«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.

Τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατά πολύ και αποτελούν  για την εκπαιδευτική κοινότητα μείζον ζήτημα, οδηγούν στο να μην υπάρχουν πρόθυμοι καθηγητές να συνοδεύσουν τους μαθητές.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, «αν και μέχρι τώρα δεν έχει ακυρωθεί κάποια εκδρομή λόγω έλλειψης συνοδών, πράγματι πλέον οι καθηγητές προβληματίζονται πολύ για να πάρουν αυτή την ευθύνη και είναι απόλυτα δικαιολογημένο αυτό. Οι εκδρομές γίνονται, τα σχολεία το διαχειρίζονται μέχρι τώρα με διάφορους τρόπους ενώ όλο και κάποιοι καθηγητές θα δεχθούν να συνοδεύσουν, να πάρουν την ευθύνη και  να αναλάβουν το ρίσκο, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Υπάρχουν πράγματι πολλές αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Εάν οι μαθητές δεν έχουν διδαχθεί και από το περιβάλλον τους την ευθύνη που έχουν, αν δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες, τα πράγματα μπορεί να γίνουν από δύσκολα έως επικίνδυνα».

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Θεόδωρος Λυρής, μέλος της ΕΛΜΕ Αχαίας, «το πρόβλημα είναι μία πραγματικότητα. Οι καθηγητές προκειμένου να μην χάσουν οι μαθητές τις εκδρομές τους, δέχονται να συνοδεύσουν από φιλότιμο.

Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν όμως τελικά είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους. Οι μαθητές εκφράζουν μία αίσθηση ελευθερίας που αποκτούν μακριά από την εστία τους με περίεργους τρόπους εκμεταλλευόμενοι την ανοχή των συνοδών. Πολλές φορές όλο αυτό λειτουργεί ομαδικά, είναι σαν να έχεις να κάνεις με μία ανεξέλεγκτη αγέλη που εύκολα ο κάθε μαθητής κρύβεται κατά κάποιον τρόπο πίσω από αυτήν. Είναι γεγονός ότι το υπουργείο πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kavgas-sxoleio
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες
Περισσότερα πλάνα από το έδαφος δείχνουν τους δύο μαθητές λυκείου να εκτοξεύονται από τις σκάλες αλλά να συνεχίζουν να παλεύουν ακόμα και μετά την...
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες
diamantopoyloy_0.jpg
Διαμαντοπούλου για Ψηφιακό Σχολείο: Εμείς το παρουσιάσαμε το 2010 (Όλη η γνώση με ένα «κλικ»!)
Άννα Διαμαντοπούλου: «Είναι σημαντικές οι ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας και του Π/Θ για το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο» και...
Διαμαντοπούλου για Ψηφιακό Σχολείο: Εμείς το παρουσιάσαμε το 2010 (Όλη η γνώση με ένα «κλικ»!)