Εκκλησιαστικά σχολεία: Πώς θα γίνεται η κάλυψη των λειτουργικών κενών από την επόμενη χρονιά - Εγκύκλιος
Oι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν κατά το τρέχον σχολικό έτος στα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν να υπηρετούν στα ως άνω σχολεία και για το σχολικό έτος 2024-2025

Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων κ.Γεω.Καλαντζή, ενημερώνονται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι το Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης με την αρ. 7η/28-5-2024 Πράξη του αποφάσισε ότι για την επόμενη σχολική χρονιά, ήτοι το σχολικό έτος 2024-2025, η κάλυψη των λειτουργικών κενών σε αυτά θα γίνει ως ακολούθως:

Α) οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν κατά το τρέχον σχολικό έτος στα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια - Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια και ανήκουν στην επιχώρια του σχολείου Διεύθυνση Εκπαίδευσης, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν να υπηρετούν στα ως άνω σχολεία και για το σχολικό έτος 2024-2025, κατόπιν αίτησής τους στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Στην περίπτωση αυτή, οφείλουν να αναλάβουν μεν υπηρεσία στη σχολική μονάδα οργανικής τους θέσης, υποχρεούνται ωστόσο να παρέχουν θερινή υπηρεσία στο εκκλησιαστικό σχολείο.

Β) Σε περίπτωση που συνεχίζουν να υφίστανται λειτουργικά κενά, από την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025 και εφεξής, στα εκκλησιαστικά σχολεία, λόγω έλλειψης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ήδη υπηρετούντες εκπαιδευτικούς, η άμεση κάλυψή τους θα γίνεται με διάθεση, μερική ή ολική, εκπαιδευτικών από το οικείο ΠΥΣΔΕ με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων.

Ειδικότερα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και ως προς την κάλυψη λειτουργικών κενών στο ΓΕ.Ε.Λ. –Γ/σιο Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας υπενθυμίζεται ότι ισχύει η παρ. 19 του άρθρου 127 του Ν. 4823/2021 (Φ.Ε.Κ. 136 Α’) «Ειδικά στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία για …κάλυψη λειτουργικών κενών σύμφωνα με την παρ. 17, απαιτείται επιπροσθέτως η προηγούμενη έγκριση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, σύμφωνα με την υπό στοιχεία Φ. 7626/6/ΑΣ1785/9.12.1987 απόφαση του Υπουργού εξωτερικών (Β’ 765), χωρίς να απαιτείται αιτιολογημένη γνώμη για την άρνηση παροχής έγκρισης για τους εκπαιδευτικούς που προηγούνται».

Τέλος, αν δεν είναι δυνατή η κάλυψη λειτουργικών κενών στα εκκλησιαστικά σχολεία με τις ανωτέρω διαδικασίες, τα κενά θα καλύπτονται από αναπληρωτές, μειωμένου ή πλήρους ωραρίου, ή ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, που προσλαμβάνονται σύμφωνα με τις διατάξεις για τη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι επιχώριες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση παροχής θερινής υπηρεσίας και την κάλυψη των λειτουργικών κενών στο εκκλησιαστικό σχολείο της περιοχής ευθύνης τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλοίο σήκωσε κύματα σε παραλία της Μυκόνου
Μύκονος: Πλοίο προκάλεσε υψηλό κυματισμό και τραυμάτισε δύο λουόμενους – Συνελήφθη ο πλοίαρχος
Μύκονος: Πλοίο της γραμμής σήκωσε υψηλό κυματισμό και τραυμάτισε δύο λουόμενους
Μύκονος: Πλοίο προκάλεσε υψηλό κυματισμό και τραυμάτισε δύο λουόμενους – Συνελήφθη ο πλοίαρχος
Κακοκαιρία
Καιρός: Έρχονται θερμικές καταιγίδες - Το επικίνδυνο φαινόμενο που θα δούμε σε λίγες ώρες
Η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών – Πώς προκαλούνται οι θερμικές καταιγίδες
Καιρός: Έρχονται θερμικές καταιγίδες - Το επικίνδυνο φαινόμενο που θα δούμε σε λίγες ώρες