Εκκλησιαστικά σχολεία: Πώς θα γίνεται η κάλυψη των λειτουργικών κενών από την επόμενη χρονιά - Εγκύκλιος
Oι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν κατά το τρέχον σχολικό έτος στα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν να υπηρετούν στα ως άνω σχολεία και για το σχολικό έτος 2024-2025

Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων κ.Γεω.Καλαντζή, ενημερώνονται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι το Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης με την αρ. 7η/28-5-2024 Πράξη του αποφάσισε ότι για την επόμενη σχολική χρονιά, ήτοι το σχολικό έτος 2024-2025, η κάλυψη των λειτουργικών κενών σε αυτά θα γίνει ως ακολούθως:

Α) οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν κατά το τρέχον σχολικό έτος στα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια - Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια και ανήκουν στην επιχώρια του σχολείου Διεύθυνση Εκπαίδευσης, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν να υπηρετούν στα ως άνω σχολεία και για το σχολικό έτος 2024-2025, κατόπιν αίτησής τους στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Στην περίπτωση αυτή, οφείλουν να αναλάβουν μεν υπηρεσία στη σχολική μονάδα οργανικής τους θέσης, υποχρεούνται ωστόσο να παρέχουν θερινή υπηρεσία στο εκκλησιαστικό σχολείο.

Β) Σε περίπτωση που συνεχίζουν να υφίστανται λειτουργικά κενά, από την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025 και εφεξής, στα εκκλησιαστικά σχολεία, λόγω έλλειψης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ήδη υπηρετούντες εκπαιδευτικούς, η άμεση κάλυψή τους θα γίνεται με διάθεση, μερική ή ολική, εκπαιδευτικών από το οικείο ΠΥΣΔΕ με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων.

Ειδικότερα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και ως προς την κάλυψη λειτουργικών κενών στο ΓΕ.Ε.Λ. –Γ/σιο Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας υπενθυμίζεται ότι ισχύει η παρ. 19 του άρθρου 127 του Ν. 4823/2021 (Φ.Ε.Κ. 136 Α’) «Ειδικά στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία για …κάλυψη λειτουργικών κενών σύμφωνα με την παρ. 17, απαιτείται επιπροσθέτως η προηγούμενη έγκριση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, σύμφωνα με την υπό στοιχεία Φ. 7626/6/ΑΣ1785/9.12.1987 απόφαση του Υπουργού εξωτερικών (Β’ 765), χωρίς να απαιτείται αιτιολογημένη γνώμη για την άρνηση παροχής έγκρισης για τους εκπαιδευτικούς που προηγούνται».

Τέλος, αν δεν είναι δυνατή η κάλυψη λειτουργικών κενών στα εκκλησιαστικά σχολεία με τις ανωτέρω διαδικασίες, τα κενά θα καλύπτονται από αναπληρωτές, μειωμένου ή πλήρους ωραρίου, ή ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, που προσλαμβάνονται σύμφωνα με τις διατάξεις για τη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι επιχώριες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση παροχής θερινής υπηρεσίας και την κάλυψη των λειτουργικών κενών στο εκκλησιαστικό σχολείο της περιοχής ευθύνης τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χριστούγεννα καιρός
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
παππας
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
Η επίθεση στο Στρασβούργο φέρνει τον ευρωβουλευτή εκτός ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ και σε κίνδυνο διαγραφής
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
ελστατ
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι νέοι εξοικειώνονται με τη στατιστική επιστήμη και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
παιδιά
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα
3.500 αιτήσεις αξιολογήθηκαν για έως 20 συνεδρίες στήριξης παιδιών έως 6 ετών – Οι γονείς μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις έως 22 Δεκεμβρίου
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα