μουσικο
Το Μουσικό Σύνολο «Λαϊκής – Ρεμπέτικης Μουσικής» του Μουσικού Σχολείου Άρτας στους πανελλήνιους μαθητικούς Αγώνες Τέχνης

Το μουσικό σύνολο «Λαϊκής – Ρεμπέτικης Μουσικής» του Μουσικού Σχολείου Άρτας, το Σάββατο στις 9/3/24, συμμετείχε στους πανελλήνιους μαθητικούς Αγώνες Τέχνης που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, στη Θεσσαλονίκη. Η όλη προετοιμασία αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα ωφέλιμη και δημιουργική διαδικασία. Αρχάριοι και προχωρημένοι μαθητές απ’ όλες τις τάξεις του γυμνασίου και λυκείου δούλεψαν με ζήλο και συνέπεια και κατάφεραν, ενάντια στον χρόνο και στις όποιες δυσκολίες, να συνεργαστούν μεταξύ τους αρμονικά και αποτελεσματικά.

Η συμμετοχή σ’ έναν τέτοιο διαγωνισμό, που προάγει την ευγενή άμιλλα, σ’ έναν χώρο συνάντησης και συναναστροφής με μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία άλλων νομών, απ’ όλη την Ελλάδα, σε μια αίθουσα υψηλών προδιαγραφών, με κοινό και κριτική επιτροπή, μέσα σ’ ένα κλίμα ενθουσιασμού, ήταν, αν μη τι άλλο, μια μοναδική εμπειρία. Μέσα από τέτοιου είδους διοργανώσεις και δράσεις, καλλιεργούνται οι δεξιότητες των παιδιών, ενεργοποιούνται τα εσωτερικά τους κίνητρα και αναδεικνύονται τα ταλέντα που κρύβουν μέσα τους.

μουσικο

Η εμπειρία αυτή κορυφώθηκε με την επίσκεψη στο επαγγελματικό στούντιο «Φωνόγραφος», στο οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ηχογραφήσουν ένα τραγούδι. Ο υπεύθυνος, κ. Αστέριος Τράκας, μίλησε στους μαθητές για τα στάδια μιας μουσικής παραγωγής, τον εξοπλισμό και τα προγράμματα που χρειάζονται καθώς και για τις τεχνικές που εφαρμόζονται ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο τέλος οι μαθητές είχαν τη χαρά να ακούσουν και το προϊόν της δικής τους δουλειάς.

Οι μαθητές επέστρεψαν ενθουσιασμένοι, έχοντας στις «αποσκευές» τους πολύτιμες βιωματικές εμπειρίες, νέες γνώσεις και όμορφες αναμνήσεις. Με όλα τα παραπάνω ερεθίσματα, στόχος είναι η διέγερση του ενδιαφέροντος των μαθητών και η βαθύτερη ενασχόλησή τους με την μουσική, η οποία, κατά γενική παραδοχή και σε κάθε περίπτωση, συμβάλλει τα μέγιστα στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας για την άμεση ανταπόκριση και την οικονομική στήριξη που μας παρείχαν έτσι ώστε να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αρταίων και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Κωνσταντίνο Χαρακλιά, το φαρμακείο "Κηρομίτη Σπυριδούλα" και τις εταιρείες "Fotis Home Market" και "Kallis Glass".

Υπεύθυνοι Καθηγητές του Μουσικού Συνόλου «Λαϊκής – Ρεμπέτικης Μουσικής»:

Σκαμνέλος Μάριος

Σκαμνέλος Μπάμπης

Ψαλλίδας Ηλίας

μουσικο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα