δπθ
«DefencEduNet»: Θεμελιώδης σκοπός της Εταιρίας είναι να δημιουργήσει έναν κόμβο διασύνδεσης των εγχώριων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αμυντική Βιομηχανία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ Καθηγητής Φώτιος Μάρης υπέγραψε το καταστατικό για τη σύσταση της Αστικής Εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Εταιρία Διασύνδεσης Αμυντικής Βιομηχανίας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας» και διακριτικό τίτλο «DefencEduNet», καθιστώντας έτσι το ΔΠΘ ένα από τα 14 ιδρυτικά μέλη της.

Το καταστατικό υπογράφηκε από τον Πρύτανη του ΔΠΘ Καθηγητή Φώτιο Μάρη στο κτήριο Διοίκησης του ΔΠΘ, στις 2 Απριλίου 2024, παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού κυρίου Αναστάσιου Ροζολή, του Αντιναυάρχου εν αποστρατεία κυρίου Σταύρου Μπάνου, του μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ Καθηγήτριας Μαρίας Μιχαλοπούλου, του Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας του ΔΠΘ Καθηγητή Γεώργιου Μπρούφα και του εκπροσώπου του ΔΠΘ στην DefencEduNet Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ κύριου Ιωάννη Μπούταλη.

Θεμελιώδης σκοπός της Εταιρίας είναι να δημιουργήσει έναν κόμβο διασύνδεσης των εγχώριων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αμυντική Βιομηχανία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας (defense-related technological cluster), για την παραγωγή νέων γνώσεων, προϊόντων και τεχνολογιών στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας, του ψηφιακού μετασχηματισμού και του διαστήματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Αναστολή αιτήσεων ασύλου για τρεις μήνες για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τη βόρεια Αφρική (Live)
Βουλή – Μητσοτάκης: Αναστολή αιτήσεων ασύλου για τρεις μήνες για όσους φθάνουν στην Ελλάδα από τη βόρεια Αφρική (Live)
Μητσοτάκης: Αναστολή αιτήσεων ασύλου για τρεις μήνες για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τη βόρεια Αφρική (Live)
Άτομα με Ειδικές Ανάγκες
Ξεκινά πρόγραμμα επιδότησης για 2.500 άτομα με αναπηρία – Επιχορήγηση έως 14.500 ευρώ
Ενισχύεται η ανεξάρτητη διαβίωση – Ποιους αφορά και πώς θα γίνουν οι αιτήσεις για επιδότηση ύψους 14.500 ευρώ
Ξεκινά πρόγραμμα επιδότησης για 2.500 άτομα με αναπηρία – Επιχορήγηση έως 14.500 ευρώ
χανια
Πειθαρχικά σε νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς εν μέσω καλοκαιριού - Διαμαρτυρία κατά της αξιολόγησης στα Χανιά
Πειθαρχικά σε δασκάλους εν μέσω καλοκαιριού – Αντίδραση από τον ΣΕΠΕ Χανίων
Πειθαρχικά σε νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς εν μέσω καλοκαιριού - Διαμαρτυρία κατά της αξιολόγησης στα Χανιά