απθ
Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρα 12:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, για την προσφορά του στις επιστήμες του περιβάλλοντος. 

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρα 12:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. 

Πρόγραμμα Τελετής Αναγόρευσης 

Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Χαράλαμπο Φείδα

Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Καθηγητή Γρηγόριο Παπαγιάννη

Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Ελισάβετ Θωίδου

Έπαινος του τιμωμένου από την Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ Δήμητρα Αλεξίου

Τελετή Αναγόρευσης

Αντιφώνηση και ομιλία από τον τιμώμενο, με θέμα: «Η διαχείριση υδραυλικών – αποχετευτικών συστημάτων των αρχαίων Ελλήνων οδηγός για μία σύγχρονη αειφορική αναπτυξιακή πολιτική στους τομείς των έργων υποδομής, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος» 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα τιμωμένου 

Ο Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, με καταγωγή από την Καλαβρούζα Αιτωλοακαρνανίας, γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε τα σχολικά του χρόνια στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το πρότυπο Λύκειο της Πάτρας. Το 1984 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1999 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της περιβαλλοντικής γεωχημείας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Εργάστηκε ως γεωπόνος στο Υπουργείο Γεωργίας, από το 1988 έως το 2000. Διετέλεσε Διευθυντής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.) και βασικός εισηγητής των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων του Γεωργικού Ταμείου της ΕΟΚ για την Π.Δ.Ε. Ο ίδιος εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2000-2003), του Οργανισμού Πιστοποίησης Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) ως εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ (2004-2005), μέλος του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) (2006-2009) και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Ν.Π.Ι.Δ. ΥΠΕΧΩΔΕ (2006-2010), Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Απρίλιος 2020) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΤΑΠ από τον Μάρτιο του 2020 έως το 2022.

Η ακαδημαϊκή του πορεία ξεκίνησε το 2002 με την εκλογή του στη βαθμίδα του Λέκτορα και το 2007 στη βαθμίδα του Επίκουρου στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2017 κατέχει τη θέση του Καθηγητή στο ΕΑΠ. Έκτοτε ο Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης κατείχε σημαντικές διοικητικές και ακαδημαϊκές θέσεις. όπως αυτή του διευθυντή σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση αποβλήτων», του διευθυντή του Εργαστηρίου Τεχνολογιών Αειφορικής Διαχείρισης Αποβλήτων, του Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ (2016-2022) και του Προέδρου του ΕΑΠ από τον Οκτώβριο του 2022 έως και σήμερα. 

Ο Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης δραστηριοποιείται έντονα στον ερευνητικό χώρο της περιβαλλοντικής γεωχημείας, της επαναχρησιμοποίησης υγρών και στερεών αποβλήτων, καθώς και στις αρχαίες τεχνολογίες διαχείρισης νερού και αποβλήτων (Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης της Διεθνούς Ένωσης Νερού για το νερό στους αρχαίους πολιτισμούς).
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Οδηγός αυτοκινήτου χύπησε Παραολυμπιονίκη και την εγκατέλειψε
Για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος συνελήφθη o 36χρονος
Οδηγός αυτοκινήτου χύπησε Παραολυμπιονίκη και την εγκατέλειψε