Λυτρίβη
Eurokinissi
Η νέα υφυπουργός Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου για την επαγγελµατική εκπαίδευση και κατάρτιση του υπουργείου Παιδείας 

Με αποκλειστική δήλωσή της στην «Απογευµατινή» της Κυριακής η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννα Λυτρίβη, την οποία τοποθέτησε στον πρόσφατο ανασχηµατισµό ο πρωθυπουργός και της ανέθεσε την αρµοδιότητα της Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επισηµαίνει ότι «το νοµοσχέδιο είναι το επιστέγασµα µιας συστηµατικής µεταρρυθµιστικής προσπάθειας των τελευταίων πέντε ετών».

Οπως αναφέρει αναλυτικά στη δήλωσή της, τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι τρία:

1. Διασυνδέουµε λειτουργικά όλες τις δοµές επαγγελµατικής εκπαίδευσης και κατάρτισης: Επαγγελµατικές Σχολές Κατάρτισης, Επαγγελµατικά Λύκεια, Σχολές Ανώτερης Επαγγελµατικής Κατάρτισης. Αυτό σηµαίνει ότι οι µαθητές και οι σπουδαστές έχουν πλέον τη δυνατότητα να χαράξουν τη δική τους πορεία επαγγελµατικής κατάρτισης από τη στιγµή που θα ολοκληρώσουν το Γυµνάσιο, µέχρι και το κατώφλι του Πανεπιστηµίου. Κανένα αδιέξοδο και κανένα τεχνητό εµπόδιο δεν περιορίζει πλέον τη µετάβασή τους από τη µια βαθµίδα στην άλλη.

2. Με την ίδρυση των Κέντρων Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης οργανώνουµε ισχυρά τοπικά και περιφερειακά δίκτυα κατάρτισης σε όλη τη χώρα. Μπορούµε να συνειδητοποιήσουµε τι µπορεί να σηµαίνει αυτό µε όρους παραγωγικής ενδυνάµωσης για µια αγροτική περιοχή, έναν δηµοφιλή τουριστικό προορισµό ή ακόµα και ένα µεγάλο περιφερειακό νοσοκοµείο; ∆εν πρόκειται για απλή αλλαγή ταµπελών, ιδρύουµε τις µεγαλύτερες και ισχυρότερες εκπαιδευτικές δοµές της χώρας, αµέσως µετά τα Πανεπιστήµια. Τα Κέντρα Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης δεν θα ανταποκρίνονται απλά στις τοπικές και περιφερειακές ανάγκες, αλλά θα έχουν τη θεσµική ισχύ και τα µέσα για να τις καθορίσουν σε µεγάλο βαθµό.

3. Σπάµε την αποµόνωση και τον φαύλο ,κύκλο της υποβάθµισης των εκπαιδευτικών της επαγγελµατικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Τα νέα πρότυπα διοίκησης των δοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ενθαρρύνουν τους εκπαιδευτικούς να προσηλωθούν στο έργο τους και να απελευθερώσουν τη δηµιουργικότητά τους».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμος
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
Συναγερμός στις Αρχές μετά την καταγγελία της 46χρονης γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
cinema
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
Η ΑΙΓΛΗ επιστρέφει την Πρωτομαγιά στον κήπο του Ζαππείου, προσφέροντας κινηματογραφικές βραδιές με άρωμα καλοκαιριού, ρετρό ατμόσφαιρα και τεχνολογία...
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της