«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.

Τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατά πολύ και αποτελούν  για την εκπαιδευτική κοινότητα μείζον ζήτημα, οδηγούν στο να μην υπάρχουν πρόθυμοι καθηγητές να συνοδεύσουν τους μαθητές.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, «αν και μέχρι τώρα δεν έχει ακυρωθεί κάποια εκδρομή λόγω έλλειψης συνοδών, πράγματι πλέον οι καθηγητές προβληματίζονται πολύ για να πάρουν αυτή την ευθύνη και είναι απόλυτα δικαιολογημένο αυτό. Οι εκδρομές γίνονται, τα σχολεία το διαχειρίζονται μέχρι τώρα με διάφορους τρόπους ενώ όλο και κάποιοι καθηγητές θα δεχθούν να συνοδεύσουν, να πάρουν την ευθύνη και  να αναλάβουν το ρίσκο, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Υπάρχουν πράγματι πολλές αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Εάν οι μαθητές δεν έχουν διδαχθεί και από το περιβάλλον τους την ευθύνη που έχουν, αν δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες, τα πράγματα μπορεί να γίνουν από δύσκολα έως επικίνδυνα».

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Θεόδωρος Λυρής, μέλος της ΕΛΜΕ Αχαίας, «το πρόβλημα είναι μία πραγματικότητα. Οι καθηγητές προκειμένου να μην χάσουν οι μαθητές τις εκδρομές τους, δέχονται να συνοδεύσουν από φιλότιμο.

Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν όμως τελικά είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους. Οι μαθητές εκφράζουν μία αίσθηση ελευθερίας που αποκτούν μακριά από την εστία τους με περίεργους τρόπους εκμεταλλευόμενοι την ανοχή των συνοδών. Πολλές φορές όλο αυτό λειτουργεί ομαδικά, είναι σαν να έχεις να κάνεις με μία ανεξέλεγκτη αγέλη που εύκολα ο κάθε μαθητής κρύβεται κατά κάποιον τρόπο πίσω από αυτήν. Είναι γεγονός ότι το υπουργείο πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θέσεις εργασίας
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Πριν τις γιορτές τα αποτελέσματα της 2ΓΒ/2025
Βγαίνουν τα προσωρινά αποτελέσματα της δεύτερης μεγάλης προκήρυξης για τους επιτυχόντες ΠΕ του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Πριν τις γιορτές τα αποτελέσματα της 2ΓΒ/2025
Συντάξεις
ΝΣΚ: «Χαμένος» ο χρόνος για εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου
Η απόφαση καταργεί την αυτόματη προσμέτρηση της απασχόλησης ως συνταξιμού χρόνου — εκτός αν υπάρξει αναστολή σύνταξης ή επιστροφή ποσών. Ποιοι...
ΝΣΚ: «Χαμένος» ο χρόνος για εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
Ο Ιωάννης Παρίσης «σάρωσε» στις Πανελλήνιες με 19.340 μόρια – Η ιστορία ενός μαθητή που νίκησε όλα τα εμπόδια
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!