Εκπαιδευτικοί: Οδηγίες για την ατομική αξιολόγηση
«Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων»

Η ΕΛΜΕ Χανίων με σχετική της ανακοίνωση καταδικάζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κρίνει την απεργία-αποχή των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ παράνομη και παραθέτει έναν οδηγό για την ατομική αξιολόγηση και το πώς πρέπει να κινηθούν οι εκπαιδευτικοί.

«Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του», συμπληρώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έσυρε για πολλοστή φορά τον κλάδο στα δικαστήρια προκειμένου να επιβάλει με τον βούρδουλα την ατομική αξιολόγηση. Στις 27/2 εκδικάστηκε η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας εναντίον της απεργίας-αποχής των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και κρίθηκε παράνομη, όπως άλλωστε και κάθε μορφής κινητοποίηση που αντιπαλεύει τη βάρβαρη κυρίαρχη πολιτική.

Επισημαίνουμε ότι:

1. Η απεργία-αποχή ισχύει έως ότου επιδοθεί η απόφαση στην ΟΛΜΕ.

2. Η απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση θα προκηρυχθεί εκ νέου από την ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 29/2/2024 με βάση το σχετικό αίτημα που ήδη έχει υποβάλλει η ΟΛΜΕ.

3. Σε περίπτωση που κριθεί παράνομη και η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, με βάση και την τελευταία  απόφαση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ θα προχωρήσουμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ μας και θα ακολουθήσει νέα ΓΣ προέδρων προκειμένου να προκηρυχθεί εκ νέου η απεργία-αποχή από την ΟΛΜΕ.

4. Οι στάσεις εργασίας τόσο από την ΟΛΜΕ όσο και από την ΕΛΜΕ Χανίων ισχύουν κανονικά και δεν έχουν προσβληθεί νομικά από το Υπουργείο.

5. Ως ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσουμε κυλιόμενες στάσεις εργασίας (ωριαίες, δίωρες, τρίωρες) από 1/3/2024 έως 29/3/2024, όπως ανάλογα θα κάνει η ΟΛΜΕ, για να χρησιμοποιηθούν από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, όταν οι «αξιολογητές»  θελήσουν να μπουν στην τάξη για να αξιολογήσουν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστεΤο δίκιο θα κριθεί στο δρόμο και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων! Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα