καταληψη σχολείου
«Δίνουμε απάντηση στην απόπειρα τρομοκράτησης με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 28/2 στις 9.30πμ στην πλ. Αγ. Μάρκου»

H ΕΛΜΕ Ζακύνθου με σχετική της ανακοίνωση καταδικάζει την Εισαγγελία Ζακύνθου να ζητήσει τα ονόματα των 15μελών των σχολείων, για τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει και μάλιστα μία μέρα πριν την πανελλαδική απεργία.

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το κράτος και οι δικαστικές αρχές αντί να περιφρουρούν το συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση και τη καθολική υποχρέωση του κράτους στην παροχή της, επιλέγουν να ασχοληθούν με κατασταλτικό τρόπο με ζητήματα που η σχολική κοινότητα μπορεί και λύνει διαχρονικά μέσα από το διάλογο με παιδαγωγικό τρόπο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Επιπλέον, «Καλεί τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28/2 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 πμ στην πλ. Αγ. Μάρκου».

Η ανακοίνωση:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταδικάζει τη νέα απαράδεκτη ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου να ζητήσει τα ονόματα των 15μελών των σχολείων, προφανώς σε συνέχεια της αντίστοιχης απαράδεκτης ενέργειάς της τον προηγούμενο Νοέμβρη.

Η ενέργεια αυτή μάλιστα ξεπερνάει τα όρια καθώς γίνεται μία μέρα πριν τη θλιβερή επέτειο του εγκλήματος στα Τέμπη και την παραμονή 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την επίλυση των προβλημάτων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς και την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων για ζωή με αξιοπρέπεια!

Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές μας κινητοποιήθηκαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πιο συγκεκριμένα διότι:

· H σχολική χρονιά ξεκίνησε με τουλάχιστον 90 κενά εκπαιδευτικών, ενώ ακόμη και τώρα -τέλος του Α΄ τετραμήνου- υπάρχουν ακόμη 22 κενά και σχεδόν κανένα σχολείο δεν μπορεί να κάνει πλήρες πρόγραμμα, με αποτέλεσμα οι μαθητές μας να στερούνται το αγαθό της μόρφωσης.

· Tα σχολεία ενός από τους πλέον σεισμογενείς νομούς βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και σε πολλές περιπτώσεις κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

· Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ασφαλείας για τους ίδιους και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία που έχουν φθαρμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ανύπαρκτα κλιμακοστάσια διαφυγής σε περίπτωση σεισμού, εγγυήσεις στατικότητας των κτηρίων,

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το κράτος και οι δικαστικές αρχές αντί να περιφρουρούν το συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση και τη καθολική υποχρέωση του κράτους στην παροχή της, επιλέγουν να ασχοληθούν με κατασταλτικό τρόπο με ζητήματα που η σχολική κοινότητα μπορεί και λύνει διαχρονικά μέσα από το διάλογο με παιδαγωγικό τρόπο!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ξεκαθαρίζει κάθετα, με τον πιο υψηλό τόνο και προς πάσα κατεύθυνση ότι:

1. Οι εκπαιδευτικοί είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους και στεκόμαστε στο πλευρό τους κάθε φορά που διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν, κόντρα στην προσπάθεια να τους επιβληθεί σιωπητήριο από τις αρχές καταστολής.

2. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν είναι κατασταλτικός ούτε τιμωρητικός απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές. Ο ρόλος μας είναι ξεκάθαρα παιδαγωγικός. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε σκεπτόμενους ανθρώπους που να αμφισβητούν και να διεκδικούν τα δίκαιά τους, ανθρώπους που να κατανοούν τους νόμους εξέλιξης της Φύσης και της Κοινωνίας, με σκοπό να χτίσουν ένα κόσμο πραγματικά Ανθρώπινο.

3. Οι αυταρχικές αντιλήψεις που βρίσκουν «φιλόξενη στέγη» στους κρατικούς θεσμούς καταστολής, θα λάβουν την καλύτερη απάντηση από το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Κάθε απόπειρα ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων θα βρει σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ:

Στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας διευθυντών που έμμεσα ή άμεσα θεωρούνται υπόλογοι και εξωθούνται να καταργήσουν το ρόλο τους και την θέση τους μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα δίνοντας ονόματα μαθητών/μαθητριών τους στις εισαγγελικές αρχές.

Καλεί τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28/2 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 πμ στην πλ. Αγ. Μάρκου.

· Άμεσα να παύσει οποιαδήποτε δίωξη σε βάρος διευθυντών των σχολείων και μαθητών

· Τους συλλόγους γονέων, τα 15μελή και το σύνολο των μαθητών να δώσουν βροντερό «παρών» στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 28/02 στις 9.30 πμ στην πλατεία του Αγ. Μάρκου και να καταδικάσουμε την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων.

· Τα σωματεία του νησιού να καταδικάσουν την απαράδεκτη ενέργεια της εισαγγελίας Ζακύνθου.

· Τις τοπικές οργανώσεις όλων των κομμάτων, το Βουλευτή Ζακύνθου, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρουν θέση απέναντι στην απαράδεκτη ενέργεια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου.

· Τους συναδέλφους διευθυντές, στο πλαίσιο της παιδαγωγικής ευθύνης και του ρόλου του εκπαιδευτικού, να μη δώσουν ονόματα μαθητών μας

· Την ΟΛΜΕ να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να προστατέψει τους συναδέλφους μας που διώκονται.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα είναι σε ετοιμότητα για να δοθεί άμεση και μαζική απάντηση σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28/2 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ 9.30πμ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ψυγείο
Προσοχή! Αυτές οι τροφές δεν αντέχουν περισσότερες από μία μέρα στο ψυγείο
Δείτε τέσσερα τρόφιμα, που καλό είναι να καταναλώνονται αυθημερόν μετά την προμήθειά τους ή έστω την επόμενη μέρα
Προσοχή! Αυτές οι τροφές δεν αντέχουν περισσότερες από μία μέρα στο ψυγείο