πανεπιστήμιο θεσσαλίας

Ακόμα ένα «άδειασμα» στην κυβέρνηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ήλθε σήμερα, ημέρα ωήφισης του νομοσχεδίου, από τον Σύλλογο Μελών ΔΕΠ του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από κοινού με το Σύλλογο Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οι πανεπιστημιακοί και νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και ζητούν εκτεταμένη και ουσιαστική διαβούλευση και συνδιαμόρφωση με την καθ’ ύλην αρμόδια πανεπιστημιακή κοινότητα ενός στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης των δημόσιων πανεπιστημίων. 

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από κοινού με το Σύλλογο Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ζητάμε την απόσυρση του κατατεθέντος νομοσχεδίου. Τα μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής και οι ιατροί ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που έμπρακτα υποστηρίζουμε την αριστεία των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, απαιτούμε την ενίσχυση των δημοσίων ΑΕΙ, που θα εξασφαλιστεί κατ’ ελάχιστον με την:

1. Εκτεταμένη και ουσιαστική διαβούλευση και συνδιαμόρφωση με την καθ’ ύλην αρμόδια πανεπιστημιακή κοινότητα ενός στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης των δημόσιων πανεπιστημίων.

2. Νομοθετική κατοχύρωση του ύψους της χρηματοδότησης των δημόσιων πανεπιστημίων, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, τουλάχιστον στο μέσο όρο της ΕΕ.

3. Άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων μελών ΔΕΠ που προέκυψαν από συνταξιοδότηση, παραίτηση κ.τ.λ. και έχουν χαθεί ή δεν έχουν προκηρυχθεί, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανησυχητική υποστελέχωση των δημοσίων πανεπιστημίων καθώς και προκηρύξεις νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, προκειμένου να συγκλίνουμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο της αναλογίας φοιτητών/διδασκόντων.

4. Πλήρης συμμόρφωση του κράτους με την απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών των πανεπιστημιακών ως Δημοσίων Λειτουργών στα επίπεδα του 2012, και δέσμευση για τη σταδιακή αύξηση των μισθών, που θα είναι ανάλογη του λειτουργήματος τους, και τουλάχιστον στα επίπεδα του μέσου όρου της ΕΕ.

Είναι σαφές ότι όλοι εμείς που υπηρετούμε τα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα (Τμήμα Ιατρικής, ΠΓΝΛ) και διαμορφώνουμε το εκπαιδευτικό περιβάλλον των νέων ιατρών υψηλών προσόντων στην υπηρεσίας της κοινωνίας, θα στηρίξουμε με ενθουσιασμό οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προκύψει μέσα από έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο.

To ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ/ειδικευόμενων του ΠΓΝΛ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοτοπούλου
Καθυστερεί η σύσταση του Συμβουλίου Επιλογής στη ΓΓ Αθλητισμού – Σε κίνδυνο η επιλογή Προϊσταμένων
Τρεις μήνες χωρίς εφαρμογή της νομοθεσίας – Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν εξηγήσεις για το θεσμικό «κενό» που απειλεί να μπλοκάρει κρίσιμες...
Καθυστερεί η σύσταση του Συμβουλίου Επιλογής στη ΓΓ Αθλητισμού – Σε κίνδυνο η επιλογή Προϊσταμένων
kdap
Θέσεις εργασίας στο ΚΔΑΠ «Ρομά χωρίς Σύνορα» στους Σοφάδες – Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου
Αναζητούνται έξι ειδικότητες εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού για τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Θέσεις εργασίας στο ΚΔΑΠ «Ρομά χωρίς Σύνορα» στους Σοφάδες – Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου
astynomia_peripoliko_152019.jpg
Ανθρώπινα οστά σε χαράδρα της Μεσσηνίας: Εξετάζεται σύνδεση με την εξαφάνιση 74χρονης το 2021
Τα λείψανα βρέθηκαν από κυνηγό σε δυσπρόσιτη περιοχή – Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση μέσω DNA
Ανθρώπινα οστά σε χαράδρα της Μεσσηνίας: Εξετάζεται σύνδεση με την εξαφάνιση 74χρονης το 2021