metafora mathitvn
Γονείς: Τα παιδιά μας θα αναγκαστούν εν μέσω καύσωνα να βρουν άλλους τρόπους μετακίνησης από και προς το σχολείο για αυτές τις 2 ημέρες

Η επιτροπή οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε εντελώς ξαφνικα και εν μέσω καύσωνα να διακόψει "για οικονομικούς λόγους" το μεγαλύτερο δρομολόγιο που εξυπηρετεί το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθήνας, δηλαδή να μην πραγματοποιηθούν "για οικονομικούς λόγους δύο ημερών δρομολόγια, καθώς το σχολικό έτος λήγει τη Δευτέρα.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αναστάτωση στους γονείς των μαθητών, και ο  Σύλλογος γονέων το σχολείου απέστειλε τη ακόλουθη επιστολή προς την περιφέρεια  αναφέροντας ότι τέτοιες αποφάσεις είναι επιεικώς απαράδεκτες και προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Πιο πολυ όμως από αυτό είναι εις βάρος των παιδιών μας που θα αναγκαστούν εν μέσω καύσωνα να βρουν άλλους τρόπους μετακίνησης από και προς το σχολείο για αυτές τις 2 ημέρες - σημειώνουμε και το πρόβλημα που δημιουργείται στον προγραμματισμό των οικογενειών τους.

Τη στιγμή που περιφέρεια αττικής ακόμα οφείλει στους γονείς του σχολείου χρήματα από τη μη διενέργεια δρομολογίων κατά τα έτη 2019-2020, η απόφαση αυτή πραγματικά είναι αχαρακτήριστη.

Η επιστολή

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών πως εντελώς ξαφνικά η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας ανέστειλε τη λειτουργία ενός εκ των δρομολογίων που εξυπηρετούν τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών δύο μόλις ημέρες πριν το τέλος των εξετάσεων και εν μέσω συνθηκών καύσωνα.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι το μεγαλύτερο του σχολείου και μεταφέρει του μαθητές που βρίσκονται στη μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση (από Ηλιούπολη προς τους Αμπελοκήπους). Αγνοούμε πλήρως τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση και ειλικρινά μας είναι αδιάφοροι. Απαιτούμε να γίνουν τα παρακάτω:

- Να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η συγκεκριμένη απόφαση και να πραγματοποιηθεί κανονικά το δρομολόγιο έστω και την τελευταία ημέρα του σχολικού έτους. Δεν είναι δυνατό να ζητείται απο παιδιά να μπαίνουν σε τετοια ταλαιπωρία για οποιοδήποτε λόγο.

- Να αποδοθούν ΑΜΕΣΑ στους γονείς τα χρήματα που οφείλει η περιφέρεια για τα έτη 2019- 2020

- Να εκκινήσουν ΑΜΕΣΑ οι διαδικασίες για την δημοπράτηση των απαιτούμενων δρομολογίων για την επόμενη σχολική χρονιά, με παράλληλη αναμόρφωση των υπαρχόντων.

Παράλληλα επιφυλασόμαστε να αναζητήσουμε ευθύνες από την οικονομική επιτροπή για οτιδήποτε συμβεί τις 2 ημέρες λειτουργίας του σχολείου που απομένουν. Δε θα επιτρέψουμε να παίζονται παιχνίδια και να λαμβάνοται τέτοιου έιδους αχαρακτήριστες αποφάσεις ελαφρά τη καρδία και σε βάρος των παιδιών μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατώτατος μισθός
Εβδομάδα αυξήσεων: Έως και δύο επιπλέον μισθοί σε 1 εκατ. εργαζόμενους - Παραδείγματα
Ποιοι κερδίζουν έως και δύο επιπλέον μισθούς από τη νέα φορολογική κλίμακα - Αναλυτικά παραδείγματα για νέους, γονείς και τρίτεκνους
Εβδομάδα αυξήσεων: Έως και δύο επιπλέον μισθοί σε 1 εκατ. εργαζόμενους - Παραδείγματα
venzini.jpg
Ποια μέρα της εβδομάδας συμφέρει να βάζετε βενζίνη στο αυτοκίνητο
Πολλοί οδηγοί γεμίζουν το ντεπόζιτο όποτε χρειάζεται, χωρίς να δίνουν σημασία στην ημέρα της εβδομάδας. Ωστόσο, αναλύσεις τιμών δείχνουν ότι η ημέρα...
Ποια μέρα της εβδομάδας συμφέρει να βάζετε βενζίνη στο αυτοκίνητο
Τροχαια
Μηδενική ανοχή στους δρόμους: Βροχή τα 350άρια για το κράνος
Για μία ακόμη εβδομάδα, οι έλεγχοι παραμένουν εντατικοί, με στόχο όχι απλώς την τιμωρία, αλλά τη ριζική αλλαγή νοοτροπίας γύρω από την οδική ασφάλεια.
Μηδενική ανοχή στους δρόμους: Βροχή τα 350άρια για το κράνος