αναπληρωτές αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί
«Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η άνιση αντιμετώπιση», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί της ΣΕΠΕ «ο Μύσων»

«Ο πρωθυπουργός ξέχασε τις αναπληρώτριες-μητέρες», καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας «ο Μύσων».

Αναλυτικότερα, επισημαίνουν πως «δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού η εκπαιδευτική κοινότητα διαπίστωσε, για μία ακόμη φορά, ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του αγνοούν επιδεικτικά τις αναπληρώτριες μητέρες που εργάζονται στην Εκπαίδευση. Ο πρωθυπουργός σε διαδικτυακή του ανακοίνωση ανέφερε ότι οι γυναίκες-μητέρες, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, θα λαμβάνουν εννέα μήνες επίδομα μητρότητας».

Οι εκπαιδευτικοί καλούν τη ΔΟΕ να παρέμβει στο ζήτημα και να αιτηθεί συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ με μοναδικό θέμα την άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων.

Aναλυτικά

Θέμα: «Ο πρωθυπουργός ξέχασε τις αναπληρώτριες-μητέρες -Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η άνιση αντιμετώπιση»

Τώρα ,9μηνη άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς 

Διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού η εκπαιδευτική κοινότητα διαπίστωσε, για μία ακόμη φορά, ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του αγνοούν επιδεικτικά τις αναπληρώτριες μητέρες που εργάζονται στην Εκπαίδευση. Ο πρωθυπουργός σε διαδικτυακή του ανακοίνωση ανέφερε ότι οι γυναίκες-μητέρες, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, θα λαμβάνουν εννέα μήνες επίδομα μητρότητας. Ωστόσο, στην απόφαση αυτή δεν εντάσσονται οι αναπληρώτριες μητέρες εκπαιδευτικοί, γεγονός που συνιστά άνιση αντιμετώπιση, αποτελεί κατάφωρη αδικία και καθιστά τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς εργαζόμενες μητέρες ενός «κατώτερου Θεού». 

Υπενθυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη και στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί αποτελούν μια πολύπαθη κατηγορία μητέρων καθώς μόλις το 2018 εξασφάλισαν ακόμη και αυτό το ισχνό δικαίωμα της άδειας ανατροφής 3,5 μηνών με αποδοχές από την τετράμηνη άδεια άνευ αποδοχών που ίσχυε μέχρι τότε. Η μη συμπερίληψή τους στο ορθό μέτρο της κρατικής στήριξης της μητρότητας για 9 μήνες σε όλους τους τομείς εργασίας είναι εξωφρενική. 

Οι αναπληρώτριες-μητέρες, με δύσκολες εργασιακές και απρόβλεπτες εργασιακές συνθήκες, καθώς κάθε σχολικό έτος δύνανται να προσληφθούν σε διαφορετική τοποθεσία, με συχνές μετακινήσεις σε νησιωτικές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές, με τεράστια έξοδα βιοπορισμού (στέγη, ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, χαμηλοί μισθοί), με δεδομένη την ανεργία τους θερινούς μήνες, δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο και να αντεπεξέλθουν στον σπουδαίο και πολυσήμαντο ρόλο της μητέρας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων». καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάφορη αδικία και την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ζητά την άμεση ένταξη στη ρύθμιση για τους εννέα μήνες επίδομα μητρότητας και τις μητέρες-εργαζόμενες στην Εκπαίδευση!

Παράλληλα, καλούμε τη ΔΟΕ να παρέμβει στο ζήτημα και να αιτηθεί συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ με μοναδικό θέμα την άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός, η κοροϊδία, η υποβάθμιση του ρόλου του Εκπαιδευτικού από την Κυβέρνηση!
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα