παιδι
Το 4χρονο βρίσκοντας ανοιχτές τις πόρτες του νηπιαγωγείου, αλλά και την εξωτερική πόρτα του σχολικού συγκροτήματος βγήκε εκτός, με αποτέλεσμα να περιπλανιέται αβοήθητο στον δρόμο και τελικά να μεταβεί σε ένα βιβλιοπωλείο.

Αθώες ελλείψει δόλου κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας δύο νηπιαγωγοί οι οποίες είχαν παραπεμφθεί κατηγορούμενες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, από κοινού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" (που αναμεταδίδει το onlarissa.gr) οι δύο εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείου της Λάρισας «υποχρεωμένες» όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο «για την ασφάλεια και την προστασία των νηπίων», για ελάχιστα λεπτά έχασαν από την επίβλεψή τους το 4χρονο αγοράκι το οποίο βρίσκοντας στη συνέχεια ανοιχτές τις πόρτες του νηπιαγωγείου, αλλά και την εξωτερική πόρτα του σχολικού συγκροτήματος βγήκε εκτός, με αποτέλεσμα «να περιπλανιέται αβοήθητο στον δρόμο και τελικά να μεταβεί σε ένα βιβλιοπωλείο», η ιδιοκτήτρια του οποίου ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. και η υπόθεση έλαβε αίσιο τέλος.

Το περιστατικό -σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλωθεί σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της 18ης Δεκεμβρίου 2019, όταν μετά την πρόβα της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, η νηπιαγωγός συνόδευε τα νήπια στις σκάλες για την αίθουσα. Ενώ λοιπόν τα άλλα παιδιά μπήκαν στην αίθουσα, ο 4χρονος διέφυγε της προσοχής, κατέβηκε τη σκάλα βγήκε από την ξεκλείδωτη πόρτα του νηπιαγωγείου, όπως βγήκε στη συνέχεια και από τον αύλειο χώρο, αφού ήταν ξεκλείδωτη και εκείνη η είσοδος.

Ευτυχώς για όλους, λίγα λεπτά αργότερα η ιδιοκτήτρια γειτονικού βιβλιοπωλείου ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ., με αστυνομικούς να μεταφέρουν τον 4χρονο στο σχολείο.

Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου και οι νηπιαγωγοί ζήτησαν συγγνώμη από τους γονείς οι οποίοι αποσαφήνισαν πως δεν επιθυμούσαν την ποινική δίωξη των εκπαιδευτικών, παρά μόνο να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για να μην επαναληφθεί.

Σημειώνεται πως η είσοδος του σχολικού συγκροτήματος παρέμενε ανοιχτή με αφορμή Πρόγραμμα «Δια βίου μάθησης» στο οποίο φοιτούσαν ενήλικες «χωρίς σταθερό ωράριο παρακολούθησης» και γι’ αυτό θα έπρεπε να είχαν «ελεύθερη πρόσβαση».

Λόγο για τον οποίο η Διεύθυνση του σχολείου είχε αναφέρει στον Δήμο Λαρισαίων την ανάγκη μεταφοράς του προγράμματος. Τα ελλιπή μέτρα στο σχολικό κτίριο, επισήμαναν στις απολογίες τους και οι δύο νηπιαγωγοί, με την εισαγγελέα της έδρας να σημειώνει μεταξύ άλλων την ανάγκη λήψης μέτρων και να προτείνει την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων, ελλείψει δόλου, ενώ προηγήθηκε η κατάθεση μάρτυρα. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση κήρυξε αθώες τις δύο εκπαιδευτικούς.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διωξεις
Στήριξη των εκπαιδευτικών στη Λακωνία που διώκονται για συμμετοχή σε απεργία
Τρεις εκπαιδευτικοί κλήθηκαν σε απολογία για τη συμμετοχή τους σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία – αποχή
Στήριξη των εκπαιδευτικών στη Λακωνία που διώκονται για συμμετοχή σε απεργία
pencil_foto_education.jpg
Καταγγελία εκπαιδευτικού για συγκρότηση Δ.Σ στη Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και αποκλεισμό μέλους
Σύγκρουση για την κατάρτιση νέου Δ.Σ. και αποκλεισμό μέλους από την ομάδα επικοινωνίας
Καταγγελία εκπαιδευτικού για συγκρότηση Δ.Σ στη Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και αποκλεισμό μέλους