Λαγκαδάς: Καταγγελία γονέων για λεκτική επίθεση διευθύντριας σε έγκυο – Παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντη Αλέξ. Κόπτση

Εκπαίδευση 0

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ναι λέει το 55,1% , υπέρ το 52,3% του ΠΑΣΟΚ- Η δημοσκόπηση της MRB

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπέρ του νομοσχεδίου το 30,5% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και το 37,2% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ

Διακομματική αποδοχή απολαμβάνει το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, όπως παρουσιάζεται από το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό της τηλεόρασης του OPEN που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, την ώρα που όμως η πλειοψηφία στις ηλικίες από 17 έως 44 τάσσονται κατά. 

Παράλληλα, πολύ μεγάλη είναι η αποδοχή της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης - αγγίζει το 60% - παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του κόμματος μιλά για νομοσχέδιο - κερκόπορτα για τα τουρκικά συμφέροντα. 

Μειοψηφικά, αλλά σημαντικά είναι και τα ποσοστά εκείνων που συμφωνούν με το νομοσχέδιο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. 

Μάλιστα, το 51,4% θεωρεί ότι η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων θα βελτιώσει και τη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων. 

δημοσκόπηση ιδιωτικά ΑΕΙ

 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πέφτουν οι σοβάδες, διώκονται οι δάσκαλοι: Στο Πόρτο Ράφτη η ευθύνη βρίσκει τον εύκολο στόχο

Βάσεις 2026: Ποιοι κερδίζουν έδαφος, ποιες σχολές υποχωρούν

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση