εοππεπ
Ρεμπούτσικα: Αποτελεί μία πρόταση συμπεριληπτική που έλαβε υπόψη πρωτίστως τις ανάγκες των συμπολιτών μας να λαμβάνουν ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση από φορείς, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, που αξιολογούνται και αυτοαξιολογούνται για τις παροχές τους

Στο Υπουργείο Παιδείας παρουσιάστηκε προχθές το σημαντικό, διττό έργο το οποίο ο ΕΟΠΠΕΠ ολοκλήρωσε βάζοντας θεμέλια στη διασφάλιση ποιότητας της μη τυπικής εκπαίδευσης και στην επικύρωση της πρότερης μάθησης.

Η μελέτη διενεργήθηκε σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ με αντικείμενο την «Υποστήριξη για το σχεδιασμό ενός εθνικού πλαισίου διασφάλισης ποιότητας της μη τυπικής εκπαίδευσης καθώς και στην αξιολόγηση και επικύρωση της πρότερης μάθησης στην Ελλάδα».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, κα Ρεμπούτσικα Γεωργία ανέφερε :

«Αποτελεί μία πρόταση συμπεριληπτική που έλαβε υπόψη πρωτίστως τις ανάγκες των συμπολιτών μας να λαμβάνουν ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση από φορείς, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, που αξιολογούνται και αυτοαξιολογούνται για τις παροχές τους. Για να είναι μια εφαρμόσιμη πρόταση, συμπεριλήφθησαν τα θεσμικά δεδομένα της χώρας μας και οι τελευταίες εξελίξεις της μεγάλης μεταρρύθμισης στην ΕΕΚ, που συντελείται από την ηγεσία του Υπουργείου μας, αλλά και τις καλύτερες πρακτικές των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Διαβουλευτήκαμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και συνεργαστήκαμε αποδοτικά με τους Κοινωνικούς Εταίρους και με τη ΔΥΠΑ, με τους οποίους προχωρούμε μαζί όλο αυτό το διάστημα. Διότι, το εθνικό σύστημα διασφάλισης ποιότητας της μη τυπικής εκπαίδευσης οφείλει να είναι ένα, ενιαίο και κοινά αποδεκτό».

Στα δύο πάνελ που πραγματοποιήθηκαν έγινε εκτενής αναφορά στο ολοκληρωμένο πλαίσιο αξιολόγησης της ποιότητας των Παρόχων Μη Τυπικής Μάθησης, σε συγκεκριμένους τομείς αξιολόγησης, με εξειδικευμένους δείκτες (Key Performance Indicators) και ελάχιστα αποδεκτά επίπεδα επίτευξης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα. Ιωάννα Λυτρίβη , ο γενικός Γραμματέας Δια βιου Μάθησης κ. Γιώργος Βούτσινος, η Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ κα Γιάννα Χορμόβα και εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Μέσου Τεχνικής Υποστήριξης και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον ΕΟΠΠΕΠ, με αντικείμενο την «Υποστήριξη για το σχεδιασμό ενός εθνικού πλαισίου διασφάλισης ποιότητας της μη τυπικής εκπαίδευσης καθώς και στην αξιολόγηση και επικύρωση της πρότερης μάθησης στην Ελλάδα».

Οι μελέτες

21EL28 - QA roadmap - Output 5

21EL28 - AVPL Roadmap - Activity 8.1

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher-daskalos
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών σε σταθερή ημερομηνία...
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Άνοια
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας
Η Νο1 τροφή που πρέπει να περιορίσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας