καλλιτεχνικο χολείο αθηνας
«Κατεβαίνουμε μαζικά στους δρόμους και συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες. Έχουμε λόγο στο μέλλον μας και παλεύουμε για αυτό»

Με ένα σύντομο γράμμα, οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών εξηγούν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη σήμερα στο σχολείο τους.

Οι μαθητές επισημαίνουν ότι πέρα από τα γενικά αιτήματα, όπως να μην ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και την επέτειο του εγκλήματος των Τεμπών, υπάρχουν ειδικά ζητήματα που τους απασχολούν όπως η ανάγκη  για «άμεση μετακίνηση του σχολείου μας σε ένα κτήριο που να μπορεί να μας στεγάσει όλους με ασφάλεια»

Μετά από τις πολλές περιπτώσεις σχολείων σε εγκατάλειψη όπου πέφτουν σοβάδες και κινδυνεύουν καθημερινά μαθητές και εκπαιδευτικοί, μήπως οι αρμόδιοι αντί να τους στείλουν όπως συνηθίζουν την αστυνομία, να ακούσουν σοβαρά τι λένε οι μαθητές;

Το γράμμα των μαθητών

Σήμερα, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών βρίσκεται υπό κατάληψη. Με αφορμή την απεργιακή διαδήλωση μνήμης ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη στις 28/2 αλλά και την πανεκπαιδευτική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 29/2, παίρνουμε έμπρακτα θέση και στηρίζουμε τους αγώνες. Κατεβαίνουμε μαζικά στους δρόμους και συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες. Έχουμε λόγο στο μέλλον μας και παλεύουμε για αυτό.

ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος, η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Επομένως, η σύσταση ανώτερων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σύνταγμα ενώ ταυτόχρονα απειλεί σε μεγάλο βαθμό τα δικαιώματα μας και τη δημοκρατία.

Η κυβέρνηση προωθεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως ένα βήμα πιο κοντά στα διεθνή “πρότυπα”, ενώ το 79% των φοιτητών στις χώρες της ΕΕ σπουδάζουν σε δημόσια πανεπιστήμια. Παράλληλα, από την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής το 2021 μέχρι σήμερα, 38.000 νέοι έχουν μείνει εκτός πανεπιστημιακών σχολών.

Ως μαθητές και μελλοντικοί φοιτητές απαιτούμε την ανατροπή του εν λόγω νομοσχεδίου.

Ειδικότερα εμείς ως μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Αθηνών, πέρα από την κατάργηση του νομοσχεδίου που προωθεί την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, απαιτούμε και την υλοποίηση όλων των υπόλοιπων αιτημάτων μας που είναι:

Η άμεση μετακίνηση του σχολείου μας σε ένα κτήριο που να μπορεί να μας στεγάσει όλους με ασφάλεια

•Διεκδικούμε ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλες και όλους.

•Καταδικάζουμε την παράβλεψη του άρθρου 16 και την υποβάθμιση της παιδείας.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Μαθητές Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...