αιμοδοσια ΕΛΜΕ
Πρόσκληση συμμετοχής στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 20 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση

«Συνεχίζοντας τις δράσεις αιμοδοσίας, οι Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τις εξής μέρες και ώρες:

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024, 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, Πεσόντων Ηρώων 1Α

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, 3ο Γυμνάσιο Συκεών, Οδυσσέα Φωκά και Αποστόλου 17

Ώρες αιμοδοσίας: 08:30-13:00.

Αιμοδοσία και Covid-19: Σύμφωνα με ενημέρωση από το Ιπποκράτειο ΓΝΘ, αν κάποιος/α έχει κάνει το εμβόλιο για την Covid-19, μπορεί να δώσει αίμα 2-3 μέρες μετά, εφόσον δεν έχει συμπτώματα. Αν κάποιος/α έχει νοσήσει από Covid-19, μπορεί να δώσει αίμα έναν (1) μήνα μετά την παύση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση της σχετικής αγωγής.

Οι άντρες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 3-4 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4-6 μήνες. Ας έχουμε κατά νου ότι, σύμφωνα με το ΕΚΕΑ, κάθε φιάλη αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές.

Η προετοιμασία για την αιμοδοσία είναι απλή: Πρέπει να μην έχουμε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ και να έχουμε φάει ένα ελαφρύ πρωινό πριν πάμε να δώσουμε αίμα. Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την αιμοδοσία θα βρούμε εδώ.

Όποιος/α επιθυμεί να δώσει αίμα για τις ΕΛΜΕ, αλλά δεν μπορεί να προσέλθει στις παραπάνω ημερομηνίες, μπορεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να πηγαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και να δίνει αίμα για την τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ, στις ημέρες και ώρες αιμοληψιών του.

Τα στοιχεία της τράπεζας αίματος των ΕΛΜΕ είναι: «Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» και ο αριθμός μητρώου είναι 14147.

Όποιος/α επιθυμεί να πάρει αίμα από την τράπεζα αίματος της Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μπορεί να απευθύνεται στα μέλη των Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ. Ακόμη, μπορεί να στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected] αναγράφοντας τα στοιχεία του/της, ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του ατόμου που θα λάβει το αίμα, νοσοκομείο νοσηλείας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ προκηρύσσονται από τα Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ και γίνονται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τις άλλες ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα.

Όσοι/ες έχουν απορίες σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις της αιμοδοσίας, μπορούν να ανατρέξουν στη διεύθυνση http://ekea.gr/ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας).

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας κάνοντας κλικ εδώ.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideusi
Αντιδράσεις για προσαγωγές εκπαιδευτικών εν ώρα μαθήματος
Καταγγελία για απειλές και ανυπόστατες μηνύσεις εις βάρος εκπαιδευτικών – Έκκληση για θεσμικό διάλογο και προστασία της σχολικής λειτουργίας
Αντιδράσεις για προσαγωγές εκπαιδευτικών εν ώρα μαθήματος
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
Διαγωνισμός 20,5 εκατ. ευρώ για 5.000 διαδραστικά συστήματα μάθησης σε Γυμνάσια, Λύκεια
Διαγωνισμός του Υπουργείου Παιδείας για διαδραστικά συστήματα σε σχολεία – Ποιες περιφέρειες ενισχύονται
Διαγωνισμός 20,5 εκατ. ευρώ για 5.000 διαδραστικά συστήματα μάθησης σε Γυμνάσια, Λύκεια
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
Ζαχαράκη: «Ο κύκλος ανοχής στην ανομία στα πανεπιστήμια έχει κλείσει οριστικά»
Ζαχαράκη: Μηδενική ανοχή στην ανομία στα πανεπιστήμια – Στο τραπέζι ο εθνικός διάλογος για το Νέο Λύκειο
Ζαχαράκη: «Ο κύκλος ανοχής στην ανομία στα πανεπιστήμια έχει κλείσει οριστικά»
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)
Δώρα στο Δημόσιο: Η διαρροή του ΣτΕ ανάβει «φωτιές» στο υπουργείο Παιδείας
«Με πολιτική απόφαση κόπηκαν» - Σκληρή απάντηση των εργαζομένων του υπουργείου Παιδείας στο «όχι» για 13ο και 14ο μισθό
Δώρα στο Δημόσιο: Η διαρροή του ΣτΕ ανάβει «φωτιές» στο υπουργείο Παιδείας