ταινια
Μια μαθητική ταινία της Στ' τάξης του Δημοτικού σχολείου Γαλατά Τροιζηνίας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Γαλατά Τροιζηνίας, καθώς και οι δασκάλες του τμήματος, Αθανασιάδου Ισιδώρα και Κουτσογιαννάκη Ηλιάννα δημιούργησαν την ταινία- ντοκιμαντέρ: «1821 Οι ήρωες μιλούν στον τόπο που γεννήθηκαν» με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Η έμπνευσή μας προήλθε από αντίστοιχες μαθητικές ταινίες καθώς και από τα ιστορικά μέρη στα οποία ζούμε. Στόχος της ταινίας ήταν να γνωρίσουμε σημαντικούς ήρωες της Πελοποννήσου και των νησιών του Αργοσαρωνικού και παράλληλα να αναδείξουμε την ιστορία των τόπων αυτών.

Για το λόγο αυτό τα γυρίσματα έγιναν στην Ύδρα όπου πρωταγωνίστησαν ο Μιαούλης, ο Οικονόμου, ο Κουντουριώτης, στις Σπέτσες με τη Μπουμπουλίνα, στο Ναύπλιο με τον Κολοκοτρώνη και τον Καποδίστρια, στη Μονή του Αγίου Δημητρίου της Τροιζήνας όπου γυρίστηκαν τα πλάνα του Παλαιών Πατρών Γερμανού και του Παπαφλέσσα, στην εκκλησία του Αγίου Επιφανίου Τροιζήνας όπου έγινε ο όρκος της Φιλικής Εταιρίας, στο μνημείο της Γ’ Εθνοσυνέλευσης της Τροιζήνας στο οποίο αναπαραστήσαμε τις αποφάσεις της Γ’ Εθνοσυνέλευσης καθώς και στον Πόρο όπου μας συστήθηκε η Μανιάτισσα Σταυριάννα Σάββαινα (ρωσικός Ναύσταθμος) και οι αφηγήτριες της ταινίας εξιστόρισαν τα γεγονότα και προλόγισαν τους πρωταγωνιστές.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρότζεκτ αναδείχθηκε η ιστορική σημασία των τόπων αυτών, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με μια κινηματογραφική εμπειρία και κατάφεραν να μάθουν ιστορία χωρίς να διαβάσουν! Παράλληλα, σε όλο αυτό συνέβαλλε το σχολείο καθώς και οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι ήταν αρωγοί της συγκεκριμένης προσπάθειας και προθυμοποιήθηκαν να στηρίξουν την ταινία σε πρακτικό και όχι μόνο επίπεδο. Ήταν συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι και χωρίς τη συνεργασία τους τίποτα από αυτά δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Η ταινία μας κατάφερε να ανοίξει το σχολείο στην κοινωνία να συνεργαστεί με τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Τροιζηνίας  - Μεθάνων και με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας (ο οποίος κάλυψε τα έξοδα της ταινίας), να συμβάλλει στη συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών και μέσα από αυτό να δημιουργηθούν στιγμές μοναδικές. Τέλος, αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή της στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας "Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ"!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hospital.jpg
Φρίκη σε οίκο ευγηρίας στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε μητέρα τεσσάρων παιδιών επί χρόνια
«Με χτυπούσε και με απειλούσε ότι αν δεν υποκύψω, θα κάψει τα παιδιά μου και θα κάνει στη 13χρονη κόρη μου αυτά που κάνει και σε εμένα»
Φρίκη σε οίκο ευγηρίας στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε μητέρα τεσσάρων παιδιών επί χρόνια