Thumbnail
Κινητοποίηση την Πέμπτη 16/5 και ώρα 19.30 με σημείο αφετηρίας το 5ο και 6ο Δ.Σχ. Ζωγράφου (Περιάνδρου 17)

Ο Α’ Σύλλογος ΠΕ Αθηνών με σχετική του ανακοίνωση ενημερώνει για τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν στο 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, καθώς και την κατάσταση που αντιμετωπίζουν μαθητές και γονείς.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι η μεταφορά των μαθητών στα νέα σχολεία γίνεται με ευθύνη τον γονέων, ενώ η ταλαιπωρία εντείνεται το μεσημέρι με τα διαφορετικά προγράμματα των μαθητών.

Τέλος καλεί σε κινητοποίηση μαζί με τους γονείς των μαθητών σήμερα (16/05) και ώρα 19:30 στο 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου.

Αναλυτικά:

Σε σήριαλ ταλαιπωρίας χωρίς τέλος εξελίσσεται το κτιριακό πρόβλημα του σχολικού συγκροτήματος των 5ου και 6ου Δημ. Σχ. Ζωγράφου. Σαν να μην έφταναν όλα όσα έχουν συμβεί ως τώρα, αμέσως μετά το Πάσχα, η μεταφορά των μαθητών προς τη Βίλλα Ζωγράφου και το 1ο-19ο Ζωγράφου γίνεται με ευθύνη των γονέων (!!) αφού ο Δήμος Ζωγράφου δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει να καλύπτει τη μεταφορά των μαθητών με δικά του μέσα ενώ η Περιφέρεια Αττικής (αρμοδιότητα της οποίας αποτελούν τα σχολικά πούλμαν) ενημέρωσε ότι μόνο ένα πούλμαν κατόρθωσε να εξασφαλίσει.

Το αποτέλεσμα είναι μαθητές να αδυνατούν να προσέλθουν στους νέους χώρους που φιλοξενούνται οι τάξεις τους, οι οποίοι άλλωστε βρίσκονται μακριά από τη γειτονιά τους, γονείς αλλόφρονες να αναλαμβάνουν με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα να μετακινούν τα δικά τους παιδιά αλλά και άλλα παιδιά φιλικών τους οικογενειών. Και το μεσημέρι, η ταλαιπωρία συνεχίζεται, αφού ένα μέρος των παιδιών πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους ενώ ένα άλλο μέρος πρέπει να επιστρέψει στο 5ο-6ο Δ.Σχ. Ζωγράφου ώστε να συνεχίσει με το πρόγραμμα του ολοήμερου.

Η αδυναμία κάλυψης της μετακίνησης των μαθητών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Υπενθυμίζουμε:

1.      Το κτίριο 3 θεωρείται ακατάλληλο από τον Ιούλιο του 2023, ωστόσο, μόλις τον Φεβρουάριο του 2024 εκκενώνονται οι δύο αίθουσες του τρίτου ορόφου.

2.      Στις 15 Μαρτίου 2024, με απόφαση του Δήμου Ζωγράφου κλείνει ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα, αφού, αίφνης, (και ενώ ο Δήμος επί ένα μήνα εστιάζει μόνο στον τρίτο όροφο επιχειρώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες γονιών και εκπαιδευτικών) θεωρείται ακατάλληλο ολόκληρο το κτίριο 3 και όχι μόνο ο τρίτος όροφος. Το σχολείο μένει κλειστό για δύο εβδομάδες και ανοίγει με την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών που συναισθανόμενοι τις ανάγκες των γονέων ανέλαβαν για μια εβδομάδα να πηγαίνουν εναλλάξ τα μισά παιδιά περίπατο και να κάνουν στα άλλα μισά μάθημα στα κτίρια 1 και 2.

3.      Αμέσως μετά, σχεδόν τα μισά τμήματα του σχολείου φιλοξενούνται στη Βίλλα Ζωγράφου, στο 1ο και 19ο Δ.Σχ. Ζωγράφου και σε παρακείμενες αίθουσες του Αγίου Γερασίμου. Τη μεταφορά των παιδιών αναλαμβάνει ο Δήμος Ζωγράφου, έως το Πάσχα. Στη συνάντηση με κλιμάκιο του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τη Δήμαρχο, παρ’ ότι επισημάναμε ότι η μετακίνηση των μαθητών αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας, δεν ενημερωθήκαμε ότι η δυνατότητα του Δήμου να εξυπηρετήσει τους μαθητές έχει ημερομηνία λήξης.

4.      Επιπλέον, όλο αυτό το διάστημα τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά μέσα στο καλοκαίρι.

Απαιτούμε:

·         Άμεση λύση της μετακίνησης των μαθητών από την Περιφέρεια.

·         Επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης με την έναρξη των θερινών διακοπών και να είναι έτοιμο, λειτουργικό και ασφαλές το σχολείο το Σεπτέμβριο.

Προχωράμε άμεσα:

·         Σε συντονισμό του αγώνα μας με τους γονεϊκούς φορείς (Σύλλογοι Γονέων 5ου και 6ου Δ.Σχ. Ζωγράφου, Ένωση Γονέων).

·         Σε κινητοποίηση και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

·         Σε απεύθυνση σε κάθε αρμόδιο φορέα, στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και στο Υπουργείο Παιδείας.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζί με τους γονείς την Πέμπτη 16/5 και ώρα 19.30 με σημείο αφετηρίας το 5ο και 6ο Δ.Σχ. Ζωγράφου (Περιάνδρου 17).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και να αντιμετωπίζουμε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ως εφαλτήριο μιας επιστημονικής σταδιοδρομίας...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Σαλάτα με φακές
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη
Η κλασική συνταγή για φακοσαλάτα, υγιεινή, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή περιέχει εκτός από τις φακές, τοματίνια ή ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο...
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη