metafora mathitvn
Γονείς: Τα παιδιά μας θα αναγκαστούν εν μέσω καύσωνα να βρουν άλλους τρόπους μετακίνησης από και προς το σχολείο για αυτές τις 2 ημέρες

Η επιτροπή οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε εντελώς ξαφνικα και εν μέσω καύσωνα να διακόψει "για οικονομικούς λόγους" το μεγαλύτερο δρομολόγιο που εξυπηρετεί το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθήνας, δηλαδή να μην πραγματοποιηθούν "για οικονομικούς λόγους δύο ημερών δρομολόγια, καθώς το σχολικό έτος λήγει τη Δευτέρα.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αναστάτωση στους γονείς των μαθητών, και ο  Σύλλογος γονέων το σχολείου απέστειλε τη ακόλουθη επιστολή προς την περιφέρεια  αναφέροντας ότι τέτοιες αποφάσεις είναι επιεικώς απαράδεκτες και προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Πιο πολυ όμως από αυτό είναι εις βάρος των παιδιών μας που θα αναγκαστούν εν μέσω καύσωνα να βρουν άλλους τρόπους μετακίνησης από και προς το σχολείο για αυτές τις 2 ημέρες - σημειώνουμε και το πρόβλημα που δημιουργείται στον προγραμματισμό των οικογενειών τους.

Τη στιγμή που περιφέρεια αττικής ακόμα οφείλει στους γονείς του σχολείου χρήματα από τη μη διενέργεια δρομολογίων κατά τα έτη 2019-2020, η απόφαση αυτή πραγματικά είναι αχαρακτήριστη.

Η επιστολή

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών πως εντελώς ξαφνικά η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας ανέστειλε τη λειτουργία ενός εκ των δρομολογίων που εξυπηρετούν τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών δύο μόλις ημέρες πριν το τέλος των εξετάσεων και εν μέσω συνθηκών καύσωνα.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι το μεγαλύτερο του σχολείου και μεταφέρει του μαθητές που βρίσκονται στη μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση (από Ηλιούπολη προς τους Αμπελοκήπους). Αγνοούμε πλήρως τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση και ειλικρινά μας είναι αδιάφοροι. Απαιτούμε να γίνουν τα παρακάτω:

- Να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η συγκεκριμένη απόφαση και να πραγματοποιηθεί κανονικά το δρομολόγιο έστω και την τελευταία ημέρα του σχολικού έτους. Δεν είναι δυνατό να ζητείται απο παιδιά να μπαίνουν σε τετοια ταλαιπωρία για οποιοδήποτε λόγο.

- Να αποδοθούν ΑΜΕΣΑ στους γονείς τα χρήματα που οφείλει η περιφέρεια για τα έτη 2019- 2020

- Να εκκινήσουν ΑΜΕΣΑ οι διαδικασίες για την δημοπράτηση των απαιτούμενων δρομολογίων για την επόμενη σχολική χρονιά, με παράλληλη αναμόρφωση των υπαρχόντων.

Παράλληλα επιφυλασόμαστε να αναζητήσουμε ευθύνες από την οικονομική επιτροπή για οτιδήποτε συμβεί τις 2 ημέρες λειτουργίας του σχολείου που απομένουν. Δε θα επιτρέψουμε να παίζονται παιχνίδια και να λαμβάνοται τέτοιου έιδους αχαρακτήριστες αποφάσεις ελαφρά τη καρδία και σε βάρος των παιδιών μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos
Αλλάζει ο καιρός από σήμερα: Έρχεται ψυχρή εισβολή με πτώση θερμοκρασίας - Τι ισχύει για Αττική
«Βουτιά» της θερμοκρασίας από σήμερα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Αλλάζει ο καιρός από σήμερα: Έρχεται ψυχρή εισβολή με πτώση θερμοκρασίας - Τι ισχύει για Αττική
τσίπρας αλέξης
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο αναδεικνύει την πίεση στους εκπαιδευτικούς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα καθηγητή που εργάζεται και ως delivery....
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
κακοποιηση σε νηπιαγωγείο
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
Ξεκίνησε η δίκη για την κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο - Το χρονικό της αποκάλυψης και τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη