pierrakakis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Στρατηγικός μας στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών σε συνάρτηση με τους μόνιμους διορισμούς»

Από την σημερινή ομιλία του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το σ/ν του ΥΠΑΙΘΑ: «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης»:

«Ευρύτερα ζητήματα όπως αυτά ετέθησαν για τους αναπληρωτές, στο οποίο συμφωνούμε, στρατηγικός μας στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών σε συνάρτηση με τους μόνιμους διορισμούς, αυτό όμως, έγινε την τελευταία τετραετία. Θα διαπιστώσετε ότι την τελευταία τετραετία είχαμε 28.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Περισσότερους απ’ ότι αφυπηρετήσεις. Είναι αλήθεια ότι τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων γιγαντώθηκε ο αριθμός των αναπληρωτών καθηγητών, ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Αυτό ξεκίνησε να αντιστρέφεται. Η αντιστροφή έγινε λόγω του ότι η χώρα ξεκίνησε να έχει μία διαφορετική περπατησιά. Αυτή πρέπει να συνεχιστεί, να ενδυναμωθεί και όσο θα ενδυναμώνεται, τόσο περισσότερο θα αποκλίνουμε από αντικειμενικά δύσκολα σημεία στην καταγραφή των οποίων, νομίζω ότι δεν θα διαφωνήσει κανείς μας. Στις λύσεις, ενδεχομένως θα έχουμε απόκλιση».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σερρες
Σέρρες: Ηλεκτροπληξία και πνιγμός πίσω από τον θάνατο του 10χρονου στο αρδευτικό κανάλι
Τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας ενισχύουν τις καταγγελίες για καλώδιο ρεύματος μέσα στο νερό – Δύο συλλήψεις για την υπόθεση
Σέρρες: Ηλεκτροπληξία και πνιγμός πίσω από τον θάνατο του 10χρονου στο αρδευτικό κανάλι
Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου μίλησε στο alfavita για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών
Αθ. Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ) στο alfavita.gr: Ξεκινά «μαραθώνιος» ελέγχου δικαιολογητικών για 130.000 εκπαιδευτικούς
Αποκλειστική δήλωση του Αθ. Παπαϊωάννου στο alfavita: «Ο δρόμος έχει μήκος μαραθωνίου αλλά απαιτεί ταχύτητες δρόμου 100 μέτρων»
Αθ. Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ) στο alfavita.gr: Ξεκινά «μαραθώνιος» ελέγχου δικαιολογητικών για 130.000 εκπαιδευτικούς