πανεπιστήμιο θεσσαλίας

Ακόμα ένα «άδειασμα» στην κυβέρνηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ήλθε σήμερα, ημέρα ωήφισης του νομοσχεδίου, από τον Σύλλογο Μελών ΔΕΠ του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από κοινού με το Σύλλογο Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οι πανεπιστημιακοί και νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και ζητούν εκτεταμένη και ουσιαστική διαβούλευση και συνδιαμόρφωση με την καθ’ ύλην αρμόδια πανεπιστημιακή κοινότητα ενός στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης των δημόσιων πανεπιστημίων. 

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από κοινού με το Σύλλογο Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ζητάμε την απόσυρση του κατατεθέντος νομοσχεδίου. Τα μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής και οι ιατροί ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που έμπρακτα υποστηρίζουμε την αριστεία των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, απαιτούμε την ενίσχυση των δημοσίων ΑΕΙ, που θα εξασφαλιστεί κατ’ ελάχιστον με την:

1. Εκτεταμένη και ουσιαστική διαβούλευση και συνδιαμόρφωση με την καθ’ ύλην αρμόδια πανεπιστημιακή κοινότητα ενός στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης των δημόσιων πανεπιστημίων.

2. Νομοθετική κατοχύρωση του ύψους της χρηματοδότησης των δημόσιων πανεπιστημίων, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, τουλάχιστον στο μέσο όρο της ΕΕ.

3. Άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων μελών ΔΕΠ που προέκυψαν από συνταξιοδότηση, παραίτηση κ.τ.λ. και έχουν χαθεί ή δεν έχουν προκηρυχθεί, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανησυχητική υποστελέχωση των δημοσίων πανεπιστημίων καθώς και προκηρύξεις νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, προκειμένου να συγκλίνουμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο της αναλογίας φοιτητών/διδασκόντων.

4. Πλήρης συμμόρφωση του κράτους με την απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών των πανεπιστημιακών ως Δημοσίων Λειτουργών στα επίπεδα του 2012, και δέσμευση για τη σταδιακή αύξηση των μισθών, που θα είναι ανάλογη του λειτουργήματος τους, και τουλάχιστον στα επίπεδα του μέσου όρου της ΕΕ.

Είναι σαφές ότι όλοι εμείς που υπηρετούμε τα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα (Τμήμα Ιατρικής, ΠΓΝΛ) και διαμορφώνουμε το εκπαιδευτικό περιβάλλον των νέων ιατρών υψηλών προσόντων στην υπηρεσίας της κοινωνίας, θα στηρίξουμε με ενθουσιασμό οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προκύψει μέσα από έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο.

To ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ/ειδικευόμενων του ΠΓΝΛ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
παραλίες
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις
Η αλήθεια είναι πως το «μπάνιο σε παραλία της Αθήνας» μοιάζει πολλές φορές με Γολγοθά. Κυρίως, γιατί όλοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στις ίδιες...
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις