foto_1
Υπεγράφη από τους Πρυτάνεις του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητές, Γεράσιμο Σιάσο και Παναγιώτη Ε. Καλδή, Μνημόνιο Συνεργασίας

Υπεγράφη από τους Πρυτάνεις του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητές, Γεράσιμο Σιάσο και Παναγιώτη Ε. Καλδή, Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών και συμβουλευτικών δραστηριοτήτων μεταξύ του Αιγινήτειου Νοσοκομείου (ΕΚΠΑ) και του Εργαστηρίου Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας – LabHTA, του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΠΑΔΑ).

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος σημείωσε ότι υπογράφει το εν λόγω μνημόνιο με μεγάλη χαρά και αναμένει την επέκταση και σε άλλα πεδία της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων ιδρυμάτων της Αττικής.

Ιδιαίτερα τιμητική και εξόχως σημαντική χαρακτήρισε την υπογραφείσα συνεργασία, ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, με το αρχαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, που η μέχρι σήμερα ιστορική του πορεία το καθιστά φάρο παιδείας.

Η Κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου LabHTA, Καθηγήτρια Ελπίδα Πάβη παρουσιάζοντας το επιστημονικό αντικείμενο του Εργαστηρίου LabHTA, μίλησε για τις συνέργειες με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο και ανέδειξε την αναγκαιότητα τεκμηρίωσης της αποδοτικότητας των τεχνολογιών υγείας συμπεριλαμβανομένης της διάστασης του κόστους πράγμα που συμβάλλει στη λήψη αποφάσεων αποζημίωσης από τους ασφαλιστικούς φορείς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα εγειρόμενα θέματα Βιοηθικής και Δικαίου Υγείας που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σε κάθε εξεταζόμενη τεχνολογία υγείας.

Ο Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της Εφορείας του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, Κων/νος Τσιούφης υπογράμμισε την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης της έως σήμερα συνεργασίας των δύο πλευρών, διότι αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την ακόμα καλύτερη αξιοποίηση και αποδοτικότητα των δράσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να συνεργασθούν με ιδιαιτέρα σημαντικά κοινωνικά οφέλη, μεταξύ άλλων, στα εξής επιστημονικά και ερευνητικά πεδία:

  • Έρευνα Υπηρεσιών Υγείας (ενδεικτικώς δημιουργία metrics αξιολόγησης της νοσοκομειακής δραστηριότητας, δείκτες εκβάσεων, μέτρηση ικανοποίησης ασθενών/συνοδών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, μέτρηση ικανοποίησης προσωπικού, μέτρηση   του   χρόνου αναμονής).

  • Οικονομικά της Υγείας (ενδεικτικώς έρευνα στην οικονομική διάσταση του φάσματος των ψυχιατρικών νοσημάτων, το οποίο ελάχιστα έχει μελετηθεί στη χώρα μας).

  • Κοστολόγηση, τιμολόγηση και αποζημίωση παρεχόμενων υπηρεσιών (ενδεικτικώς μέτρηση του μέσου κόστους νοσηλείας στο Νοσοκομείο και ανά κλινική, μέσου κόστους φαρμάκων ανά ημέρα νοσηλείας, κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων σε ασφαλιστικούς φορείς – ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών).

  • Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (αξιολόγηση σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας παρεμβάσεων υγείας, προγραμμάτων και νέων τεχνολογιών υγείας που παρέχονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Νοσοκομείου).

  • Πολιτική φαρμάκου (ενδεικτικώς διείσδυση χρήσης γενοσήμων).

  • Βιοηθική, δίκαιο υγείας και βιοδίκαιο.

  • Δυνατότητα κατάθεσης από κοινού προτάσεων για ερευνητικά προγράμματα/έργα (π.χ.HORIZON).

φωτο 2

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elliniko-mesogeiako-panepistimio
Πανελλαδικές 2024: Ενημέρωση για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ενημέρωση υποψηφίων για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού στις Πανελλαδικές 2024 από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Πανελλαδικές 2024: Ενημέρωση για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
μακρη σπεσιαλ ολυμπικς
Υπουργείο Παιδείας και Special Olympics συνυπέγραψαν την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας
Η υπογραφή της ανανέωσης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Special Olympics Hellas στοχεύει στην ενίσχυση της...
Υπουργείο Παιδείας και Special Olympics συνυπέγραψαν την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Τα αποτελέσματα αθλητικών δοκιμασιών Ιουνίου 2024 για τους εξ αναβολής υποψηφίους
ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Μόλις 7 υποψήφιοι πέτυχαν στις τελευταίες αθλητικές δοκιμασίες της Προκήρυξης 6Κ/2018 
ΑΣΕΠ 6Κ/2018: Τα αποτελέσματα αθλητικών δοκιμασιών Ιουνίου 2024 για τους εξ αναβολής υποψηφίους