εοππεπ
Τα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα

Με τη συμμετοχή 868 υποψηφίων της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο άλλος ένας κύκλος εξετάσεων για την πιστοποίηση της επάρκειας των επαγγελματιών, σε συνεργασία του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.).

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, κα Ρεμπούτσικα Γεωργία, που επισκέφθηκε την Κυριακή το εξεταστικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑΣ του Ρέντη, δήλωσε: «Οι εξετάσεις που υλοποιούμε σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας με το νέο πλαίσιο κατάρτισης & πιστοποίησης «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ», αποτελεί πλέον μια καλή πρακτική ενός σχήματος πιστοποίησης της μη τυπικής επαγγελματικής κατάρτισης και της αναγνώρισης πρότερης εμπειρίας, κατά την οποία ο ΕΟΠΠΕΠ απονέμει ένα αναγνωρισμένο προσόν, το Πιστοποιητικό Επάρκειας, ως προαπαιτούμενο για την άδεια άσκησης του επαγγέλματος.  Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε είκοσι (20) ισοδύναμες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, που επιλέγονται από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων με ηλεκτρονική κλήρωση, από έναν σύγχρονο επικαιροποιημένο κατάλογο θεμάτων, αφού έχουν υλοποιήσει και το «Βασικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας», διάρκειας 105 ωρών. Είμαστε σε θέση στον ΕΟΠΠΕΠ, υπογράμμισε η κα Ρεμπούτσικα, με το σύστημα της αυτόματης διόρθωσης γραπτών να έχουμε έτοιμα τα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα και να προγραμματίζουμε την επόμενη εξεταστική που χρονικά τοποθετείται στον Σεπτέμβριο του 2024. Όλα τα βήματα διέπονται από ασφάλεια και εγκυρότητα. Στόχος μας είναι το παράδειγμα αυτό να επεκταθεί σε όλα τα σχήματα πιστοποίησης που να οδηγούν σε ανθρώπινο δυναμικό με ενισχυμένες δεξιότητες και αναγνωρισμένα προσόντα, καλύπτοντας ανάγκες που έχει η αγορά εργασίας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία σε σχολείο
Πολλαπλό Βιβλίο: Παράταση μέχρι τις 29 Μαΐου για Δημοτικό, Γυμνάσιο και Α’ Λυκείου
Αγώνας δρόμου για τα νέα συγγράμματα το σχολικό έτος 2027-2028 – Πότε θα έχουν οι εκπαιδευτικοί στα χέρια τους το υλικό
Πολλαπλό Βιβλίο: Παράταση μέχρι τις 29 Μαΐου για Δημοτικό, Γυμνάσιο και Α’ Λυκείου
Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου σε συνάντηση με την ΟΙΕΛΕ
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ): «Μελετάμε το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών»
«Θα υποβάλουμε προτάσεις στα αρμόδιο Υπουργεία» - Ισχυρή βούληση του ΑΣΕΠ για θωράκιση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ): «Μελετάμε το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών»
Θάνος Τζήμερος
Γιώργος Χριστόπουλος (Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ): «Ο Τζήμερος στην Κατοχή θα έδειχνε τους πατριώτες με το δάχτυλο»
«Ο Θάνος Τζήμερος θα έδειχνε με το δάχτυλο τους 200 ήρωες στην Καισαριανή. Εμείς είμαστε υπερήφανοι που δεν είμαστε απόγονοι των Ράλληδων»
Γιώργος Χριστόπουλος (Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ): «Ο Τζήμερος στην Κατοχή θα έδειχνε τους πατριώτες με το δάχτυλο»