προγραμμ
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 20 Απριλίου

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας και ο εκπαιδευτικός Οργανισμός «Ορίζοντες» διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

 Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 17 και έως τις 20 Απριλίου 2024 υποδέχεται μαθήτριες και μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων Δημοτικού και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, τη στιγμή που αντιμετωπίζουν τη δυσκολία της εξοικείωσης με το Αρχαίο Δράμα, αλλά ταυτόχρονα γεύονται και τον κόσμο της δημιουργίας στον σπουδαίο χώρο της ποίησης, του χορού, της μουσικής, των εικαστικών, «στον ηδυσμένο λόγο» του Θεάτρου!

 Οι σκοποί του Φεστιβάλ είναι:

- Η βιωματική επαφή των μαθητών/τριών (τόσο των συντελεστών των θεατρικών ομάδων όσο και των θεατών) με το αρχαίο θέατρο και τον αρχαίο πολιτισμό

- Η ενίσχυση της θεατρικής παιδείας των μαθητών/τριών

- Η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ικανότητας για καλλιτεχνική έκφραση

- Η ανταλλαγή εμπειριών και η συνεργασία μεταξύ των μαθητών/τριών διαφορετικών σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων που πλαισιώνουν το Φεστιβάλ

- Η ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας που έχει μία δράση που αξιοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά μιας περιοχής και το φυσικό της περιβάλλον.

 Σε αυτό το πλαίσιο, οκτώ σχολεία από όλη τη χώρα παρουσιάζουν έργα του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού δράματος, αυτούσια ή σε διασκευή, καθώς και νεότερες δραματουργικές συνθέσεις, που έχουν ως πηγή έμπνευσης το αρχαίο δράμα, ενώ τις θεατρικές παραστάσεις των σχολείων πλαισιώνουν θεατρικά δρώμενα από τον θίασο Αναντάν Μπαμπαντάν.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια για το αρχαίο δράμα.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με απογευματινή εκδήλωση λήξης.

Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στον πολιτιστικό Πολυχώρο της Δραπετσώνας «Λιπάσματα» και στα θέατρα Αντώνης Σαμαράκης και Μελίνα Μερκούρη.

προγραμμα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
ypoyrgeiopaidias_aftodioikisi_9.jpg
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις
Διευκρινίσεις σχετικά με τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις