχες προσκλήσεις προς δυνητικούς ωφελούμενους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil_foto_education.jpg
Καθηγητές για Ψηφιακό Φροντιστήριο: «Το ΥΠΑΙΘΑ εκτιμά ότι μόνο 88 εκπαιδευτικοί αρκούν για να καλύψουν τους μαθητές όλης της χώρας»
«Δεν είναι αποδεκτή παιδαγωγικά  οποιαδήποτε προσέγγιση που οδηγεί σε κατάργηση σχολικών μονάδων ή σε περιορισμό της λειτουργίας τους έστω και...
Καθηγητές για Ψηφιακό Φροντιστήριο: «Το ΥΠΑΙΘΑ εκτιμά ότι μόνο 88 εκπαιδευτικοί αρκούν για να καλύψουν τους μαθητές όλης της χώρας»
σεισμός
Έρευνα «βόμβα» από το ΠΑΔΑ: Μεγάλη φυσική καταστροφή φοβούνται οι κάτοικοι της Αττικής
Έρευνα από το ΠΑΔΑ: Έντονος φόβος και ανασφάλεια διακατέχει τους κατοίκους της Αττικής για τις φυσικές καταστροφές
Έρευνα «βόμβα» από το ΠΑΔΑ: Μεγάλη φυσική καταστροφή φοβούνται οι κάτοικοι της Αττικής
gennimatas thessalonikis
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 14χρονος- Τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από ανατροπή τρακτέρ
Τραύματα φαίνεται να υπέστη και ο 61χρονος οδηγός που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 14χρονος- Τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από ανατροπή τρακτέρ