ΜέΡΑ25: «Λάδι στη φωτιά» - «Η κυβέρνηση στέλνει τους εισαγγελείς εναντίον των φοιτητών»
«Η κυβέρνηση ητά δηλαδή οι πανεπιστημιακές αρχές να της "δείξουν με το δάχτυλο" φοιτητές»

Ως «διολίσθηση σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις» βλέπει το ΜέΡΑ25 την σημερινή εξέλιξη με τη διαταγή κατεπείγουσας αυτεπάγγελτης προκαταρτικής εξέτασης για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια της χώρας.

«Η κυβέρνηση καλεί τους πρυτάνεις και τους καθηγητές να προχωρήσουν στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, ακόμη και αν η ακαδημαϊκή κοινότητα διαφωνεί. Ζητά δηλαδή οι πανεπιστημιακές αρχές να της "δείξουν με το δάχτυλο" φοιτητές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Με απλά λόγια η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά και βάζει απέναντί της όλο το φοιτητικό κίνημα. Είναι μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη που δυναμιτίζει ένα ήδη επιβαρυμένο κλίμα. Με την κίνηση αυτή προσπαθεί να εκβιάσει ωμά το φοιτητικό κίνημα, ώστε να σταματήσει τις κινητοποιήσεις του» τονίζει.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Λάδι στη Φωτιά: Μετά τα ΜΑΤ, η κυβέρνηση στέλνει τους εισαγγελείς εναντίον των φοιτητών

 Τη στιγμή που αυξάνεται το κύμα οργής και αντιδράσεων κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, με μαζικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε όλη τη χώρα,  η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε κατεπείγουσα αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση σκληραίνει επικίνδυνα το παιχνίδι. Μετά την εγκύκλιο Πιερρακάκη για τηλε-εξετάσεις και τον εκβιασμό του Άδωνι Γεωργιάδη προς τις πρυτανικές αρχές για διακοπή της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, στην πιθανότητα άρνησης κλήσης της αστυνομίας για διάλυση των καταλήψεων, η σημερινή εξέλιξη είναι διολίσθηση σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Με την αιφνιδιαστική ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στο στόχαστρο μπαίνουν όχι μόνο οι καταλήψεις, αλλά και οι πρυτανικές αρχές, καθώς ερευνάτε εάν προχώρησαν σε ενέργειες προκειμένου να αποτρέψουν τις καταλήψεις, αλλά και τι έπραξαν στη συνέχεια στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Η κυβέρνηση καλεί τους πρυτάνεις και τους καθηγητές να προχωρήσουν στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, ακόμη και αν η ακαδημαϊκή κοινότητα διαφωνεί. Ζητά δηλαδή οι πανεπιστημιακές αρχές να της "δείξουν με το δάχτυλο" φοιτητές.

Με απλά λόγια η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά και βάζει απέναντί της όλο το φοιτητικό κίνημα. Είναι μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη που δυναμιτίζει ένα ήδη επιβαρυμένο κλίμα. Με την κίνηση αυτή προσπαθεί να εκβιάσει ωμά το φοιτητικό κίνημα, ώστε να σταματήσει τις κινητοποιήσεις του.

Τους κάνουμε γνωστό πως δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις απειλές τους και δεν θα υποχωρήσουμε από την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστήμιου.

Καμία σκέψη για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_0.jpg
Αυτή είναι η πασίγνωστη διατροφή – σύμμαχος για υγιές έντερο και λιγότερα κιλά
Στη δοκιμή συμμετείχαν 41 υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα (27 γυναίκες και 14 άνδρες) για μια περίοδο 8 εβδομάδων
Αυτή είναι η πασίγνωστη διατροφή – σύμμαχος για υγιές έντερο και λιγότερα κιλά