Λεωφορείο ΚΤΕΛ
Παρότι τα ψηφιακά έγγραφα της εφαρμογής Gov.gr Wallet είναι πλήρως ισάξια ως προς την ισχύ τους με τα φυσικά έγγραφα

Καταγγελία ότι υπάλληλος του ΚΤΕΛ Καστοριάς αρνήθηκε να δεχθεί την ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή και φέρθηκε με αγενή και προσβλητικό τρόπο, κάνει ο Φοιτητικός Συλλογος της πόλης.

Οπως αναφέρει, «δεν είναι η πρώτη φορά που μας προωθείται ανάλογη αντιεπαγγελματική και αγενής  συμπεριφορά από πλευράς του ΚΤΕΛ προς τους φοιτητές. Οι φοιτητές δεν δέχονται να  είναι θύματα του μονοπωλίου των ΚΤΕΛ και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται  τέτοιες συμπεριφορές»

Υπενθυμίζεται ότι τα ψηφιακά έγγραφα της εφαρμογής Gov.gr Wallet είναι πλήρως ισάξια ως προς την ισχύ τους με τα φυσικά έγγραφα σύμφωνα με το άρθρο 80 του Ν.4954/2022 και το ΦΕΚ 1167/Β’/19.02.2024, ως εκ τούτου, όποιος ή όποια ελεγκτής δικαιούται να ελέγξει τα φυσικά έγγραφά σας, μπορεί επίσης να ελέγξει και να επαληθεύσει τα ψηφιακά.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω του QR code που περιλαμβάνεται σε κάθε ψηφιακό έγγραφο. Όταν ο ελεγκτής «σκανάρει» με τη δική του συσκευή το QR code σας, τότε θα πρέπει να δώσετε έγκριση για τον έλεγχο αυτό μέσα από την εφαρμογή του Gov.gr Wallet. Εφόσον δώσετε έγκριση, τότε θα εμφανιστεί ένας 6-ψήφιος κωδικός τον οποίο μπορείτε να αναφέρετε ή δείξετε στον ελεγκτή σας. Μόνο εάν ο κωδικός εισαχθεί επιτυχώς, ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί και θα είναι δυνατή η προβολή των στοιχείων του ψηφιακού σας εγγράφου.

Η καταγγελία του Φ.Σ.Καστοριάς

Πριν από μερικές μέρες ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα ακόμα περιστατικό που για ακόμα μία φορά αναδεικνύει τον αντιεπαγγελματικό χαρακτήρα του ΚΤΕΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΕ. Πριν  λίγες μέρες υπάλληλος του ΚΤΕΛ αρνήθηκε να δεχθεί τη ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή και φέρθηκε με αγενή και προσβλητικό τρόπο.

Σύμφωνα με το άρθρο 80 του Ν.4954/2022 τα ψηφιακά έγγραφα της εφαρμογής gov.gr wallet είναι πλήρως ισάξια με τα φυσικά έγγραφα για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Συνεπώς η αποδοχή τους δεν αποτελεί επιλογή αλλά  υποχρέωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας προωθείται ανάλογη αντιεπαγγελματική και αγενής  συμπεριφορά από πλευράς του ΚΤΕΛ προς τους φοιτητές. Οι φοιτητές δεν δέχονται να  είναι θύματα του μονοπωλίου των ΚΤΕΛ και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται  τέτοιες συμπεριφορές.

Βλέπουμε με θετικό τρόπο την υπόσχεση που μας έδωσαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ότι παρόμοια περιστατικά δεν θα ξανασυμβούν και αναμένουμε να το  δούμε και στη πράξη.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Καστοριάς καταγγέλλει τις συγκεκριμένες συμπεριφορές και  απαιτεί σεβασμό στο πρόσωπο των φοιτητών. Επιπλέον καλεί κάθε φοιτητή/τρια να  μοιράζετε τα προβλήματα του μαζί μας για την άμεση επίλυση τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
«Και όπως το θέλει ο ποιητής: Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος»
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο