Καγκελόπορτα έπεσε και τραυμάτισε μαθητές
INTIME NEWS/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας!» λένε οι γονείς των μαθητών Αττικής

Για τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή μετά από πτώση καγκελόπορτσας σε Δημοτικό Σχολείο της  Κηφισιάς, η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων τόνίζει ότι «είναι καθημερινά πια τα περιστατικά τραυματισμών ή και παρ ολίγον τραυματισμών μέσα στα σχολεία».

«Παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας!» λένε σε απόγνωση οι γονείς των μαθητών και αναφέρουν ότι «καθημερινά μετράμε πτώσεις σοβάδων, πτώσεις πορτών, παραθύρων, τραυματισμούς από γυμνά καλώδια, κατεστραμμένα προαύλια, σκουριασμένα σίδερα, κάγκελα, μετράμε κινδύνους από ακατάλληλες αίθουσες, χτυπημένα από το σεισμό κτίρια».

«Απέναντι στα επανειλημμένα αιτήματα γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών για μέτρα που θα κρατάνε τα σχολικά κτίρια ασφαλή, από υπουργείο και κυβέρνηση εισπράττουμε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»» προσθέτουν.

«Για ποιο σύγχρονο ψηφιακό σχολείο μας μιλάνε; Για εκείνο που πέφτει η ψευδοροφή και παίρνει μαζί και τον διαδραστικό πίνακα; Για εκείνο που καθημερινά τα παιδιά κινδυνεύουν να τραυματιστούν ή και κάτι χειρότερο;» διερωτούνται.

Τέλος, ζητούν άμεσα γενναία κρατική χρηματοδότηση για τον έλεγχο των σχολικών κτιρίων.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής

Για το περιστατικό της πτώσης πόρτας σε δημοτικό της Κηφισιάς

Ευχόμαστε από καρδιάς περαστικά στον μαθητή από την Κηφισιά που νοσηλεύεται. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Ευχόμαστε περαστικά και στα άλλα δύο παιδιά που χτυπήθηκαν ελαφρύτερα από την πόρτα.

Δεν θα κουραστούμε να τα λέμε αλλά και η υπομονή έχει τα όρια της!

Καθημερινά το πρωί αφήνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο για να πάμε στη δουλειά ώστε να μπορούμε να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειες μας. Τα αφήνουμε ήρεμοι ότι θα βρίσκονται με δικούς τους ανθρώπους που τα νοιάζονται, με τους φίλους τους για να συνεχίσουν το μάθημα και το παιχνίδι από την προηγούμενη μέρα.

Τα αφήνουμε με την πεποίθηση ότι θα επιστρέψουν το μεσημέρι σώα και αβλαβή.

Γιατί υπουργείο και κυβέρνηση, οι δημοτικές αρχές, έχουν ευθύνη να κρατάνε τα σχολικά μας κτίρια ασφαλή. Να πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους, να συντηρούν τα κτίρια, να κάνουν παρεμβάσεις με βάση την παλαιότητα. Να διενεργούν αντισεισμικούς ελέγχους…

Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτή…

Μαζί με το σημερινό περιστατικό στο σχολείο της Κηφισιάς είναι καθημερινά πια τα περιστατικά τραυματισμών ή και παρ ολίγον τραυματισμών μέσα στα σχολεία.

Καθημερινά μετράμε πτώσεις σοβάδων, πτώσεις πορτών, παραθύρων, τραυματισμούς από γυμνά καλώδια, κατεστραμμένα προαύλια, σκουριασμένα σίδερα, κάγκελα, μετράμε κινδύνους από ακατάλληλες αίθουσες, χτυπημένα από το σεισμό κτίρια.

Δεν πάει άλλο!

Παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας!

Απέναντι στα επανειλημμένα αιτήματα γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών για μέτρα που θα κρατάνε τα σχολικά κτίρια ασφαλή, από υπουργείο και κυβέρνηση εισπράττουμε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Για ποιο σύγχρονο ψηφιακό σχολείο μας μιλάνε; Για εκείνο που πέφτει η ψευδοροφή και παίρνει μαζί και τον διαδραστικό πίνακα; Για εκείνο που καθημερινά τα παιδιά κινδυνεύουν να τραυματιστούν ή και κάτι χειρότερο;

Απαιτούμε άμεσα γενναία κρατική χρηματοδότηση για τον έλεγχο των σχολικών κτιρίων. Για να προχωρήσουν οι αντισεισμικοί έλεγχοι, οι έλεγχοι στατικής επάρκειας, να συντηρηθούν και να επισκευαστούν οι εστίες κινδύνου μέσα στα σχολικά κτίρια. Να ανεγερθούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, να αντικατασταθούν οι αίθουσες κοντέινερ που καθημερινά στοιβάζονται χιλιάδες παιδιά σε όλη την Αττική.

Το ΔΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δπθ
ΔΠΘ: Σημαντικές διακρίσεις του Τμήματος Χημείας στα Health & Safety Awards 2024
Χρυσό Μετάλλιο με το έργο Erasmus+ SETOFF και Πρώτο Βραβείο στο Π.Μ.Σ. «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας»
ΔΠΘ: Σημαντικές διακρίσεις του Τμήματος Χημείας στα Health & Safety Awards 2024
peripoliko-astynomia.jpg
Αδιανόητο: Επιχειρηματίας προσέλαβε κάποιον για να «τσιμεντώσει» τον συνέταιρο και την μητέρα των δύο παιδιών του
Eπιχειρηματίας προσέλαβε αλλοδαπό για να «τσιμεντώσει» τον συνέταιρο και την μητέρα των δύο παιδιών του
Αδιανόητο: Επιχειρηματίας προσέλαβε κάποιον για να «τσιμεντώσει» τον συνέταιρο και την μητέρα των δύο παιδιών του