Αθέμιτες και επικίνδυνες ενέργειες από τη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής
Με ευθύνη της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής και Συμβούλων Εκπαίδευσης, αθέμιτη, και επικίνδυνη παρότρυνση προς εκπαιδευτικούς που καταστρατηγεί το δικαίωμα της Απεργίας – Αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης!!!

«Θεωρούμε  κατακριτέα, ανεπίτρεπτη, ανήθικη και επικίνδυνη την πρόταση που έκανε η Δ/νση Π.Ε. σε Συμβούλους Εκπαίδευσης να παροτρύνουν αξιολογούμενες εκπαιδευτικούς να στείλουν επιστολή στη Δ/νση ζητώντας τις δικές της ενέργειες, γιατί συναδέλφισσες προϊσταμένες, που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή, δεν δέχονται να τις αξιολογήσουν.

Με τη μορφή ενημέρωσης από τη Δ/νση Π.Ε., ουσιαστικά με την απειλή, ποινικών κυρώσεων για τις εν λόγω προϊσταμένες, μπήκε στο στόχαστρο το δικαίωμα στην Απεργία – Αποχή. Επιπλέον, το γεγονός είναι ευθεία βολή στο κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, προϋπόθεση και για το παιδαγωγικό τους έργο, βάζοντας τον έναν απέναντι στον άλλο»

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Π.Ε. ΑΝ. Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Η ανακοίνωση του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών  Π.Ε. ΑΝ. Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Με ευθύνη της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής και Συμβούλων Εκπαίδευσης, αθέμιτη, και επικίνδυνη παρότρυνση προς εκπαιδευτικούς που καταστρατηγεί το δικαίωμα της Απεργίας – Αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης!!!

Συνάδελφοι,

έχοντας υπόψη ότι:
1.    το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο

2.    είναι σε ισχύ η προκηρυγμένη από την Ομοσπονδία και τον Σύλλογό μας απεργία – αποχή από κάθε μορφή αξιολόγησης

θεωρούμε  κατακριτέα, ανεπίτρεπτη, ανήθικη και επικίνδυνη την πρόταση που έκανε η Δ/νση Π.Ε. σε Συμβούλους Εκπαίδευσης να παροτρύνουν αξιολογούμενες εκπαιδευτικούς να στείλουν επιστολή στη Δ/νση ζητώντας τις δικές της ενέργειες, γιατί συναδέλφισσες προϊσταμένες, που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή, δεν δέχονται να τις αξιολογήσουν.

Με τη μορφή ενημέρωσης από τη Δ/νση Π.Ε., ουσιαστικά με την απειλή, ποινικών κυρώσεων για τις εν λόγω προϊσταμένες, μπήκε στο στόχαστρο το δικαίωμα στην Απεργία – Αποχή. Επιπλέον, το γεγονός είναι ευθεία βολή στο κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, προϋπόθεση και για το παιδαγωγικό τους έργο, βάζοντας τον έναν απέναντι στον άλλο.

Ευθύνη φέρουν και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης που αποδέχτηκαν αβασάνιστα και χωρίς να διερευνήσουν «τη συμβουλή» της Δ/νσης να παροτρύνουν εκπαιδευτικούς να συντάξουν επιστολή που στην ουσία, όπως αποδείχτηκε, στρέφεται κατά των συναδελφισσών τους.

Καλούμε τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής να μην εμμείνει στη θέση της για επιβολή ποινικών κυρώσεων, γεγονός που λειτουργεί εκβιαστικά σε εκπαιδευτικούς που νόμιμα συντάσσονται με τις αποφάσεις του Κλάδου. Στην όποια  επίκληση  της Δ/νσης σε κάποιο άρθρο για την επιβολή ποινικών κυρώσεων, απαντάμε σε όλους τους τόνους το γνωστό : ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό!!!

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να πάρει άμεσα θέση και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.


Για το Δ.Σ.

      Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutes enilikwn
Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ανεξαρτήτως πτυχίου παίρνοντας επάρκεια
Έχεις τελειώσει οποιοδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Τώρα μπορείς να εργαστείς άμεσα από το σπίτι σου ως εκπαιδευτής ενηλίκων αρκεί να πάρεις επάρκειας στις...
Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ανεξαρτήτως πτυχίου παίρνοντας επάρκεια
maksimou
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει κοινωνικές πληγές και όχι μόνο
«Το γεγονός ότι συζητάμε τα πολιτικά πράγματα – κυρίως στις προεκλογικές περιόδους – με βάση μόνο τη μονομέρεια των δημοσκοπήσεων, χωρίς αναλύσεις...
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει κοινωνικές πληγές και όχι μόνο
apospaseiskpeiathy.jpg
Αποσπάσεις: Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στην ΠΕ Α' Αθήνας
Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας μετά την ανακοίνωση για αποσπάσεις - Ενημέρωση του αιρετού Τ. Ρουμπή
Αποσπάσεις: Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στην ΠΕ Α' Αθήνας