δπθ
Χρυσό Μετάλλιο με το έργο Erasmus+ SETOFF και Πρώτο Βραβείο στο Π.Μ.Σ. «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας»

Το έργο Erasmus+ με τίτλο SETOFF στο οποίο είναι επικεφαλής ο Επ. Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του ΔΠΘ κ. Μιχάλης Χάλαρης, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία Health & Safety Culture / Industry Logistics της Ενότητας 3: Δραστηριότητες Εμπέδωσης Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας / Activities for Building Health & Safety Culture των Health & Safety Awards 2024, ενός καταξιωμένου θεσμού που διοργανώνεται αδιαλείπτως τα τελευταία δέκα χρόνια από την BOUSSIAS Events.

Το βραβευθέν επιμορφωτικό πρόγραμμα SETOFF ( Smart Education and Training PrOgram For central and local government servants) δημιουργήθηκε από κοινοπραξία οκτώ  εταίρων με επικεφαλής το Τμήμα Χημείας και το θεσμοθετημένο Εργαστήριο «Ήφαιστος» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στοχεύοντας στη βελτίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, τόσο του προσωπικού Πολιτικής Προστασίας όσο και του προσωπικού ασφάλειας και Προστασίας του ιδιωτικού τομέα, έναντι μελλοντικών κρίσεων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση των συλλογικών προσπαθειών όλων των εταίρων και αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι υπερήφανο για την ηγετική του θέση στο έργο SETOFF και για τη σημαντική συμβολή του στη διαμόρφωση πιο ασφαλούς και υγιούς εργασιακής κουλτούρας. Η αναγνώριση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση του Πανεπιστημίου στην αριστεία και την καινοτομία, στην εκπαίδευση και την έρευνα.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στην εκπαιδευτική πλατφόρμα setoff-project.eu στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και  Ισπανικά και απευθύνεται σε πληθώρα στελεχών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως σε υπαλλήλους της Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος, Περιφερειακή και Κεντρική Κυβέρνηση, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), στο προσωπικό Ιδιωτικών Επιχειρήσεων παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.), σε Τεχνικούς Ασφαλείας, Εκπαιδευτές, Πραγματογνώμονες, Εθελοντές κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δραστηριότητές του βρίσκονται στην ιστοσελίδα του έργου setoff-project.eu

Δεύτερη μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε η διάκριση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας» του Τμήματος Χημείας, το οποίο απέσπασε πρώτο βραβείο στην κατηγορία Εκπαίδευση / Education της Ενότητας 1: Εταιρείες, Φορείς & Οργανισμοί / Companies & Organizations των Health & Safety Awards 2024.

Αυτή η διάκριση υπογραμμίζει αφενός την αφοσίωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, αφετέρου στην έμπρακτη αναγνώριση της Αγοράς Εργασίας στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Το Π.Μ.Σ. «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας» συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή, προετοιμάζοντας τους συμμετέχοντες για μια επιτυχημένη καριέρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το πρόγραμμα καλύπτει κρίσιμα θέματα, όπως η διαχείριση ποιότητας, η περιβαλλοντική προστασία, η ασφάλεια και η υγεία στο χώρο εργασίας, εξασφαλίζοντας την άρτια κατάρτιση των αποφοίτων και την άμεση ανταπόκρισή τους στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα βρίσκονται στην ιστοσελίδα: http://hssqe.ihu.gr/

Οι πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους Καθηγητές και τους ερευνητές του Τμήματος Χημείας, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους διακρίσεις προβάλλουν το έργο του Πανεπιστημίου και ενισχύουν στην εξωστρέφειά του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
Αναλυτικά οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πτυχιούχων πανεπιστημίων του Εξωτερικού
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
apple-books_foto_education.jpg
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Το παρόν κείμενο δεν γράφεται για να λυπηθεί κανείς αντίθετα, όπως ακριβώς με τα θέματα υγείας, γράφτηκε για να αφυπνίσει
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Αντώνης Ρέμος
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»
Αντώνης Ρέμος: Τι είπε στη συναυλία του στο Θέατρο Γης για την υπόθεση φοροδιαφυγής
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»