οιελε νεα αριστερα
Απόλυτη σύμπτωση στόχων Νέας Αριστεράς και Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Κοινός τόπος Νέας Αριστεράς και ΟΙΕΛΕ που είναι η με κάθε τρόπο υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, παραμένει ζωτικής σημασίας.

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ η συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣ της Ομοσπονδίας με το Νίκο Φίλη, υποψήφιο ευρωβουλευτή με την Νέα Αριστερά και πρώην Υπουργό Παιδείας, και με τον Τάκη Κατσαρό μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος.

Την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γ. Χριστόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Αλ. Γούλας, ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του ΔΣ Στρ. Γεωργουδής και ο Υπεύθυνος Τύπου Δ. Κατσορίδας.

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος ανέλυσε το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας, κάνοντας λόγο για δραματική επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από το 2019 έως και σήμερα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την φυγή περίπου 3000 συναδέλφων μας από τα σχολεία, του ενός τρίτου του κλάδου. Τόνισε επίσης ότι είναι κρίσιμο το ζήτημα της εξασθένισης της εποπτείας της πολιτείας στο χώρο, καθώς, πέρα από την εργασιακή εξαθλίωση, υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων μαθητών και εργαζόμενων (κέντρα μελέτης, ιδιωτικά νηπιαγωγεία, summer camps). Τέλος, ζήτησε τη στήριξη της Νέας Αριστεράς στις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες της ΟΙΕΛΕ για τις καταγγελίες σύμβασης λόγω διάκρισης και για την επαναφορά του βάσιμου λόγου στις απολύσεις, όπως προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης.

Ο Νίκος Φίλης μίλησε για τη διαχρονική προσωπική του σχέση με τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από την εποχή του Γιώργου Φυσάκι και του Μιχάλη Κουρουτού και για την συμπαράστασή του στους αγώνες του κλάδου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Υποστήριξε ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση με τις θέσεις της ΟΙΕΛΕ και τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η υπαγωγή του καθεστώτος των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων στην κοινή εργατική νομοθεσία. Είπε ότι είναι ανάγκη να προστατευθεί ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός από την απλήρωτη εργασία σε ώρες και ημέρες εκτός εργασιακού ωραρίου και ότι υπάρχει πλέον απειλή πλήρους εξαφάνισης των θερινών διακοπών των εκπαιδευτικών λόγω της ασυδοσίας των επιχειρηματιών και της έλλειψης εποπτείας. Συμφώνησε, τέλος, ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι προσπάθειες της ΟΙΕΛΕ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη  βελτίωση των συνθηκών εργασίας του κλάδου.

Μετά τη συνάντηση η Νέα Αριστερά εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Απόλυτη σύμπτωση στόχων Νέας Αριστεράς και Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Σήμερα, Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς, αποτελούμενο από τον Υποψήφιο Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και το μέλος του Προσωρινού Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος Τάκη Κατσαρό, συναντήθηκε με το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας παρουσίασαν αναλυτικά την σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Η πενταετία της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία έχει τορπιλίσει τόσο την παροχή του αγαθού της Παιδείας υπονομεύοντας την Δημόσια Εκπαίδευση, όσο και τις εργασιακές σχέσεις των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκαν μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα για την υγιεινή αλλά και την ασφάλεια των παιδιών όπως η ανεξέλεγκτη λειτουργία των Κέντρων Μελέτης και η ασυδοσία στην λειτουργία των Summer Camps.

Η Νέα Αριστερά συμφώνησε με την ΟΙΕΛΕ στο σύνολο των προβλημάτων που τέθηκαν. Άλλωστε, η θητεία του Νίκου Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας κατέγραψε διαχρονικά τη βούληση του χώρου της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, να στέκεται στο πλευρό των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών από την εποχή του Γιώργου Φυσσάκι και του αείμνηστου Μιχάλη Κουρουτού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντιεκπαιδευτικές νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, στόχευσαν τις θετικές μεταρρυθμίσεις του νόμου Φίλη στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Η Νέα Αριστερά δεσμεύεται ότι θα στηρίξει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία της ΟΙΕΛΕ. Τέλος, στην Ευρωβουλή που θα εκλεγεί στις 9 Ιουνίου, η Νέα Αριστερά θα μεταφέρει και θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια της ΟΙΕΛΕ να ενημερώσει τους Ευρωπαϊκούς φορείς.

Ο κοινός τόπος της Νέας Αριστεράς και της ΟΙΕΛΕ που είναι η με κάθε τρόπο υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, παραμένει ζωτικής σημασίας.

Η Νέα Αριστερά ήταν, είναι και παραμένει στο πλευρό των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στον αγώνα τους για ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματός τους, εργασιακή αξιοπρέπεια και ασφάλεια!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τηλεκπαίδευση
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό φροντιστήριο»: «Δελεάζουν εκπαιδευτικούς με μπόνους μονάδες μετάθεσης και επιπλέον μόρια»
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό σχολείο»: «Σκοπός η γενίκευση της τηλεκπαίδευσης»
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό φροντιστήριο»: «Δελεάζουν εκπαιδευτικούς με μπόνους μονάδες μετάθεσης και επιπλέον μόρια»
Πλοίο σήκωσε κύματα σε παραλία της Μυκόνου
Μύκονος: Πλοίο προκάλεσε υψηλό κυματισμό και τραυμάτισε δύο λουόμενους – Συνελήφθη ο πλοίαρχος
Μύκονος: Πλοίο της γραμμής σήκωσε υψηλό κυματισμό και τραυμάτισε δύο λουόμενους
Μύκονος: Πλοίο προκάλεσε υψηλό κυματισμό και τραυμάτισε δύο λουόμενους – Συνελήφθη ο πλοίαρχος
Κακοκαιρία
Καιρός: Έρχονται θερμικές καταιγίδες - Το επικίνδυνο φαινόμενο που θα δούμε σε λίγες ώρες
Η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών – Πώς προκαλούνται οι θερμικές καταιγίδες
Καιρός: Έρχονται θερμικές καταιγίδες - Το επικίνδυνο φαινόμενο που θα δούμε σε λίγες ώρες