3ου Δημοτικού σχολείου Καισαριανής
Η κρατική χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές, δεν φτάνει ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες των σχολείων, λόγω της διαχρονικής υποχρηματοδότησης.

Ένα απαράδεκτο περιστατικό καταγγέλλει ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Καισαριανής. Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ επιχείρησε να κόψει το ρεύμα στο σχολείο και μάλιστα εν ώρα λειτουργίας.

Ο Σύλλογος επειδή θεωρεί ότι είναι το πρώτο επεισόδιο και θα υπάρχει και συνέχεια καλεί όλους τους γονείς, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, όλα τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων σε κοινή παρέμβαση την Τρίτη 13/02 στις 09:00 στα κεντρικά της ΔΕΗ (Αμασείας 9, Παγκράτι) ώστε να απαιτήσουν όλοι μαζί να μην τολμήσει η ΔΕΔΔΗΕ να ξαναπλώσει χέρι για να κόψει το ρεύμα στα σχολεία. 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Καισαριανής

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ 

Χθες (09/02/24) το πρωί συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ επιχείρησε να κόψει το ρεύμα στο σχολείο μας και μάλιστα εν ώρα λειτουργίας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Με την άρνηση της Διευθύντριας και την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, το συνεργείο αποχώρησε.

Αναδεικνύονται με τον πιο εξωφρενικό τρόπο, τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης, της εμπορευματοποίησης ακόμα και των κοινωνικών αγαθών όπως το ρεύμα, το νερό, και δεν λογίζονται καν ως δημόσια τα σχολεία, τα νοσοκομεία κλπ και οι πρώην ΔΕΚΟ λειτουργούν πλέον καθαρά ως επιχειρηματικοί όμιλοι!

Μάλιστα αποκαλύπτεται επίσης με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο ότι ακόμα και η κρατική χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές, δεν φτάνει ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες των σχολείων, λόγω της διαχρονικής υποχρηματοδότησης.

Πάγιο και διαχρονικό αίτημα του γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος είναι τα σχολεία να μη χρεώνονται με ρεύμα, νερό και τηλέφωνο και ως δημόσιες δομές την ευθύνη να αναλάβει το κράτος!

Στη συνάντηση που είχαμε ως Δ.Σ με την αντιδήμαρχο Παιδείας στις 19/01/24 ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν οφειλές ύψους περίπου 9000€ προς τη ΔΕΗ, από τα προηγούμενα έτη. Ενώ χρέος υπάρχει και στην ΕΥΔΑΠ, για το σύνολο των σχολείων, το οποίο ενώ μπήκε σε διακανονισμό τον 10/2022, συνέχιζε να συσσωρεύεται.

Ως Δ.Σ πέρυσι ιδιαίτερα, ζητούσαμε επανειλημμένα να μάθουμε τι οφειλές υπάρχουν, χωρίς να μας δίνεται ουσιαστική απάντηση, κάτι που έχουμε επισημάνει με ανακοινώσεις μας.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι μπορεί την Παρασκευή να εμποδίστηκε το συνεργείο να κόψει το ρεύμα, όμως κρίνουμε ότι είναι το πρώτο επεισόδιο και θα υπάρχει και συνέχεια.

Καλούμε όλους τους γονείς, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, όλα τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων σε κοινή παρέμβαση την Τρίτη 13/02 στις 09:00 στα κεντρικά της ΔΕΗ (Αμασείας 9, Παγκράτι) ώστε να απαιτήσουμε να μην τολμήσουν να ξαναπλώσουν χέρι για να κόψουν το ρεύμα στα σχολεία. 

ΤΩΡΑ να παρθεί απόφαση για δωρεάν ενέργεια στα σχολεία, Ρεύμα, Φυσ. Αέριο κ.α!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

palaistini
World Press Photo: Το «νανούρισμα» του νεκρού παιδιού - Η συγκλονιστική φωτογραφία που βραβεύτηκε
Το πρώτο βραβείο του World Press Photo σε φωτογραφία με Παλαιστίνια που θρηνεί τη νεκρή ανιψιά της
World Press Photo: Το «νανούρισμα» του νεκρού παιδιού - Η συγκλονιστική φωτογραφία που βραβεύτηκε