εργαστήρι, επαγγελματική εκπαίδευση, εργαλεία, επαγγελματική σχολή κατάρτισης
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση επιλογής στο χρονικό διάστημα από 01 Σεπτεμβρίου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2024

Το σχολικό έτος 2024-2025 συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης (Ε.Σ.Κ.) Περάματος με έδρα στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Περάματος και Σύρου με έδρα στο ναυπηγείο Νεώριο Σύρου.

Οι Ε.Σ.Κ. Περάματος και Σύρου παρέχουν ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας που σχετίζονται με τη Ναυπηγική Βιομηχανία, όπως Τεχνίτης Ελασματουργός – Ελασματουργός Ειδικών Κατασκευών, Τεχνίτης Εργαλειομηχανών, Τεχνίτης Συγκολλήσεων και Κοπής Μετάλλων, Τεχνίτης Σωληνουργός, Τεχνίτης Εφαρμοστής.

Η φοίτηση στις Ε.Σ.Κ. είναι διετής με παρακολούθηση θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς και αμειβόμενη πρακτική άσκηση που πραγματοποιείται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητα και παρέχεται δυνατότητα αναβολής στράτευσης.

Στις σχολές εγγράφονται δωρεάν και χωρίς άλλους περιορισμούς (εξετάσεις, όρια ηλικίας) ενδιαφερόμενοι, με μόνη προϋπόθεση να είναι απόφοιτοι Γυμνασίου. Οι Ε.Σ.Κ. παρέχουν σύγχρονη αρχική επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και αναβάθμιση των βασικών δεξιοτήτων για την εξασφάλιση της ένταξης στην αγορά εργασίας καθώς και στη συνέχιση των σπουδών σε ανώτερο επίπεδο.

Στους απόφοιτους των Ε.Σ.Κ. παρέχεται πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 3 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, ύστερα από πιστοποίηση στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση επιλογής στο χρονικό διάστημα από 01 Σεπτεμβρίου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2024 ηλεκτρονικά ή δια ζώσης, ως εξής:

Για την Ε.Σ.Κ. Περάματος: Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας 238 & Μαρίας Κιουρί τηλ.: 2104961602 email: [email protected] Για την Ε.Σ.Κ. Σύρου: Διεύθυνση: Ναυπηγείο Νεωρίου - Ξηρόκαμπος Ερμούπολη τηλ: 2281081090–2281079162 email: [email protected] Ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων: 01 Οκτωβρίου 2024

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλυπτά του Παρθενώνα
Με ένα έγγραφο ενός καϊμακάμη και χωρίς άδεια ο Έλγιν λεηλάτησε τον Παρθενώνα!
Σε συνεντεύξεις της σε ελληνικά Μ.Μ.Ε. η κυρία Μποζ τόνισε ότι τόσο η δική της ομάδα, όσο και άλλες από Τούρκους αρχαιολόγους έψαξαν τα οθωμανικά...
Με ένα έγγραφο ενός καϊμακάμη και χωρίς άδεια ο Έλγιν λεηλάτησε τον Παρθενώνα!