ΜΑΘΗΤΕΣ
Τα περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης ενδέχεται να είναι περισσότερα από τα 63 σε 7 σχολεία που καταγράφηκαν αρχικά

Τουλάχιστον 30 μηνύσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής από γονείς των μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση αφότου κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μηνύσεις στον εισαγγελέα κατατέθηκαν την Παρασκευή.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, τα περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης ενδέχεται να είναι περισσότερα από τα 63 σε 7 σχολεία που καταγράφηκαν αρχικά, καθώς πολλά παιδιά παραλαμβάνουν το γεύμα στο σχολείο αλλά το καταναλώνουν στο σπίτι και σε κάποιες περιπτώσεις το μοιράζονται με άλλα μέλη της οικογένειάς τους.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο ΟΠΕΚΑ, κλιμάκιο ελέγχου του οποίου συστάθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, το οποίο συνέλεξε άμεσα δείγματα του φαγητού από σχολικές μονάδες αλλά και από γονέα, τα οποία απεστάλησαν για εξέταση στο εργαστήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλίας. 

makaronia

Η εταιρεία που διανέμει τα σχολικά γεύματα σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συνεργάζεται με τις αρχές που ερευνούν τα περιστατικά και πως αν αποδειχθεί οποιαδήποτε πλημμέλεια από την πλευρά της, θα αναλάβει τις ευθύνες της. Υποστηρίζει πάντως ότι έχει διανείμει περισσότερα από 2.000 γεύματα και τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης ήταν αναλογικά ελάχιστα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, μητέρα παιδιού που υπέστη δηλητηρίαση, και η οποία είναι μεταξύ αυτών που έχουν καταθέσει μήνυση, είπε ότι «Υπήρχαν πάντα παράπονα για το φαγητό, πάντα μύριζε κάπως παράξενα, ειδικά το ψάρι. Εμείς οι γονείς δεν μπορούμε να είμαστε όλη την ώρα από πάνω να ανοίγουμε και να μυρίζουμε το φαγητό να δούμε εάν είναι καλό». 

Ο Χρήστος Παπαντώνης, μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 7ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας, είπε πως έχουν ήδη κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας.

«Πήγαμε στην εισαγγελία και κατόπιν στην αστυνομία. Οι μηνύσεις έχουν ξεπεράσει τις 30. Το μεσημέρι ένας γονέας μας έστειλε εάν είμαστε καλά μετά το φαγητό και έτσι καταλάβαμε τι συμβαίνει. Τώρα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα με τα παιδιά. Δεν γίνεται να στέλνουμε υγιή τα παιδιά μας στο σχολείο και να γυρνάνε δηλητηριασμένα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δίκη για τα Τέμπη
Απόφαση-σταθμός για τα Τέμπη: Το Δημόσιο «πληρώνει» 400.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος
Πρώτη δικαστική απόφαση-"ράπισμα" για την τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου – Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει ευθύνη του κράτους
Απόφαση-σταθμός για τα Τέμπη: Το Δημόσιο «πληρώνει» 400.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος
Κώστας Βλάσης - ΙΝΟΕΚ
Συνάντηση Κ.Βλάση – ΙΝΟΕΚ: Στο επίκεντρο η εκπαίδευση, η έρευνα και η στρατηγική για το 2040
Διεθνές Συνέδριο 2026 ΙΝΟΕΚ: Ο Κώστας Βλάσης «φωτογραφίζει» τον δρόμο για ένα ανταγωνιστικό αναπτυξιακό μοντέλο
Συνάντηση Κ.Βλάση – ΙΝΟΕΚ: Στο επίκεντρο η εκπαίδευση, η έρευνα και η στρατηγική για το 2040