ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
«Συμπαραστεκόμαστε και εκφράζουμε τη συναδελφική αλληλεγγύη μας στην Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, στους συναδέλφους του σχολείου καθώς και στους διωκόμενους συναδέλφους και εκλαμβάνουμε τέτοιες συμπεριφορές ως ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης»

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε. καταγγέλλουν την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, της “στοχοποίησης” του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, του περιορισμού της δράσης του σωματείου από την τότε Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου, η οποία υπέβαλε μήνυση εναντίον των συναδέλφων, συνδικαλιστών της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, σύμφωνα με τις καταγγελίες της τοπικής ΕΛΜΕ και η οποία μήνυση εκδικάζεται τώρα, 5 χρόνια μετά.

Η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων κατήγγειλε την αυταρχική, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική στάση της Διευθύντριας του ΓΕΛ Σύρου, ύστερα από γραπτή καταγγελία που υπέβαλαν σε βάρος της 15 συνάδελφοι που εργάζονταν στο ΓΕΛ Σύρου και ύστερα από επικοινωνία του Διοικητικού Συμβουλίου με τη συγκεκριμένη διευθύντρια.

Οι καταγγελίες των συναδέλφων αφορούν μεταξύ άλλων σε αναφορές που συνέταξε και υπέβαλε η συγκεκριμένη διευθύντρια εναντίον δύο συναδέλφων, στην αλλοίωση πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων, στην προσπάθεια επιβολής υποχρεωτικού ωραρίου παραμονής 8-2 στο σχολείο, χωρίς να έχει ανατεθεί καμία εργασία στους συναδέλφους, στην ανάθεση κάλυψης κενού σε συναδέλφους ή αλλιώς στην ανάθεση “περιπολίας” στον σχολικό χώρο, στην απαξίωση συναδέλφων στα πλαίσια λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων με φράσεις του τύπου “δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σου”, στην διατάραξη του κλίματος και της λειτουργίας στον Σύλλογο Διδασκόντων στο ΓΕΛ Σύρου με δική της ευθύνη, στις συνθήκες που επιφέρουν σοβαρές δυσκολίες στην άσκηση του έργου των συναδέλφων.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται από τους συναδέλφους και την Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, αυτές οι πρακτικές οδήγησαν εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν για χρόνια στο σχολείο, να ζητήσουν τη μετακίνησή τους σε άλλη σχολική μονάδα.

Ύστερα απ’όλα αυτά, η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου δημοσίευσε μια επιθετική και προσβλητική απάντηση απέναντι στην στάση του σωματείου, καθώς και κατέθεσε μήνυση, η οποία στρέφεται εναντίον του Προέδρου και του Γραμματέα της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων με την αιτιολογία της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Συμπαραστεκόμαστε και εκφράζουμε τη συναδελφική αλληλεγγύη μας στην Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, στους συναδέλφους του σχολείου καθώς και στους διωκόμενους συναδέλφους και εκλαμβάνουμε τέτοιες συμπεριφορές ως ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών :

  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου - Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  • Σύρου - Τήνου - Μυκόνου

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και να αντιμετωπίζουμε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ως εφαλτήριο μιας επιστημονικής σταδιοδρομίας...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Σαλάτα με φακές
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη
Η κλασική συνταγή για φακοσαλάτα, υγιεινή, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή περιέχει εκτός από τις φακές, τοματίνια ή ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο...
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη