Πιερρακάκης 10
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οδηγία του υπουργείου Παιδείας για ορισμό αποδεκτών αναφορών και μελών ομάδων δράσης

Έγγραφο απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στους διευθυντές και τους προϊστάμενους των σχολείων να ορίσουν μέχρι και αύριο Τετάρτη, 13 Μαρτίου υπεύθυνους για τις επώνυμες καταγγελίες μαθητών και γονέων περιστατικών bullying.

Τι ανέφερε το έγγραφο

Για την εφαρμογή του ν. 5029/2023 (Α΄ 55) καλούνται:

Α) οι Διευθυντές/ντριες-Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων να ορίσουν μέχρι και τις 13/03/2024 υπεύθυνους για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού του άρθρου 7 του ως άνω νόμου, γνωστοποιώντας τα στοιχεία τους στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Ακολούθως, οφείλουν να τα καταχωρίσουν στο ειδικό διαχειριστικό περιβάλλον https://stop–bullying.gov.gr/admin/, όταν τεθεί σε λειτουργία.

Β) Οι Περιφερειακοί/ες Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης να συγκροτήσουν μέχρι και τις 15/03/2024 τις τετραμελείς Ομάδες Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού του άρθρου 8 και του άρθρου 10 του ως άνω νόμου, αποστέλλοντας τα στοιχεία τους ομαδοποιημένα ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) (email: [email protected] ). Ακολούθως, οφείλουν να τα καταχωρίσουν στο ειδικό διαχειριστικό περιβάλλον https://stop–bullying.gov.gr/admin/, όταν τεθεί σε λειτουργία.

Γ) Οι Διευθυντές/ντριες - Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων, στις οποίες προΐστανται, μέχρι και τις 13/03/2024 οφείλουν να αποστείλουν τον Αριθμό Μητρώου μαθητών/τριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω της σχολικής υπηρεσίας του Πληροφοριακού Συστήματος (Π.Σ.) myschool, στους γονείς και όσους/ες έχουν την επιμέλειά τους.

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
Αγρίνιο: Στο μικροσκόπιο υπόθεση σχολικού εκφοβισμού μεταξύ δύο 16χρονων – Συλλήψεις και αλληλομηνύσεις
Επεισόδιο με ύβρεις, απειλές και καταγγελίες για σωματική βία – Παρέμβαση της Αστυνομίας και σχηματισμός δικογραφίας
Αγρίνιο: Στο μικροσκόπιο υπόθεση σχολικού εκφοβισμού μεταξύ δύο 16χρονων – Συλλήψεις και αλληλομηνύσεις
φλοτιλα
Σοκάρουν οι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla: «Υπήρξαν βιασμοί και βασανιστήρια από Ισραηλινούς στρατιώτες»
Μαρτυρίες για ξυλοδαρμούς, σεξουαλική κακοποίηση και απάνθρωπη μεταχείριση μετά την επέμβαση του Ισραήλ σε διεθνή ύδατα
Σοκάρουν οι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla: «Υπήρξαν βιασμοί και βασανιστήρια από Ισραηλινούς στρατιώτες»