Δεν θα προχωρήσει η πρόταση για μετατροπή του 1ου Δημ. Σχ. Λουτρακίου σε Πειραματικό
«Οι αγώνες μπορούν και φέρνουν αποτελέσματα»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΠΕ Κορινθίας, ενημερώνοντας ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας δεν θα προχωρήσει στην πρόταση για τη μετατροπή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου σε Πειραματικό.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί απόρροια του εντατικού αγώνα που δόθηκε από τους εκπαιδευτικούς και του γονείς, που είχε στόχο να αποτρέψει τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Η προσπάθεια γενίκευσης των Πειραματικών Σχολείων συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια να ενισχυθούν η διαφοροποίηση, η κατηγοριοποίηση, η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, ο διαχωρισμός των μαθητών σε αρίστους και «κακούς», η χειροτέρευση των όρων εργασίας των εκπαιδευτικών. Όλα αυτά εντάσσονται στη γενικότερη μεθόδευση να περάσουν πλευρές της αντιδραστικής «αξιολόγησης» στην εκπαίδευση, την οποία σύσσωμος ο κλάδος έχει απορρίψει όλο αυτό το διάστημα», τονίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας δεν θα προχωρήσει στην σκέψη-πρόταση για τη μετατροπή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου σε Πειραματικό.

Αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της μάχης που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί, μέσα από τον Σύλλογό μας, από κοινού με τους Συλλόγους Γονέων και φορείς του Λουτρακίου, ώστε να αποτρέψουμε αυτήν την πραγματικά αρνητική εξέλιξη. Εξάρουμε την στάση μερίδας τοπικών ΜΜΕ η οποία δεν έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά της, ανέδειξε το ζήτημα, μας έδωσε βήμα ώστε να παρουσιάσουμε τις θέσεις-προτάσεις μας.

Αποδείξαμε στην πράξη ότι ο συλλογικός αγώνας είναι αυτός που έχει τη δύναμη να αντικρούσει κάθε επίθεση. Λογικές του τύπου «συναντήσεων κεκλεισμένων των θυρών» ή ανάθεσης του προβλήματος σε αντιπροσώπους αποδεικνύουν ότι δεν είναι λύση σε κανένα πρόβλημα, αντιθέτως αφοπλίζουν το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα.

Η προσπάθεια γενίκευσης των Πειραματικών Σχολείων συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια να ενισχυθούν η διαφοροποίηση, η κατηγοριοποίηση, η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, ο διαχωρισμός των μαθητών σε αρίστους και «κακούς», η χειροτέρευση των όρων εργασίας των εκπαιδευτικών. Όλα αυτά εντάσσονται στη γενικότερη μεθόδευση να περάσουν πλευρές της αντιδραστικής «αξιολόγησης» στην εκπαίδευση, την οποία σύσσωμος ο κλάδος έχει απορρίψει όλο αυτό το διάστημα.

Κανένας εφησυχασμός! Συνεχίζουμε, συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας, ορθώνοντας τείχος απέναντι στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική και αυτής της κυβέρνησης.

Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο ενιαίο 12χρονο σχολείο!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα